Ohladom Srbska, prelozil som co mi napisal Srb ktoreho mam v time, hadam Vam pomoze cestou cez Srbsko:
* ak Vas zastavi policia, pravdepodobne dostanete mastnu pokutu, maju radi cudzincov.., dajte pozor na rychlostne limity teda,... kedysi radi byvali pri dialnicnych exitoch s radarom, .. v sucasnosti by nemali zastavovat na dialniciach s radarom....., ak Vas zastavia a budu pytat peniaze, znamena to ze Vas stretla korupcia
, ..teda mozte vyjednavat.., kedze podla posledneho zakona Vam maju dat blocek ktory zaplatite na poste alebo v banke
* su zname pribehy ludi, ktori zastavili niekomu aby pomohli s pichnutou gumou etc (ktoru si oni trochu narezu predtym na benzinke), velakrat to boli unoscovia a podobne zivly..., cize zastavujte iba policii ak musite
* platte kartou za poplatky na hraniciach (vacsinou zaokruhluju nahor ak platite cash + vymenny kurz je nevyhodny)
* na dialnici by mali byt znacky co sa oplati pozriet,..., na juhu je vela pravoslavnych kostolov ..atd
* oplati sa zastavit na dobre masove jedlo v Srbsku (cevapcici u kajmaku, muckalica, dimljena vesalice) niekde cestou. Je dobra restika menom Dzep (Džep, Џеп0 blizko mesta Vladicin han (Владичин Хан), mala by byt znacka na ceste. Som si stale isty ze existuje, .. nasledujte miesto kde vidite vela zaparkovanych tirakov., takisto si dajte poldeci rakije
, 0.3 alkoholu v krvi je dovoleny limit v srbsku
* na juhu Srbska vedie dialnica blizko Kosovskych hranic, vzhladom na ich minulost / sucasne vztahy, radsej tuto cast prejdite a zastavte az v Macedonsku (so slovenskym autom by som do Kosova, blizko Kosova velmi nechodil...)
Ak mate nieco konkretne, pytajte sa, ja sa ho spytam ked sa vrati z Belehradu.
prijemnu cestu