mgo Prosím poraďte mi,pri rekonštrukcii starého domu sme vytvorili malú kúpeľňu, v rámci ušetrenia miesta, som sa rozhodla pre závesné WC.Stena, na ktorú som ho plánovala upevniť je tenká a slabá a na druhej stene je málo miesta.Teraz špekulujem, či by sa nadalo nainštalovať konštrukciu za stenu, z vonkajšej strany miestnosti,/mám tam hluchý nevyužitý priestor/ tým by sa ušetrilo miesto v kúpeľni, aj 10 cm stena by bola pred geberitom. Som postaršia ženská a možno je hlúposť nad čím špekulujem, ale prosím Vás o odpoveď.
Viem asi, čo by si potrebovala docieliť, ale neviem, ako máš v súčasnosti technickú situáciu miestnosti. Ak chceš splachovaciu časť závesného WC umiestniť za stenu, treba mať na mysli, že tá stena medzi splachovacou časťou a sedátkom nesmie byť veľmi hrubá. Spravidla je to takých 6 cm.
Štandardne sa závesné WC montuje tak, že sa splachovacia časť pripevní na zadnú či bočné steny a pred ním sa vymuruje tenký múr (tých 6 cm) a na ten múrik sa zavesí WC misa. Úchytky na zavesenie misy nie sú veľmi dlhé, preto tá stena musí byť čo najtenšia. Ak tam máš tehlovú stenu o hrúbke napr. 20 cm, tak to bude problém umiestniť splachovaciu časť za stenu.
Taktiež je dôležité, kde je umiestnený kanalizačný odtok z WC. Ak to máš niekde v podlahe, treba najprv zmeniť prípojku, až potom môžeš namontovať závesné WC. Nie je to tak jednoduché, zmeniť si typ WC, na to treba odborníka, inštalatéra, ktorý ti spraví aj prívod vody.