Zavrieť

Porady

jedalnicek dietara

Mam prikaz od lekara, ze musim drzat dietu (myslim, ze C.4)
Musim vylucit tuk, vratane mastnych, vyprazanych jedal atd ...
Chcel by som si vytvorit nejaky jedalnicek, ale mam s tym problem. Ja som taky priebercivy, ze nezjem hocico (mozno by som aj zjedol, ale ak sa z toho nenajem, potom som hladny a nervozny).
Som zavisly na mase (aj ked v piatok maso nejem, ale dal by som si ). Maso sice nemam zakazane vsetko (mozem len chude neudene maso) ale zase nemozem jest kazdy den hydinu.
Napr. dnes som mal na ranajky piskoty s cajom, na desiatu chlieb s nejakou sojovou natierkou a na obed zapekanu zeleninu so zemiakmi (nechapem tych vegetarianov ).
Chcel by som si spravit jedalnicek na tyzden, ale nemam ziadne napady ani recepty.
Neradte mi prosim napr. chlieb z lekvarom, alebo dzemom a k tomu kakao, lebo to by som asi hodil tycku
Nemam problem napr. rano si dat chlieb s nizkotucnym syrom, alebo ovsenne vlocky s nizkot. jogurtom, ale potom pocitujem hlad uz o 1-2 hod.
Pomozte mi vytvorit nejaky jedalnicek prosim
thx
Usporiadat
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&...EinEuJhVsfzHGA

V závere odkazu máš týždenný vzorový jedálny lístok
6 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
Fero11 Fero11

Fero11 je offline (nepripojený) Fero11

thx
No nieco nehrozi aby som jedol, ale nieco si vyberiem
0 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

tu je dalsi: http://www.dietologie.cz/dieta/zakla...dieta-c-4.html
4 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Veronika, ak to vsetko podla toho jedalnicka mam zjest, tak to neviem, ci schudnem-)
0 0
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

alaya1 Pozri príspevok
Veronika, ak to vsetko podla toho jedalnicka mam zjest, tak to neviem, ci schudnem-)
Ala, to nie je redukčná dieta
0 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

veronikasad Pozri príspevok
Ala, to nie je redukčná dieta

ja viem, to bol len pokus o zart-)
0 0
ivuliatko ivuliatko

ivuliatko je offline (nepripojený) ivuliatko

medúza medzi čučoriedkami (Július Satinský: "ČUČORIEDKY = dievčatá od 15 do 25 rokov, MEDÚZY od 30 do 80 a po osemdesiatke sú STARÉ PRAŽENICE, ktoré majú obrovský zmysel pre humor a o svete si myslia svoje"). ...viac
alaya1 Pozri príspevok
Veronika, ak to vsetko podla toho jedalnicka mam zjest, tak to neviem, ci schudnem-)
Keď som si ten vzorový jedálniček prečítala, vychádza mi z toho, že ak nemáš služobníctvo + kuchára a chodíš do práce, tak sa pri sporáku tak uštveš, že aj schudneš
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

keby si si takúto knižôčku zakúpil....http://www.slovart.sk/knihy-v-sloven...l?page_id=4276

Nízkotučné jedlá

Sdílet na Facebooku25. 04. 2012
Už je dávno po sviatkoch, po všetkých tých zjedených zákuskoch, koláčoch a ostatných dobrôt. Ak aj vám skočila ručička na váhe trochu viac doprava, ako by ste chceli, nezúfajte. Nedržte kruté diéty, zhadzujte nadbytočné kilogramy s rozumom. Je viacero možností, jednou z nich je znižovanie množstva tuku, ktoré prijímame.
Znížiť obsah tukov v jedálnom lístku nie je náročné. Stačí keď sladkosti vymeníte za cereálie či ovocie; plnotučné mlieko za nízkotučné alebo majonézu v šaláte za biely jogurt. Znižovanie obsahu tukov v jedle znamená teda chudnúť. Je potrebné konzumovať určitý podiel tukov, aby náš organizmus správne fungoval. Tuk je preto zlý iba vtedy, ak je ho priveľa. Príliš veľa tuku spôsobuje vznik srdcovo-cievnych ochorení, obezity, cukrovky, dokonca rakoviny.
Spôsob prípravy jedál je dôležitou veličinou, ak sa chceme stravovať zdravo a s nižším obsahom tukov. Existuje viacero ciest, kedy používame primerané množstvo tuku.
Príprava v pare – nepoužívame tuk. Takýmto spôsobom upravujeme mäso, ryby, zeleninu. Suroviny si zachovávajú svoju farbu, chuť aj štruktúru. Veľkou výhodou je, že keď sa mäso pripravuje v pare, tuk sa roztápa a kvapká do vody. Tú nekonzumujeme.
Opekanie na mriežke – alternatíva vyprážania. Pri opekaní zostáva jedlo chrumkavé, dozlatista opečené, vo vnúri vlhké a mäkké. Pri použití drôtenej mriežky zvyšný tuk vždy odteká.
Dusenie – pomalý spôsob prípravy, pri ktorom získavame šťavnaté jedlo. Z mäsa najprv odstránime všetok tuk.
Pečenie vo fólii – často nepoužívame žiaden tuk. Namiesto oleja alebo masla môžeme pridať trochu ovocnej šťavy alebo vína, aby bolo mäso šťavnatejšie.
Príprava v mikrovlnnej rúre. Tuk sa používa len zriedkavo.

http://www.gurman.sk/dietne-jedla/je...-obsahom-tuku/
Naposledy upravil lujza.j : 25.05.12 at 20:18
1 0
kozlíček kozlíček

kozlíček je offline (nepripojený) kozlíček

Nerád by som ťa otráviť,však ty si mne tiež pomohol,ale i iných témach,tak skús toto:
http://lesk.cas.sk/clanok/88292/diet...chudnutie.html
0 0
kozlíček kozlíček

kozlíček je offline (nepripojený) kozlíček

aj toto by mohlo byť,či?
http://receptar.zena.atlas.sk/dietne-recepty/
0 0
kozlíček kozlíček

kozlíček je offline (nepripojený) kozlíček

no a čo tak "zamilovať" sa do tohoto?
http://www.kissojozo.estranky.cz/cla...ne-pokrmy.html
1 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

aj takto sa dá....
http://www.google.sk/webhp?hl=sk&tab...w=1366&bih=643
0 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

No prave, keby si bol vegetarianom, tak by si nemal problemy so zlcnikom alebo pankreasom a mohol by si jest tukov, kolko by si len chcel. Napriklad ja som mal tiez podobne problemy a jem dnes vela tukov, vratane slaniny. Klucove je nejest svalovinu a to ani hydinu, aj tak je to same antibiotikum a anabolikum. Ja som vystriedal v zivote oboje, s masom aj bez masa a dokonca opakovane. Mozem ti potvrdit, ze maso je navyk, na ktory sa da neskutocne navyknut, ale da sa od neho aj odvyknut. Trva to v idealnom pripade mesiac, ale u niektorych ludi aj tri - styri mesiace. Potom uz nebudes mat chut na "cigeretu" v podobe masa a nebudes viac hladny ani ked zjes iba brokolicu.
0 1
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Celkom sa mi páči prístup k téme Mira Veselého. Prístupný, netradičný, vtipný, zažitý na sebe, má dobré recepty, fakt nemusí byť v segedíne smotana, a pod.
https://www.youtube.com/user/MiroVesely/
http://www.chudnutie-ako.sk/jedalnicek-na-chudnutie
https://vesely.blog.sme.sk/
1 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať