Tak dámy a páni, aby vás to neiritovalo, odstránil som zo svojho profilu každý odkaz, ktorý nejakým spôsobom prezradí, pre ktorú firmu robím. Dúfam, že vás nebolo veľa, ktorí to zistili. Pri založení účtu som si myslel, že to bude férové keď sa neschovám za anonymitu, ale vidím, že sa vždy najdú ludia, ktorí zo všetkého vidia len obchod. Škoda, že Richard neodstránil môj príspevok ako reklamný.
To: bea a Jozef Mihál
Mne nešlo o to, získať tu zákazníkov - to by som mohol odpovedať na každý príspevok, ktorý tu žiada o radu pri nákupe SW. Aj tak by som nepochodil, lebo viem, že obecenstvo Porady je z inej cieľovej skupiny. A ešte niečo: za uplynulých 10 rokov som nikdy nešiel za zákazníkom s ponukou: pozrite toto máme, kúpte a ani v budúcnosti to nemienim robiť a už vôbec nie na Porade.
To: M3G
Ja neponúkam svoje programy, ale programy niekoho iného, a tým pádom nemôžem rozhodovať o tom, aká bude cenová politika. Aj ty určite vedieš účtovníctvo niektorým firmám zadarmo, že? Mimochodom si trochu vedľa, lebo som ponúkol v jednom svojom príspevku aj keď nie program, ale metodický pokyn o tom ako účtovať DPH v lekárni. Tú metodiku som vypracoval osobne, stálo to mnoho času a nervov. Možno ti Zuzka (tu ešte neprispievala) povie, koľko zato zaplatila.
A teraz o tom, prečo pôvodný príspevok vznikol? Snahou bolo upozorniť záujemcov, že veľmi dôležitým hľadiskom pri nákupu účtovníckeho softu je zmapovať aká je podpora zo strany výrobcu. Očakával som podobné reakcie ako napísala Naďa: proste je sklamaná z toho, akú podporu poskytuje výrobca jej softu. A keď sa najdú aj iní, ktorí napíšu, že sú spokojení s podporou, možno sa tu zíde určité množstvo informácií, ktoré dávajú pohľad na jednotlivých dodávateľov aj z tohto úhla.
Na otázky typu "poraďte mi aký soft kúpiť" väčšinou prichádzajú odpovede typu: "používam XXXX a som s ním spokojený". Keby to tak bolo, že každý je so svojim softverom šťastný, tak na Slovensku by sa už roky nepredala nová licencia na účtovníctvo. Nejaký dôvod predsa musí existovať, že napr. jedna firma chce prejsť z XXX na ZZZ, pritom iná hovorí, že XXX je výborný program!