Zavrieť

Porady

Aku cast masa pouzit

Ahojte,

chcem vas poprosit o radu s nasledovnym receptom:


Chcem sa spytat, ake maso pouzit? Je to recept na pastrami ale neviem z anglictiny presne vyzistit, aku cast si u masiara vypytat. Maso ma vrstvu tuku na povrchu a dve vrstvy masa, medzi ktorymi je vrstva tuku.

Dakujem za radu.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Tweety je offline (nepripojený) Tweety

    Tweety
    mattess Pozri príspevok
    Ahojte,

    chcem vas poprosit o radu s nasledovnym receptom:


    Chcem sa spytat, ake maso pouzit? Je to recept na pastrami ale neviem z anglictiny presne vyzistit, aku cast si u masiara vypytat. Maso ma vrstvu tuku na povrchu a dve vrstvy masa, medzi ktorymi je vrstva tuku.

    Dakujem za radu.
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Pastrami

    Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

    Slayer666
    Corned beef je vlastne hovadzie nakladane v slanom roztoku, to corn v nazve sa tyka soli (zrno soli, lebo sa tradicne pouzivala hrubozrnna sol). Robi sa v podstate ako sunka.

    Toto potrebujes:
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:BeefCutBrisket.svg


    Tu mas navod:
    http://www.mediafire.com/?f0v25ob3ayntd3a
    http://www.mediafire.com/?5unahf6zp823chf

    Michael Ruhlman je povazovany za autoritu na tieto masove produkty, takze by to malo fungovat, ale osobne som to este nerobil.

    EDIT: Este k tomu nazvu. Neznamena to hovadzie v konzerve. Oxford English Dictionary Online ku 'corned' uvadza '(of food) preserved in brine', ine slovniky aj 'preserved in salt' alebo 'consisting of granules, granulated'. Dalej Online Etymology Dictionary pri 'corn' uvadza v zavere, ze 'Corned beef so called for the "corns" or grains of salt with which it is preserved; from verb corn "to salt" (1560s).' Teda ako najspravnejsi preklad by sa javilo solene hovadzie, resp. hovadzie nakladane v soli. Je to stare slovne spojenie a preto bolo treba patrat po starsich vyznamoch slova corn, ked este bolo aj slovesom.

    Corned beef nie je hovadzie v konzerve, podobne ako sunka nie je bravcove v konzerve (lebo technologicky su to prakticky identicke produkty, akurat z inej casti ineho zvierata). Sice sa niekedy v konzerve vyskytuju, ale asi nikto z nas to nepovazuje za ich najvznesenejsiu ci najtypickejsiu formu.
    Naposledy upravil Slayer666 : 12.09.12 at 13:06
    Indeed ...for me.behind me, povedala Oblina...

    Nella_2 je offline (nepripojený) Nella_2

    Nella_2
    Ako píše buchač, je to konzervované hovädzie mäso alebo nakladané hovädzie mäso - z predného hovädzieho

    http://varecha.pravda.sk/recepty/cor...56-recept.html
    http://varecha.pravda.sk/recepty/cor...67-recept.html

    mattess je offline (nepripojený) mattess

    mattess
    z akej casti sa vyraba corned beer , povedzme nieco ako sunka? malo by byt nieco predne...

    Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

    Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac Zita5
    Mne to pripadá ako údené mäso - stehno,údený šál ...ale určite niečo na spôsob údeného.Možno sa mýlim.

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    mattess Pozri príspevok
    z akej casti sa vyraba corned beer , povedzme nieco ako sunka? malo by byt nieco predne...
    corned beef - v preklade ..hovädzie v konzerve

    viď

    http://www.google.sk/search?q=corned...w=1332&bih=621

    marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

    I am a man marjankaj
    Mäso z konzervy a konzervované mäso zrejme nebude to isté.

    Stačí do googla dať "pastrami"
    Viď link od tweety z vikipédie.

    Původ
    Název "pastrami" pochází z rumunského slovesa a pǎstra - uchovat. Karpatští venkované odnepaměti používali uzení jako způsob, aby maso déle vydrželo. Předchůdcem tohoto jídla byla turecká pastirma, která se však místo uzení suší.

    Recept
    Pastrami se vyrábí z hovězího, vepřového, husího nebo skopového masa. To se potře směsí ledku, soli, česneku a koření, zatíží a uloží v chladu. Pak se vyudí na tvrdém dřevě. Někdy se pastrami před podáváním krátce podusí v páře, aby se zbavilo soli.

    misoft je offline (nepripojený) misoft

    misoft
    corned v angličtine je granulovaný, corned beef je hovädzie v konzerve, nakladané hovädzie,

    Ale inak
    Aku cast masa pouzit
    No predsa tú najlepšiu a najchutnejšiu!
    Naposledy upravil misoft : 11.09.12 at 22:53

    Excise Duty je offline (nepripojený) Excise Duty

    ten, čo už nemusí do roboty Excise Duty
    mattess Pozri príspevok
    Ahojte,

    chcem vas poprosit o radu s nasledovnym receptom:


    Chcem sa spytat, ake maso pouzit? Je to recept na pastrami ale neviem z anglictiny presne vyzistit, aku cast si u masiara vypytat. Maso ma vrstvu tuku na povrchu a dve vrstvy masa, medzi ktorymi je vrstva tuku.

    Dakujem za radu.
    To je hovädzia hruď.

    Excise Duty je offline (nepripojený) Excise Duty

    ten, čo už nemusí do roboty Excise Duty
    No a komu by sa neťažilo, tu dostane pastrami v Bratislave:
    Karloveské rameno Dunaja,
    Botanická 7,
    841 04 Bratislava
    GPS: +48° 8' 41.75", +17° 4' 15.46"

    mattess je offline (nepripojený) mattess

    mattess
    Ano, v Karlovke som na to narazil a zaujalo ma to :-), preto to chcem vyskusat doma.

    Co sa tyka klucovej otazky - aku cast masa pouzit - co si teda vypytat od slovenskeho masiara, ked chcem "brisket"? Hovadziu hrud?

    Tweety je offline (nepripojený) Tweety

    Tweety
    mattess Pozri príspevok
    Ano, v Karlovke som na to narazil a zaujalo ma to :-), preto to chcem vyskusat doma.

    Co sa tyka klucovej otazky - aku cast masa pouzit - co si teda vypytat od slovenskeho masiara, ked chcem "brisket"? Hovadziu hrud?
    Áno, treba na to kvalitné mäsko.

    Excise Duty je offline (nepripojený) Excise Duty

    ten, čo už nemusí do roboty Excise Duty
    mattess Pozri príspevok
    Ano, v Karlovke som na to narazil a zaujalo ma to :-), preto to chcem vyskusat doma.

    Co sa tyka klucovej otazky - aku cast masa pouzit - co si teda vypytat od slovenskeho masiara, ked chcem "brisket"? Hovadziu hrud?
    No ono sa v rôznych krajinách búra mäso rôzne ale v tomto prípade je to vždy rovnako:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Beef
    http://sk.wikipedia.org/wiki/Hov%C3%A4dzie_m%C3%A4so
    Ešte môžež ochutnať pastrami aj vo Viedni na Naschmarkt v stánku NENI, majú tam rôzne židovské špeciality.
    Naposledy upravil Excise Duty : 13.09.12 at 10:06

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    mattess Pozri príspevok
    Ano, v Karlovke som na to narazil a zaujalo ma to :-), preto to chcem vyskusat doma.

    Co sa tyka klucovej otazky - aku cast masa pouzit - co si teda vypytat od slovenskeho masiara, ked chcem "brisket"? Hovadziu hrud?


    1. Špička krku a krk
    2. Rebierko
    3. Hruď
    4. Podplecie
    5. Vysoká roštěnka
    6. Nízka roštěnka
    7. Sviečkovica
    8. Bôčik bez kostí
    9. Bôčik s kosťou
    10. Pliecko
    11. Stehno, vrchný šál, spodný šál a orech
    12. Predstehno
    13. Špička stehna
    14. Glejovka


    Delenie hovädzieho mäsa

    Schematické znázornenie delenia hovädzieho mäsa:
    1. Špička krku a krk
    2. Rebierko
    3. Hruď
    4. Podplecie
    5. Vysoká roštěnka
    6. Nízka roštěnka
    7. Sviečkovica
    8. Bôčik bez kostí
    9. Bôčik s kosťou
    10. Pliecko
    11. Stehno, vrchný šál, spodný šál a orech
    12. Predstehno
    13. Špička stehna
    14. Glejovka

    Hovädzie polky :

    Predné (krk, hruď, rebierko, podplecie, glejovka)
    Zadné (roštenka, sviečkovica, bôčik, stehno)

    Po rozporcovaní hovädzej polky sa rozlišujú rôzne diely hovädzieho mäsa:

    Stehno sa delí na vrchný šál, spodný šál, predstehno (orech) a kvetovú špičku
    Sviečkovica je pozdĺžny sval uložený pod bedrovými stavcami. Má najjemnejšie a nekrehkejšie mäso
    Roštenka sa delí na vysokú a nízku
    Hruď obsahuje pretučnelé mäso
    Bôčik sa delí na vysoký, nízky
    Podplecie a krk, mäso má dlhé vlákna, je málo porastené tukom
    Glejovka, svaly sú viac porastené tukom

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.