Janette
Zatiaľ viem len zopár informácií. Ide o rodinný dom, kde v polovici má pripravené priestory na ubytovanie, bude podávať aj stravu..má aj kone-tj. nejaká turistika a pod. Živnostenský list má už vybavený - dostal aj nejakú dotáciu. Ide mi o to, ako účtovníčke, aby som ho na nič nezabudla upozorniť.
Najskôr si vypracuj HACCP, je tu niekde na porade vzor, viem, že ho tu prikladala Lenkak, musíš si vypracovať kategorizáciu ubytovania a podľa toho, čo je pre tú ktorú kategóriu ( hviezdičky) potrebné mať na izbách a v priestoroch ubytovania, tam máš presne uvedené v ktorej kategórii čo všetko musí byť na izbe - od nábytku, až po zrkadlá, poháre...
Koše na izbách musia byť z bezpečnostných dôvodov kovové, musíš mať vyjadrenie bezpečnostného technika, ak používaš aj výťah, hasiace prístroje, ak podávaš stravu, tak technológiu kuchyne, včítane počtu chladničiek a mraziakov, presný popis, čo budeš mať v ktorej chladničke uložené, pri dlhšom ubytovaní hosťa musíš mať napísané, po koľkých dňom mu meníš posteľnú bielizeň, uteráky, knihu ubytovania, kalkuláciu podávanej stravy, prevádzkový poriadok, na izbách by mali visieť inventúrne súpisy majetku, bezpečnostný poriadok, ktorý musí hosť dodržiavať, oznámenie, do kedy musí po ukončení pobytu opustiť izbu.
Ak ma ešte niečo napadne, alebo si spomeniem, doplním.