Lentilka
Ak ste niekto pripojený, prosím Vás potrebujem rýchlu pomoc!!!!
Ako by ste spracovali finančnú prognozu na účtovníctvo s finančným tokom na 3 roky? Keď robíte so súvahami prosím vás uveďte mi príklad. Potrebujem to večer vytvoriť a zajtra odovzdať.Ďakujem. Priestory vo vlastnom rodinnom dome, potrebujem zakúpiť PC a softvér.
Zdravim,
robila som PZ pre kamošku kôli dotácii z ÚP, živnostníčka FO, aj jej už dali tú dotáciu - možno Ťa to inšpiruje, musíš tam dávať len orientačné sumy - nik nevie aké ceny budú o rok, takže je to všetko len orientačné náklady i výnosy. - dúfam trošku pomôže
sway
Podnikatelský zámer
Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny
Dubnica nad Váhom
Podnikateľský plán
1. Údaje o žiadateľovi
Obchodné meno: kkkkkkkkkkk
identif. číslo: zatiaľ nepridelené
typ spoločnosti: Fyzická osoba – živnostník
dátum založenia: predpokladaný k 01.08.2004 - 01.09.2004
sídlo: Centrum I - 36/84, Dubnica nad Váhom
štatutárny zástupca: xxxxxxxxxxx
predmet podnikania: ekonomické činnosti, vedenie účtovníctva, miezd a personalistiky, poisťovacia sprostredkovateľská činnosť
základné imanie: 0,-
dátum začatia čin.: 01.10.2004
2. Charakteristika zámeru
Chcem sa venovať spracovávaniu účtovníctva drobným podnikateľom, SVB, vedeniu ich ekonomickej agendy, personálnej a mzdovej agendy. Zároveň i sprorostredkovateľskej činnosti v oblasti poisťovníctva.
3. Postup realizácie zámeru
Na základe mojej doterajšej praxe môžem vykonávať tieto činnosti:
- vedenie jednoduchého účtovníctva
- vedenie podvojného účtovníctva
- spracovávanie miezd a personalistiky
- uzatváranie zmlúv pre rôzne poisťovne
Nakoľko som nezamestnaná od 30.12.2003 a nenachádzam príležitosť zamestnať sa, pričom mám však ponuky na spracovávanie účtovníctva na SVB, chcem túto činnosť vykonávať ako SZČO. Mám v tejto oblasti skúsenosti a chcem sa venovať tejto činnosti i pre viacerých klientov.
4. Miesto realizácie zámeru
Činnosť chcem vykonávať v priestoroch vlastného bytu, kde si chcem vyčleniť jednu miestnosť ako pracovňu, pričom vlastním vybavenie na túto činnosť /PC/ ale potrebujem ho zmodernizovať a doplniť.
5. Marketingové informácie
V Dubnici nad Váhom je množstvo drobných podnikateľov, rozrastá sa princíp hospodárenia spoločenstiev vlastníkov bytov, v čom vidím svoje uplatnenie, nakoľko táto sféra ponúka možnosť realizovať sa v ekonomických činnostiach, nakoľko zaberá odvetvie účtovníctva i miezd.
Mojím cieľom je pracovať v tejto oblasti a mať viacero klientov.
6. Slabé a silné stránky zámeru
Slabou stránkou zámeru je snáď len to, že bude potrebné formou reklamy zviditelniť moju firmu a ponúkané služby.
Silnou stránkou zámeru je, že SVB pribúda a s kvalitným SW vybavením som schopná spracovávať viacero firiem, získam zamestnanie samozamestnaním sa, pričom tento projekt nieje finančne náročný, nakoľko potrebné je len vybavenie kancelárie a SW vybavenie.
7. Finančná prognóza
Finančnú analýzu prikladám v tabuľke - "príloha k bodu 7 a 9 ...
8. Doplňujúce údaje
Nakoľko som nezamestnaná, chcem sa venovať tejto činnosti a zúročiť všetky vedomosti nadobudnuté praxou, pričom je tento projekt finančne nenáročný. Napriek tejto skutočnosti z dôvodu nezamestnanosti je i takáto malá investícia pre mňa neúnosná, čo je dôvodom žiadosti o nenávratný príspevok, pričom je dôležitý i fakt, že základné vybavenie k prevádzkovaniu tejto činnosti už vlastním.
V mieste môjho bydliska mám ponuku na spracovávanie účtovníctva pre SVB, a mám dohodnuté stretnutie na rokovanie o poskytovaní tejto služby s ďalšími možnými klientmi, tiež na spracovávanie účtovníctva pre SVB.
Aj v prípade že v mojej činnosti budem mat spočiatku iba jediného klienta, je pre moju ekonomickú situáciu prínosom, nakoľko nebudem musieť byť nezamestnaná.
9. Kalkulácia predpokladaných nákladov
viď príloha - tabuľka
9.1 Predpokladané náklady
Príspevok by som použila na:
1 nákup multifunkčného zariadenia /kopírka,fax,tlačiareň/ 8 000,-
2 zariadenie kancelárie 15 000,-
3 SW vybavenie 17 000,-
príloha k bodu 7 a 9 podnikateľského zámeru
2004 2005 2006 2007
náklady spolu
odvody 0 18000 36000 36000
réžia 4000 12000 20000 25000