Kuracie prsia s orieškami
400g kuracích pŕs pokrájame na rezance, pridáme 2 pol. lyžice solamylu, 1 vajíčko,pomiešame,posolíme, dáme do chladničky na 20 min. Potom mäso opražíme na oleji(vareškou oddelujeme kúsky mäsa, keby boli trochu zlepené) pridáme na drobné kocky pokrájanú cibuľu(asi 1/2 stredne veľkej), 50g na rezance pokrájanej šunky(ak máte po ruke domácu šunku,skúste, je to na neporovnanie), na kolieska nakrájané 2 póry, asi za hrsť pokrájaných nesolených arašidov, 2 polievkové lyžice worchestrovej omáčky, 2 pol. lyžice sójovej omáčky, 1 pol. lyžicu cukru, 2-3 pol. lyžice bieleho vína, asi 5 minút spolu podusíme, a môžeme servírovať.
Príloha: moja, odporúčam. 10-12 stredne veľkých zemiakov(podľa množstva stravníkov) uvaríme v šupke, ošúpeme a na palacinkárni opečieme na oleji
( ja vždy zhreším, lebo zo zásady to opekám na bravčovej masti, najlepšie po vyprážanom mäse), nakoniec posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
PS: Dlhšie to trvá napísať, ako spraviť.