Dobry den prajem.
Prosim Vas mam na Vas otazku, snad mi budete vediet poradit.
Kupil som 3,5 - rocny automobil od zivnostnika. Tento zivnostnik figuruje na zmluve, ktoru som podpisoval pri kupe ako obstaravatel predaja. Rovnako som podpisal predpripravenu kupnu zmluvu, kde figuroval majitel auta. Ide o majitela z nemecka. Pri kupe bol skutocny stav tachometra zapisany do zmluvy o obstaravani. Peniaze za auto som platil obstaravatelovi. Po niekolkych mesiacoch som zistil, ze auto malo stocene km. Viete mi poradit ako mam postupovat v takomto pripade? Kto je zodpovedny v tomto obchode za skodu? Obstaravatel, alebo predajca z Nemecka? Chcem to riesit odstupenim od zmluvy a netusim ako postupovat, ked predajcu nepoznam a nakup auta som robil s obstaravatelom na SK.
Dakujem
Ale skús toho, od koho si fyzicky vozidlo prebral. Ale veľa nádeje ti nedávam.
Mimochodom - AAAauto - "najlepší" autobazár, tiež predával autá so stočenými kilometrami, tiež sa ohradzovali, že sú len sprostredkovatelia, tiež odkazovali na majiteľov - a len cca v 5% dosiahli kupujúci, že im peniaze vrátili.
A tiež sa ti divím, že si si neoveril vozidlo, keď sa predávalo takto srostredkovane - navyše z Nemecka - tam majú celkom dobrú kontrolu. https://www.autodna.com/
Klikol som, vratilo zopar zakladnych informacii o mojom aute a viac poskytne po zaplateni 10,40 eur.
To sa mi nechce, uz kedysi kamarat si zaplatil na inej stranke celodenny pristup do databazy a o (nielen) mojom aute sme sa nedozvedeli nic dolezite = "bez zaznamov".