Zavrieť

Porady

poraďte recept na chutný zeleninový šalát

pracujem v spoločnosti, ktorá sa zaoberá strojárskou výrobou, ktorú takmer všetku expotrujeme do krajín EÚ ...viac
Manžel má narodky a budeme grilovať pekne vonku. Poraďte nejaký svieži zeleninový šalát ku grilovačke, živánskej atď.
Usporiadat
DanielaT DanielaT

DanielaT je offline (nepripojený) DanielaT

Šalát z lúskovej fazule

¾ kg lúskovej fazule (zavarenej 7dcl pohár)
1 ks malá majolka
4 - 5 ks uvarené vajíčka
3 – 4 ks rajčiny
25 dkg diétnej salámy


Lúsky nakrájať na malé kúsky a uvariť v slanej vode. Keď vychladnú, pridať na kúsky nakrájané rajčiny, vajíčka a salámu. Všetko spolu zmiešať a pridať majolku. Dochutiť vegetou.
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
beatap beatap

beatap je offline (nepripojený) beatap

Do misy nakrájať pekinskú kapustu, paradajky, papriku, zelenu cibuľku, môže byť aj uhorka, pridať sterilizovanú kukuricu , prípadne čerstvý hrášok, reďkovku(vlastne zelenina môže byť podľa chuti, sezony, obdobia, fantázii sa medze nekladú) trošku posoliť, pokvapkať vínnym octom (nie veľa), olivovým olejom,tak 1,5 malej lyžičky cukru, premiešať, nechať postáť.... dochutiť ešte bazalkou, prípadne inými bylinkami


Ja ho zvyknem robiť aj na večeru do velikánskej misy a vtedy, aby bol sýtejší pridávam na kocky nakrájané rôzne druhy tvrdého syra, prípadne tuniak alebo trochu cestovín. Je to fakt len o fantázii, nemusíš sa báť pomiešať čokoľvek a hlavne ak máte radi zeleninu.
Naposledy upravil beatap : 07.07.06 at 13:52
0 0
ALDA ALDA

ALDA je offline (nepripojený) ALDA

stará mama, matka, manželka
Paradajky, paprika, cibuľka, uhorka, syr, zalejem:voda, soľ, cukor, ocot, šalátové koreniny.

Ku gril. mäsku podávam: na ohňovzdornú tácku: trošku olejea, slaninku na spodok, pokrájané zemiačky, cibuľu, poliať troškou oleja, na zemiaky korenie-americké zemiaky, alebo grilovacie korenie.

Dobrú chuť
0 0
Marta V Marta V

Marta V je offline (nepripojený) Marta V

Nadrobno pokrájať čínsku kapustu, pridať malú cibuľku, najlepšia je červená, 1 pokrájanú zelenú papriku. Všetko zaliať bielym jogurtom a ochutiť korením zaziky. Môžu sa pridať aj pokrájané krabie tyčinky.
0 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Nakrájať : čínsku kapustu , zavárané šampiňony , paradajka,paprika,cibuľka, zaváraná kukurica,zaváraný hrášok ......osoliť , okoreniť, pokvapkať worč.omáčkou a oliv.olejom .
0 0
mysimis mysimis

mysimis je offline (nepripojený) mysimis

obyčajný človiečik
Ku grilovaným jedlám veľmi dobre chutí postrúhaná uhorka, ktorú treba dobre posoliť, nechať odstáť, potom vyžmýkať a zaliať bielym jogurtom /najlepší je holandský/ do ktorého dávam biele korenie, zaziky korenie a lisovaný cesnak.
0 0
ayya ayya

ayya je offline (nepripojený) ayya

šopák, šopáááák !!!

teda: podľa mňa je naj-naj-najlepší šopský šalát: uhorky, rajčiny, paprika nakrajané na kocky (1,5 -2cm) a niekto pridáva aj trošku cibule na mesiačiky ... pokvapkať troškou oleja a zamiešať - tým sa zabezpečí, že zelenina neobschne ani keď chvíľku stojí
Na tanieriky, alebo do misiek sa naloží zelenina a vždy tesne pred podávaním sa posype (zasneží) postrúhaným (bielym, čerstvým) slaným ovčím syrom

-----------
lahoda! ... vyzerá to krásne a čerstvo aj keď je prípadne zelenina nakrájaná dve tri hodinky dopredu - čo je pri grilovaní výhoda
a chutí to ešte lepšie, ako to vyzerá

0 0
ayya ayya

ayya je offline (nepripojený) ayya

mysimis
..... postrúhaná uhorka, ktorú treba dobre posoliť, nechať odstáť, potom vyžmýkať ....
doma sme volakedy tiez zmykali uhorky, tak ma to naucila moja mamina.... ale potom neskor som sa niekde docitala, ze tym sa odstrani vela vyzivnych a hodnotnych latok a tiez vitaminy z uhorky ...a to je velka skoda

a cim je viac vyzmykana, tym je tazsie stravitelna ... salat z nevyzmykanej uhorky je sice vodnatejsi, to je fakt... ale vraj je ovela hodnotnejsi z hladiska zdravej vyzivy a podstatne lahsie stravitelny ...
preto potom kludne pridavam smotanu, aj ked je hustejsia samozrejme ...
0 0
Fragaria Fragaria

Fragaria je offline (nepripojený) Fragaria

Nakrájať: čínsku kapustu,ľadový šalát, uhorky šalátovky,paradajky, papriku,
pór alebo cibuľku ,všetko dáme do misy a pokvapkáme worčestrom , sojovou omáčkou , ochutíme bielym mletým korením a rozmrvíme syr FETAKY . Potom spolu všetko zmiešať. Ochutnáme a solíme až po zmiešaní lebo syr je slaný.Pomer zeleniny si dávame podľa svojho gusta. Môžeme experimentovať aj s pridaním rôznych byliniek./pažítka, petržlen. vňaťka a pod./
0 0
Fragaria Fragaria

Fragaria je offline (nepripojený) Fragaria

dobrý je aj tento šalátik.
Nastrúhaná mrkvička, pridáme 1 ananásový kompót aj so šťavou, ochutiť medom, citónovou šťavou a pridám aj trošičku vanilkového cukru.
Mrkva je vraj afrodiziak- to tým chlapom len prospeje /xi xi xi/.
0 0
kalkulka kalkulka

kalkulka je offline (nepripojený) kalkulka

pracujem v spoločnosti, ktorá sa zaoberá strojárskou výrobou, ktorú takmer všetku expotrujeme do krajín EÚ ...viac
Ďakujem všetkým za chutné recepty. Robila som dva šaláty. Ten uhorkový s korením, to bola pre všetkých chutná super novota.
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
mysimis
Ku grilovaným jedlám veľmi dobre chutí postrúhaná uhorka, ktorú treba dobre posoliť, nechať odstáť, potom vyžmýkať a zaliať bielym jogurtom /najlepší je holandský/ do ktorého dávam biele korenie, zaziky korenie a lisovaný cesnak.
Ja to robím podobne..len ten cesnak a zaziky rozmiešam najprv s lyžičkou olivového oleja a potom k tomu pridám vyžmýkané uhorky a na rozdiel od teba kyslú smotanu. Nakoniec ešte posekaný kôpor. Vrch sa jemne posype červenou mletou paprikou.
Môj muž to predtým nepoznal a ako som mu to urobila prvý raz, tak odvtedy uhorkový len na tento spôsob chce.
0 0
ldi ldi

ldi je offline (nepripojený) ldi

paprika červená , zelená a žltá
uhorka šalátová
250g schery paradajky
kukurica sterilizovaná
balkánsky syr
olivový olej a ocot balsamico

Všetko nakrájame na malé kostky , primiešame kukuricu ,pár kvapiek ol.oleja
a pár lyžíc octu balsamico.Vychladíme a dobrú chuť.
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

DanielaSĽ
Ja to robím podobne..len ten cesnak a zaziky rozmiešam najprv s lyžičkou olivového oleja a potom k tomu pridám vyžmýkané uhorky a na rozdiel od teba kyslú smotanu. Nakoniec ešte posekaný kôpor. Vrch sa jemne posype červenou mletou paprikou.
Môj muž to predtým nepoznal a ako som mu to urobila prvý raz, tak odvtedy uhorkový len na tento spôsob chce.
Danka a výborný je keď k nemu ešte pridáš nasekaný kôpor.
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
Maltský šalát.

1 veľká mrkva , surová hlávková kapusta menšia, majonéza , soľ

Mrkvu najemno postrúhame. Kapustu nakrájame na tenko. Pripravíme si majonézu - nie hotovú z obchodu. Zmiešame ju s mrkvou a kapustou, jemne posolíme a dáme dobre vychladiť. Šalát je výborný , chutí po lieskových orechoch. Recept si priniesol český herec Václav Postránecký z Malty a zverejnil v časopise Vlasta pred mnohými rokmi. U nás je to veľmi často robená pochúťka , keď máme oslavu a robíme obložené misy.
0 0
dari1 dari1

dari1 je offline (nepripojený) dari1

ja robievam na jeden na dva sposoby - každému chutí inak
Klasický:
rajčiny, cibuľa (nakrájaná na pásiky -1/4 a menšie a pokrájať), rajčiny tiež, niekedy pridám na kocky uhorku, papriku,
trochu pr.cukru, ocot, kvapku oleja, voda,
jogurtový - ten zbožňuje syn aj ja-
suroviny rovnaké, uhorka väčšinou ano, trochu soli, provens.korenie, kvapku oleja,zalejem bielym jogurtom, ochladiť.
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

To sú šaláty, ktoré u nás "frčia".

Šalát z krabích tyčiniek
1 balíček krabích tyčiniek(250 g), cca 6 na tvrdo uvarených vajec, citrónová alebo limetková šťava, soľ, kôpor, tatárska omáčka
Do vriacej osolenej vody vhodíme na cca 1 minútu krabie tyčinky. Majú sa trošku rozpadávať na pásiky. Ihneď precedíme cez sito a prepláchneme studenou vodou. Pokrájame na cca 2 cm pásiky. Pridáme na väčšie kúsky pokrájané vajcia. Pokvapkáme pár kvapkami citróna. Ak je potrebné, dosolíme. Pridáme posekaný kôpor a tatárskej omáčky iba také množstvo, aby sa ingrediencie spojili. Necháme vychladiť v chladničke. Podávame s chlebom.

Cestovinový šalát s tuniakom
Uvarené a vychladené cestoviny z tvrdej pšenice-talianske(vŕtuľky, tenšie rúrky,...), pridáme tuniaka v oleji z konzervy(kúsky a nie drť), posekanú naloženú kápiu, 1 menšiu posekanú kyslú uhorku, na väčších dierkach nastrúhaný tvrdý syr, dochutíme bylinkami(bazalka, zelený petržlen) a spojíme tatárskou omáčkou. Tej dávame len také množstvo, aby sa ingrediencie spojili.

Zeleninový s kuracími prsiami
Osolené kuracie prsia jemne naklepeme a opečieme na troche olivového oleja do ružova. Necháme vychladiť. Mrazený hrášok a kukuricu chvíľku povaríme v slanej vode a precedené ihneď opláchneme studenou vodou. Necháme odtiecť. K hrášku, kukurici, kuracím prsiam pridáme na drobno pokrájanú nakladanú kápiu, kyslú uhorku, tvrdý syr pokrájaný na drobné kocky, podľa potreby dosolíme a okoreníme. Zalejeme nálevom.
Nálev: V cca 3 PL olivového oleja vymiešame metličkou cca 1 PL horčice a trochu citrónovej alebo limetkovej šťavy. Má to vyzerať cca ako majonéza. Osolíme, okoreníme.

0 0
tiny77 tiny77

tiny77 je offline (nepripojený) tiny77

z malickosti sa sklada svet. ...viac
uz tri dni sa na veceru krmim salatom. 2 rajciny, 1 uhorka, pokvapkane olivovym olejom, ochutene korenim ZAZIKY, 3 PL kyslej smotany (biely jogurt), je to mnam.

a nemusi ani ta grilovacka byt
ale mozeeee
bru chut.
0 0
otázka otázka

otázka je offline (nepripojený) otázka

účtovníčka
Cviklový šalát:

4 uvarené vajcia /nakrájať/, 4 uvarené cvikle /nastrúhať/, 4 surové mrkvy /nastrúhať/, 4 sterilizované uhorky a cibuľa /nakrájať/, 1 tatárska omáčka, 1 biely jogurt, 1 PL horčice, soľ, vegeta, korenie. Dobrú chuť, je to super.
0 0
Hanka Hanka

Hanka je offline (nepripojený) Hanka

Zeleninový šalát s kuracím mäskom:
Kuracie prsia nakrájať na kocky, posypať korením Gyros a pokvapkať olejom, dobre premiešať a nechať odležať pár hodín. Čím dlhšie tým lepšie.
Pred podávaním natrhať ľadový šálát, nakrájať paradajky, papriku, pór, cibuľku aj s cíbikmi, ukorku nakrájať na tenké mesiačiky(nie strúhať), posoliť, pocukriť, poliať troškou octu- dobre premiešať a pridať opečené mäsko spolu s výpekom. Mäsko opekať na tefl.pánvi s troškou oleja.
Servírovať s bagetkou, chlebíkom, ale dá sa to konzumovať iba samé. Pre maškrtníkov : Môžete si to poliať jogurtovým dresingom.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať