Tak ja mam tiez dve maturity. Sice mam odbornu skolu a nie gympel. Ale teda ucivo na odbornej skole je prisposobene tak, ze sa ucis len konkretne odborne predmety. Slovina, cudzi jazyk, obcianska nauka a telesna odpada. Maturuje sa obvykle z odbornych predmetov. Samozrejme neprebera sa podla mna vsetka omacka okolo jednotlivych predmetov. Si predsa clovek z praxe, oslahany vetrami skusenosti. Predpoklada sa, ze co potrebujes viac, si vies najst a dostudovat.
A uprimne, Dve veci su podstatne.
Za studium si platis. Skoly ziju aj z penazi ktore zaplatis. Je preto v ich zaujme, aby mali co najviac studentov. Ak by ta studium velmi zatazovalo, mohlo by sa stat, ze studiom prastis. Cista strata pre nich. Ak neprejdes na skuskach, sanca, ze prastis skolou sa zvysuje.
Vsetci dobre vieme, ze vacsina ludi si robi nadstavbove studium len kvoli papierom a odbornosti niekedy rozumie lepsie ako sam prednasajuci. Takze skola sice musi drzat uroven studia, ale je evidentna snaha, aby co najviac studentov bolo spokojnych. Ved akaze by to bola reklama, keby kazdy frflal, ze je studium tazke, ze vyhadzuju zo skusok a maturity. Asi by sa tam ludia hufne nehlasili.
po prvej maturite som už 30 rokov
pripomínam ja už mám jednu VŠ dávno za sebou