ja nerobim casto,ale robievam najcastejsie zo suchych zemli-ked sa mi to doma nazbiera.
nakrajam si ich na tenke platky .zarobim si cukrove mlieko s troskou skorice a s 1 rozhabarkovanym zltkom.
velky sklenny pekac vymazem na tenko maslom.jednotlive kusky zemle namacam do mlieka a hned ukladam do pekaca na tesno tak, aby sa pokrylo dno.
potom navrstvim nastruhane jablka,posypem cukrom a mletymi orechami.opakujem vrstvu ponamacanych zemli.na to natriem vrstvu osladeneho tvarohu s hrozienkami.na vrch este ponamacane zemle.
prikryjem vrchnakom a dam piect asi na 170 stupnov,pokym sa jednotlive vrstvy nespoja-je to vidno/cca 45 min.
vychladeny bielok vyslaham s cukrom na tuhy sneh a ten natriem na zemlovku.odkryte nacham zapiect do kremova-sneh musi byt zdvihnuty a penovy.po vychladnuti sice trochu splasne ale nestvrdne.
dobra je i tepla,ale najlepsia na druhy den,ked stuhne.kraja sa ako zakusok a aj tak chuti.
do chladnicky ju nedavam rada,to uz je na moj vkus prilis ladove.
typ:
niekedy sa stane,ze nemam jablka.
vtedy vrstvim zemle ,tvaroh na to cucoriedky,cierne ribezle alebo visne,orechy,vrstva zemli a este raz vsetko zopakovat az po vrch pekaca aby na vrchu boli zemle.