Zavrieť

Porady

fánky?

Vie niekto recept na čeregi, predpokladám, že sú to fánky. Neviem sa
dopátrať receptu.
vďaka
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Zuzka je offline (nepripojený) Zuzka

    Zuzka
    Fánky

    Potrebujeme: 250 g polohrubej múky, 30 g margarínu, soľ, 20 g práškového cukru, 1 žĺtok, 1/4 balíčka prášku do pečiva, 1 dl kyslej smotany, 80 g masti na vyprážanie

    Do preosiatej múky pokrájame margarín, pridáme soĺ, cukor, žĺtok, prášok do pečiva, smotanu a vypracujeme na husté cesto, trochu redšie ako na rezance. Cesto necháme pol hodiny stáť. potom ho vyvaľkáme asi na hrúbku 5 mm, ostrôžkou pokrájame na rovnaké štvorčeky, ktoré uhlopriečne v strede prerežeme, jeden roh pretiahneme cez otvor a vyprážame v horúcej masti.
    Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

    erzet je offline (nepripojený) erzet

    Dôchodca erzet
    Tradičné fašiangové fánky



    • Suroviny:
    • 300 g hladkej múky
    • 30 g cukru
    • 40 g kvasníc
    • 50 ml mlieka
    • 40 g masla
    • 100 - 150 ml kyslej smotany
    • 2 žĺtky
    • 5 lyžíc rumu
    • soľ
    • masť alebo olej na vyprážanie
    • práškový a vanilkový cukor na obaľovan


    Postup:
    Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa má odlepovať od rúk. Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme vykysnúť. Potom ho znova vypracujeme a na pomúčenej doske rozvaľkáme. Pomocou radielka pokrájame na obdĺžniky alebo kosoštvorce, ktoré v strede dvakrát narežeme. Necháme ich ešte dobre nakysnúť a vypražíme v rozpálenom tuku alebo oleji dočervena. Usmažené fánky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a obalíme ich v zmesi práškového a vanilkového cukru. Prajeme dobrú chuť!

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.