Ahojte,
potrebujem od vás poradiť - doma sa mi usídlil červotoč chlebový - som z toho "nadšená". Vyhodila som čo sa dalo, myslela som že som našla zdroj - čaj, ktorý išiel ako prvý, no sú tomu už takmer 2 týždne, a každý deň, max každý druhý nachádzam na stene v kuchyni jedného, dvoch jedincov. Netuším, odkiaľ prichádzajú, všetko som prezrela, aj kuchynskú linku, nič. Prezerala som aj vyhadzované potraviny, ale ani na jednom som nenašla po ňom stopy.
Rozhodla som sa teda skúsiť vystriekať kuchyňu biolitom, lebo nič iné ma nenapadá. Ak by ste mi vedeli poradiť s pár otázkami.
Všetky rastlinky a potraviny z kuchyne vynesiem, to je jasné, no neviem čo ďalej - nemám s tým vôbec žiadne skúsenosti. Treba vyniesť aj všetky tkaniny, ak tam ostanú, bude to treba oprať? Poškodzuje biolit nejak papierové veci? Čo sa týka napr. pracovných plôch kuchynskej linky, stola, stoličiek, atď, bude stačiť, keď to následne zmyjem, napr. jarovou vodou, aby som to odtiaľ odstránila? Čo so sporákom - prikryť ho, alebo ho len potom poriadne umyť? Bojím sa, keďže mám plynový sporák, ktorý zapaľujeme so zápalkami, keďže biolit je horľavý, tak neviem čo s ním.
Poprípade ak máte ešte nejaké tipy triky so skúseností s jeho používaním, budem rada.
Ďakujem.
=========================
Ja si zyknem preštudovať návod....či ?
Držte nádobku vo vzdialenosti 1 m od interiérových stien, tkanín a nábytku....atď.
https://www.eurodrogeria.sk/proti-hm...EaArIaEALw_wcB
=================
Sorry za úprimnosť...ale čo keby si použila aj vlastný rozum ?
Keby Biolit nebol horľavý, keby nemal tie negatívne vlastnosti ohľadom postreku, tak by si linku, sporák, riad a či porcelán po aplikácii neumyla ?
Poviem inak ?
Idem do lesa...nuž použijem nejaký repelent proti kliešťom a inej hávedi.
Čo myslíš...nechám odev :
1. len vyvetrať
2. ho dám vyprať ?