Zdravim, mam podobny problem.
Nastahoval som sa do bytovky, ktoru obyvaju postarsi obcania. Pekna kludna stvrt, cely stastny ze budem mat klud... To som vsak este nevedel, kolko srandy ma postretne hned zo zaciatku.
Ako prve som sa opovazil zaparkovat auto na volnom, neoznacenom parkovacom mieste pred bytovkou... spokojne si malujuc byt pri otvorenom okne pocujem, ako sa niekto vehementne rozhorcuje pred domom. byvam na 3. poschodi, tak nie je problem pocut uplne vsetko. Vytrcim hlavu z okna a pozeram ako sa daky postarsi ujo rozhorcuje ze kvoli mojemu autu nemoze prejst do garaze, pricom za autom mal priestoru ze by som tadial presiel s obrnenym transporterom OT64... no nic, zisiel som dole a auto v klude preparkoval na ine volne neoznacene miesto. To vsak uz z okna trcal dochodca zaujaty predchadzajucim konfliktom, upozornujuci ma na to ze tam vraj parkovat nemozem. Tak som mu odvetil ze za par minut aj tak idem prec a vratil sa do bytu. V ten den mi este stihla domovnicka prezradit, ze prave ja budem parkovavat na 50m vzdialenom parkovisku, pricom priamo pred domom je hned niekolko zvacsa volnych, neoznacenych, verejnych parkovacich miest. ach jaj, to je tak ked si niekto robi narok na verejny majetok... Den ubehol a na druhy den som potreboval pripevnit v kuchyni 2 skrinky = 4 diery do betonu. 2 som bez povsinutia vyvrtal cca o 1800 a potom som siel este dokupit par veci a vratil som sa o 2015 cca. povedal som si ze to uz nebudem odkladat, lebo mam toho este dost, tak som sa rozhodol ze dve dalsie diery dovrtam. trvalo to cca ani nie 20 sekund cisteho casu a pisalo sa 2039... v tom momente buchod treskot rachot... otvorim dvere a tam nasra** dedo v zupane, ktory na mna zacal doslova vrieskat ze ako sa to opovazujem vrtat, ze to je nehoraznost a ze sa to robi cez den atd atd... nepustil ma ani k slovu, akurat som mu stihol povedat ze robim len 2 diery ktore mi este aj domovnicka odsuhlasila a ze je len poldeviatej a ze mam este hodinu aj pol cas. nato nadavajuc odysiel naspat do svojho bytu a zabuchol dvere...
a odvtedy ma kazde rano caka papierovy odkaz na dverach so vsetkym moznym a zo zasady vsetko co sa udeje vo vchode je moja chyba. ked niekto necha otvorene vchodove, alebo vytahove dvere, mne sa zjavi papier vyhrazny na dverach. Ked sa vratim z roboty a potrebujem si oprat tak mi pracka bezi priblizne do pol deviatej vecer... samozrejme rano oznamna dverach aky som hulvat. Dost casto pracujem dlho do noci, resp rana na pocitaci a mam pustenu telku. mam ju pustenu tak, ze ledva rozumiem slovam co tam vravia, no napriek tomu ma uz rano caka papier na dverach anonymny... chapem ak by to bolo hlasne a vyrusovalo by to, ale jednoducho ta hlasitost sa ani nahodou nemoze priblizovat k dB ktore su urcene pre nocny klud. proste radost... a to sa este povazujem za velmi slusneho a ustretoveho cloveka, co riesenia problemov tyka. ale ked namiesto priamej konfrontacie mi neustale lepia bezmenne papiere na dvere, nie je sa o com dohadovat. asi si tam pripevnim zosit priani a staznosti, aspon sa bude menej plytvat papierom a usetrime lesy... vysvetlujem si to cele tym, ze jednoducho ludia na dochodku nemaju co na robote, len vymyslat strategie a plany ako niekomu nieco nechaju vyzrat. namiesto toho by mohli travit cas citanim vzn ktore mesto produkuje prave na regulaciu takychto pripadov...
heh, az teraz som si vsimol ze prispievam do 1.5 roka starej temy...
Naposledy upravil pasikavykon : 07.05.08 at 15:46