Zavrieť

Porady

malá cukrárenská výrobňa

Ahojte, mohli by ste mi niekto poradiť:
...chcem si otvoriť malú(chcem zamestnávať len jednu cukrárku) cukrárenskú výrobňu (len torty a zákusky), hlavne na účely catterig. Sú nejaké určené predpisy na veľkosť priestoru? A aké spotrebiče by som mala zabezpečiť pre takúto výrobňu? Musia byť z nejakého predpísaného materiálu? Počula som, že musia byť antikorové?
DAKUJEM MOC MOC
Usporiadat
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Lenka
hviezdička , ja že slniečko , ale môže byť.
Kľudne sa ozvi, ja som s hygienou aj s výrobou prešla toho dosť.
maminaeva maminaeva

maminaeva je offline (nepripojený) maminaeva

Neviem či Lenka, ktorá má skúsenosti s výrobou, má skúsenosti aj s potravinárskou výrobou. Okachličkovať a vymaľovať je nič, ale treba mať zvlásť výrobňu so zvláštnym vchodom, zvlášť expedíciu so zvláštnym vchodom. Suroviny a výrobky sa nesmú stretnúť! Ja osobne si pivnicu s 2 vchodmi neviem predstaviť, vlastne výrobňu v pivnici si neviem predstaviť. Nechcem byť rypák, ale podľa pravidiel EU je tento Váš plán úplne nevhodný.
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

Videl som dokument o jednom Ceskom farmarovi (v podstate domacom vyrobcovi) kozieho syra. Robil ho roky a ziskal si pocetnu klientelu z okolia. Po vstupe do EU sa urady rozhodli aplikovat na jeho vyrobnu (v podstate RD) europske normy a odrazu nemal sancu. Davali tam zabery z tej vyrobne, vsade absolutny poriadok a cistota, ale nemal "oddelenu miestnost na toto, na hento, a.t.d."

Tak sa rozhodol pre originalne riesenie. Umiestnil tam velku tabulu: "Syr v ziadnom pripade nevyhovuje hygienickym normam a nie je urceny na konzumaciu. Predava sa ako krmivo pre psov a macky". Zakaznikov to pobavilo, ale neodradilo, pretoze poznali kvalitu jeho syra, jedli ho uz roky a nemali z neho ziadne problemy.

Urady v podstate stratili moznost do neho vrtat. Este sa uvazovalo o to, ze by preverili, ci aj vyroba krmiva nemusi splnat nieco, co by on nevedel splnit. Na otazku redaktora ci sa toho neboji, odpovedal: "Tak to budem predavat ako navnadu do pasci na mysi."

Takychto ludi milujem. To su pre mna osobnosti - vedia uvazovat kreativne a nenechaju sa sikanovat. Kam za nanho hrabu "osobnosti televiznej obrazovky"
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Lenka
maminaeva Pozri príspevok
Neviem či Lenka, ktorá má skúsenosti s výrobou, má skúsenosti aj s potravinárskou výrobou. - práveže mám skúsenosti s potr.výrobou Okachličkovať a vymaľovať je nič, ale treba mať zvlásť výrobňu so zvláštnym vchodom, áno zvlášť miestnosť zvlášť expedíciu so zvláštnym vchodom. Suroviny a výrobky sa nesmú stretnúť! stačí oddeliť regálmi, tak aby sa nedostali priamo k sebe Ja osobne si pivnicu s 2 vchodmi neviem predstaviť, vlastne výrobňu v pivnici si neviem predstaviť. Nechcem byť rypák, ale podľa pravidiel EU je tento Váš plán úplne nevhodný.
každý pokus za niečo stojí. Však nech sa opýta priamo na hygiene a bude vedieť na čom je.
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
maminaeva Pozri príspevok
Neviem či Lenka, ktorá má skúsenosti s výrobou, má skúsenosti aj s potravinárskou výrobou. Okachličkovať a vymaľovať je nič, ale treba mať zvlásť výrobňu so zvláštnym vchodom, zvlášť expedíciu so zvláštnym vchodom. Suroviny a výrobky sa nesmú stretnúť! Ja osobne si pivnicu s 2 vchodmi neviem predstaviť, vlastne výrobňu v pivnici si neviem predstaviť. Nechcem byť rypák, ale podľa pravidiel EU je tento Váš plán úplne nevhodný.
No myslím,že Lenka,ktorá má skúsenosti s potravinárskou výrobou o tých dvoch vchodoch niečo vie,ale Dubinka dala otázku a prestala sa pýtať. Od apríla funguje v našom meste výrobňa /účtujem ju/ ,ktorá je v pivnici s dvoma vchodmi,má miestnostičku kde sa výrobky odovzdávajú a prešla kritériami ,dovolím si tvrdiť najprísnejšej hygieny na Slovensku/ LM /.
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Lenka
Všetko sa dá prispôsobiť, stačí len komunikovať s príslušnými úradmi. Hygienici sú všade tvrdí a ja sa im ale vôbec nečudujem.
maminaeva maminaeva

maminaeva je offline (nepripojený) maminaeva

Určite komunikovať s úradmi. Ale to chce čas. Ak niekto ide niečo rozbiehať, mal by mať najviac informácií predtým, ako urobí rozhodnutie. Aby pri samej "komunikácii" s úradníkmi stihol aj vyrábať a hneď neskrachoval.
maminaeva maminaeva

maminaeva je offline (nepripojený) maminaeva

Melnick Pozri príspevok
No myslím,že Lenka,ktorá má skúsenosti s potravinárskou výrobou o tých dvoch vchodoch niečo vie,ale Dubinka dala otázku a prestala sa pýtať. Od apríla funguje v našom meste výrobňa /účtujem ju/ ,ktorá je v pivnici s dvoma vchodmi,má miestnostičku kde sa výrobky odovzdávajú a prešla kritériami ,dovolím si tvrdiť najprísnejšej hygieny na Slovensku/ LM /.
Dúfam, že sa malej pivničnej výrobničke bude dariť a naozaj držím palce, dnes to ustáť je umenie.
A keď ich účtuješ, chcem sa spýtať na SW, aký používaš, možno to sem nepatrí, ale dlho už riešim tento problém a pozerala som mnoho demoverzií, nič sa mi nezdalo pre nás vhodné= nie príliš komplikované a níe drahé. Ďakujem za odpoveď.
Zuzana2 Zuzana2

Zuzana2 je offline (nepripojený) Zuzana2

Dubinka, nedaj sa odradiť.
Zháňaj informácie všetkými možnými spôsobni - veď to aj robíš (aj na porade).
Držím ti palce, aby ti cukrárenská výroba vyšla a aby si mala kvalitné výrobky, ktoré si ľudia obľúbia.
Všade sú len ľudia - aj na hygiene - naozaj treba s nimi komunikovať, treba preukázať dobrú vôľu riadiť sa ich radami.
Prajem do ďalšieho podnikania iba samé úspechy.
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Lenka
maminaeva Pozri príspevok
Dúfam, že sa malej pivničnej výrobničke bude dariť a naozaj držím palce, dnes to ustáť je umenie.
A keď ich účtuješ, chcem sa spýtať na SW, aký používaš, možno to sem nepatrí, ale dlho už riešim tento problém a pozerala som mnoho demoverzií, nič sa mi nezdalo pre nás vhodné= nie príliš komplikované a níe drahé. Ďakujem za odpoveď.
www.uni-soft.sk

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať