Zavrieť

Porady

malá cukrárenská výrobňa

Ahojte, mohli by ste mi niekto poradiť:
...chcem si otvoriť malú(chcem zamestnávať len jednu cukrárku) cukrárenskú výrobňu (len torty a zákusky), hlavne na účely catterig. Sú nejaké určené predpisy na veľkosť priestoru? A aké spotrebiče by som mala zabezpečiť pre takúto výrobňu? Musia byť z nejakého predpísaného materiálu? Počula som, že musia byť antikorové?
DAKUJEM MOC MOC
Usporiadat
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Lenka
hviezdička , ja že slniečko , ale môže byť.
Kľudne sa ozvi, ja som s hygienou aj s výrobou prešla toho dosť.
maminaeva maminaeva

maminaeva je offline (nepripojený) maminaeva

Neviem či Lenka, ktorá má skúsenosti s výrobou, má skúsenosti aj s potravinárskou výrobou. Okachličkovať a vymaľovať je nič, ale treba mať zvlásť výrobňu so zvláštnym vchodom, zvlášť expedíciu so zvláštnym vchodom. Suroviny a výrobky sa nesmú stretnúť! Ja osobne si pivnicu s 2 vchodmi neviem predstaviť, vlastne výrobňu v pivnici si neviem predstaviť. Nechcem byť rypák, ale podľa pravidiel EU je tento Váš plán úplne nevhodný.
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

Videl som dokument o jednom Ceskom farmarovi (v podstate domacom vyrobcovi) kozieho syra. Robil ho roky a ziskal si pocetnu klientelu z okolia. Po vstupe do EU sa urady rozhodli aplikovat na jeho vyrobnu (v podstate RD) europske normy a odrazu nemal sancu. Davali tam zabery z tej vyrobne, vsade absolutny poriadok a cistota, ale nemal "oddelenu miestnost na toto, na hento, a.t.d."

Tak sa rozhodol pre originalne riesenie. Umiestnil tam velku tabulu: "Syr v ziadnom pripade nevyhovuje hygienickym normam a nie je urceny na konzumaciu. Predava sa ako krmivo pre psov a macky". Zakaznikov to pobavilo, ale neodradilo, pretoze poznali kvalitu jeho syra, jedli ho uz roky a nemali z neho ziadne problemy.

Urady v podstate stratili moznost do neho vrtat. Este sa uvazovalo o to, ze by preverili, ci aj vyroba krmiva nemusi splnat nieco, co by on nevedel splnit. Na otazku redaktora ci sa toho neboji, odpovedal: "Tak to budem predavat ako navnadu do pasci na mysi."

Takychto ludi milujem. To su pre mna osobnosti - vedia uvazovat kreativne a nenechaju sa sikanovat. Kam za nanho hrabu "osobnosti televiznej obrazovky"
lenkak lenkak

Lenka
maminaeva Pozri príspevok
Neviem či Lenka, ktorá má skúsenosti s výrobou, má skúsenosti aj s potravinárskou výrobou. - práveže mám skúsenosti s potr.výrobou Okachličkovať a vymaľovať je nič, ale treba mať zvlásť výrobňu so zvláštnym vchodom, áno zvlášť miestnosť zvlášť expedíciu so zvláštnym vchodom. Suroviny a výrobky sa nesmú stretnúť! stačí oddeliť regálmi, tak aby sa nedostali priamo k sebe Ja osobne si pivnicu s 2 vchodmi neviem predstaviť, vlastne výrobňu v pivnici si neviem predstaviť. Nechcem byť rypák, ale podľa pravidiel EU je tento Váš plán úplne nevhodný.
každý pokus za niečo stojí. Však nech sa opýta priamo na hygiene a bude vedieť na čom je.
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
Neviem či Lenka, ktorá má skúsenosti s výrobou, má skúsenosti aj s potravinárskou výrobou. Okachličkovať a vymaľovať je nič, ale treba mať zvlásť výrobňu so zvláštnym vchodom, zvlášť expedíciu so zvláštnym vchodom. Suroviny a výrobky sa nesmú stretnúť! Ja osobne si pivnicu s 2 vchodmi neviem predstaviť, vlastne výrobňu v pivnici si neviem predstaviť. Nechcem byť rypák, ale podľa pravidiel EU je tento Váš plán úplne nevhodný.
No myslím,že Lenka,ktorá má skúsenosti s potravinárskou výrobou o tých dvoch vchodoch niečo vie,ale Dubinka dala otázku a prestala sa pýtať. Od apríla funguje v našom meste výrobňa /účtujem ju/ ,ktorá je v pivnici s dvoma vchodmi,má miestnostičku kde sa výrobky odovzdávajú a prešla kritériami ,dovolím si tvrdiť najprísnejšej hygieny na Slovensku/ LM /.
lenkak lenkak

Lenka
Všetko sa dá prispôsobiť, stačí len komunikovať s príslušnými úradmi. Hygienici sú všade tvrdí a ja sa im ale vôbec nečudujem.
maminaeva maminaeva

Určite komunikovať s úradmi. Ale to chce čas. Ak niekto ide niečo rozbiehať, mal by mať najviac informácií predtým, ako urobí rozhodnutie. Aby pri samej "komunikácii" s úradníkmi stihol aj vyrábať a hneď neskrachoval.
maminaeva maminaeva

Melnick Pozri príspevok
No myslím,že Lenka,ktorá má skúsenosti s potravinárskou výrobou o tých dvoch vchodoch niečo vie,ale Dubinka dala otázku a prestala sa pýtať. Od apríla funguje v našom meste výrobňa /účtujem ju/ ,ktorá je v pivnici s dvoma vchodmi,má miestnostičku kde sa výrobky odovzdávajú a prešla kritériami ,dovolím si tvrdiť najprísnejšej hygieny na Slovensku/ LM /.
Dúfam, že sa malej pivničnej výrobničke bude dariť a naozaj držím palce, dnes to ustáť je umenie.
A keď ich účtuješ, chcem sa spýtať na SW, aký používaš, možno to sem nepatrí, ale dlho už riešim tento problém a pozerala som mnoho demoverzií, nič sa mi nezdalo pre nás vhodné= nie príliš komplikované a níe drahé. Ďakujem za odpoveď.
Zuzana2 Zuzana2

Zuzana2 je offline (nepripojený) Zuzana2

Dubinka, nedaj sa odradiť.
Zháňaj informácie všetkými možnými spôsobni - veď to aj robíš (aj na porade).
Držím ti palce, aby ti cukrárenská výroba vyšla a aby si mala kvalitné výrobky, ktoré si ľudia obľúbia.
Všade sú len ľudia - aj na hygiene - naozaj treba s nimi komunikovať, treba preukázať dobrú vôľu riadiť sa ich radami.
Prajem do ďalšieho podnikania iba samé úspechy.
lenkak lenkak

Lenka
Dúfam, že sa malej pivničnej výrobničke bude dariť a naozaj držím palce, dnes to ustáť je umenie.
A keď ich účtuješ, chcem sa spýtať na SW, aký používaš, možno to sem nepatrí, ale dlho už riešim tento problém a pozerala som mnoho demoverzií, nič sa mi nezdalo pre nás vhodné= nie príliš komplikované a níe drahé. Ďakujem za odpoveď.
www.uni-soft.sk

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať