Zavrieť

Porady

orechový zákusok

normálka
Poprosím Vás milé cukrárky a cukrári o dobrý orechový zákusok, ktorý chcem upiecť na Veľkú noc. Mám asi takú predstavu o koláčiku, aby nebol veľmi maslový, myslím tým, aby tam nebolo veľa maslovej plnky, aby sa nepokazil, aby dlhšie vydržal, lebo myslím si, že na Veľkú noc bude papanice až až...
Usporiadat
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

Marína Pozri príspevok
Ja by som poprosila o recept na tie štafety. Ďakujem. Inak je u Klárky zaujímavá kombinácia kysnutého cesta so snehom.
http://www.porada.sk/1089392-post42.html
2 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
eričitka eričitka

eričitka je offline (nepripojený) eričitka

Keď už ste znova otvorili túto tému, pridám aj môj orechový koláčik, ktorý má v našej rodine obrovský úspech. Je trvanlivý, bez plniek.
KLÁRKA

CESTO: 25 dkg smetolu
35 dkg polohrubej múky
Kvások /urobíme dopredu z 2 dkg droždia a 3 lyžíc mlieka/

- vypracujeme cesto, rozdelíme na dve časti. Prvú vyvaľkáme, dáme na plech, potrieme džemom. Na to dáme plnku.

PLNKA: 2 dl mlieka dáme variť, pridáme
3 dkg smetolu
25 dkg kryš. cukru
- varíme, kým nezačne zovierať, pridáme do toho 25 dkg mletých orechov alebo maku. Spolu varíme ešte asi 1 min.

Plnku /vychladnutú/ dáme na cesto, prikryjeme druhým cestom a necháme cca 1 hod. stáť, aby cesto podkyslo.
Potom dáme piecť. Kým sa koláč pečie, ušľaháme tuhý sneh z 5 bielok a 5 lyžíc kryštálového cukru.
Upečený koláč vyberieme, natrieme na vrch sneh, môžeme posypať mletými orechmi a sneh dáme do horúcej rúry zapiecť.

Prajem dobrú chuť !
1 0
Tamila Tamila

Tamila je offline (nepripojený) Tamila

vema Pozri príspevok
Nemá niekto recept na orechový zákusok, ktorý pozostáva : spodok krehké cesto, na to ide plnka z pomletých orechov v plnke je aj vajce a hrubá muka, čiže to nejako narastie ako skoro cesto a na vrch ide druhá polovica krehkeho cesta. Pod tým orechovým cestom môže byť lekvár. Sestra je u mňa na návšteve a nevie si spomenúť na prestný recept. Ďakujem.
Možno je to tento, ktorý veľmi často robím aj ja:

Parádne linecké rezy

1. cesto:
350 g hladkej múky, 200 g masla, 2 žĺtky, 100 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 2 PL kyslej smotany alebo jogurtu.

2. cesto:
50 g masla, 250 g práškového cukru, 2 žĺtky, 200 ml mlieka, 220 g orechov, 150 g hrubej múky, 4 bielky, lekvár

Hladkú múku, maslo, žĺtky, prášk.cukor, prášok do pečiva a smotanu spracujeme na vláčne cesto a rozdelíme na dve polovice. Jednu rozvaľkáme, uložíme do vymasteného a posypaného hlbokého plechu a natrieme lekvárom.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme žĺtky, mlieko, orechy, múku a tuhý sneh zo 4 bielkov. Cesto vylejeme na natretý plát a uložíme naň druhý rozvaľkaný plát cesta. Koláč popicháme a dáme do stredne vyhriatej rúry upiecť. Polejeme bielou polevou.
Dobrú chuť
1 0
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2


.... ale veď dobrý orechový zákusok nemôže dlho vydržať....
0 0
Tatiana Tatiana

Tatiana je offline (nepripojený) Tatiana

normálka
liba2 Pozri príspevok

.... ale veď dobrý orechový zákusok nemôže dlho vydržať....
ÁNO, máš pravdu.
Ale aj tak ho chcem, keby naši boli veľmi až veľmi napapaní z klobásky, šunky... a ďalších dobrôt a na orechový koláčik, keby tak dostali chuť aj na štvrtý piaty deň po Veľkej noci, aby bol ešte dobrý a chutný.
0 0
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

28 dkg práškového cukru
28 dkg palmarínu
vymiešať, pridať 30dkg mletých orechov
14 dkg múky
zo 6 bielkov sneh
dať piecť. Počas pečenia vymiešať 6 žĺtkov a 28 dkg práškového cukru
po vytiahnutí upečeného cesta IHNEĎ vymiešané žĺtky rozotrieť na cesto
(počas chladnutia koláča tá zmes stuhne)
Po vychladnutí krájať a papať, u mňa sa ešte nestalo, žeby sa pokazil
(vydrží aj tých 4 - 5 dní, samozrejme pokiaľ sa do tej doby nezje)
tento zákusok má veľmi rada aj moja mami, ktorá inak plnkové zákusky vôbec neje
0 0
1janka 1janka

1janka je offline (nepripojený) 1janka

ahoj môžem ti poradiť Baldovské rezy ak to nepoznáš..sú fajné..a bez plnky..a šťavnaté...ak chceš sa ozvi a napíšem ti recept
0 0
Tatiana Tatiana

Tatiana je offline (nepripojený) Tatiana

normálka
Ivana Š Pozri príspevok
28 dkg práškového cukru
28 dkg palmarínu
vymiešať, pridať 30dkg mletých orechov
14 dkg múky
zo 6 bielkov sneh
dať piecť. Počas pečenia vymiešať 6 žĺtkov a 28 dkg práškového cukru
po vytiahnutí upečeného cesta IHNEĎ vymiešané žĺtky rozotrieť na cesto
(počas chladnutia koláča tá zmes stuhne)
Po vychladnutí krájať a papať, u mňa sa ešte nestalo, žeby sa nezjedol
tento zákusok má veľmi rada aj moja mami, ktorá inak plnkové zákusky vôbec neje
Ďakujem Ti Ivanka, asi takýto som si aj predstavovala. Dám vedieť, aký sa mi podaril.
0 0
Tatiana Tatiana

Tatiana je offline (nepripojený) Tatiana

normálka
1janka Pozri príspevok
ahoj môžem ti poradiť Baldovské rezy ak to nepoznáš..sú fajné..a bez plnky..a šťavnaté...ak chceš sa ozvi a napíšem ti recept
Janka, môžem mi napísať recept, orechov mám dosť, takže skúsim aj Tvoj vyskúšať. Ďakujem.
0 0
1janka 1janka

1janka je offline (nepripojený) 1janka

no pozerám že už ti dodali recept....tie moje Baldovské rezy sú na podobnom princípe...
0 0
1janka 1janka

1janka je offline (nepripojený) 1janka

4vajcia
30 dkg cukor kryšt.
10 dkg orechy
30 dkg polohrubej múky
1prášok do pečiva
1 dcl oleja
2 dcl baldovskej vody alebo hocijakej minerálky

Poleva:
4 žltká, 20 dkg cukor práškový

Príprava:
vyšľahať bielká, pokuse pridávať cukor, potom orechy, prášok do pečiva, vodu, olej, Kým sa pečia tak vymiešať polevu, potom polevu vyliať na horúce cesto. Môže sa dať na horúce cesto aj nejaký domáci lekvár a nato žltkovú polevu...vynikajúce šťavnaté...
Dobrú chuť...
0 0
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

Ešte taká poznámka z vlastnej skúsenosti, tá poleva na vrchu sa dosť pri krájaní láme, takže sa mi osvedčilo nechať koláč stuhnúť v chlade, najlepšie cez noc
a krájať veľmi opatrne
0 0
1janka 1janka

1janka je offline (nepripojený) 1janka

to teda obdivujem že vám to do rána vydrží..u nás sa ledva dočkáme až to vychladne natolkok aby sme to mohli jesť...:-)
0 0
Tatiana Tatiana

Tatiana je offline (nepripojený) Tatiana

normálka
Dievčatá - ďakujem.
0 0
dari1 dari1

dari1 je offline (nepripojený) dari1

ja robievam berlinske rezy, recept tu nemam, ale navrch ide piskotove cesto, tiez je to vyborne... ak nezabudnem, dopisem
0 0
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

No je rozdiel, ak pečiem tak, že to chcem mať úhľadne nakrájané, napr. na Veľkú noc tak pečiem večer, nech nikto nevidí
ak upečiem tak, že nepotrebujem aby to bolo vzorne nakrájané tak sa neskrývam a krájam ako ty, Janka (a maškrtníci na čele s manželom prestupujú pred plechom a fúkajú, nech skôr vychladne)
0 0
anmary anmary

anmary je offline (nepripojený) anmary

Tu na porade som našla recept na JUHOSLOVANSKÝ KRÉMEŠ. Je to s orechovým cestom, ale boooooooooooooooooooomba. Skús nájsť cez vyhľadávač, naozaj stojí za to.
0 0
vrabcek1 vrabcek1

vrabcek1 je offline (nepripojený) vrabcek1

tento zákusok sa volá žltkové rezy a je fakt mnam mnam
0 0
SilviaS SilviaS

SilviaS je offline (nepripojený) SilviaS

Dobrý den!!!
Neviete náhodou recept na Orechové košíčky čo sa pečú v rúre s plnkou???Viem že sú veľmi dobré,ale nemám recept neviete náhodou????
Vďaka Silvia
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať