Soňula akurát som si zo zvedavosti stiahla aj ja program Google Earth, ale budovy som vôbec nevidela. Čo mám na pravej strane do okienka zadať? Žiadna ponuka tam nieje, prosím o návod. kde nájdem súradnice?
...takže napríklad si chceš pozrieť Eiffelovku: vľavo hore máš SEARCH - záložka FLY TO. Do prázdneho okienka napíš eiffel tower a klikni na tú lupu vedľa, Program by ti mal sám "natočiť zemeguľu a priblížiť" tak, aby si sa k nej dostala. Pohybovať sa môžeš buď myšou (klikneš na "zem", myšítko držíš a potiahneš smerom ktorým chceš; 3D zobrazenie ak máš zapnuté sa dá myšou ovládať stredným "myšítkom" - klikneš, držíš a potiahneš dole; približuješ kolieskom) alebo vpravo hore máš taký kruhs označenými svetovými stranami a s funciami - šípky a tá "hviezdička" slúžia na pohyb - klikneš, držíš a pohybuješ sa ako chceš. Lišta napravo približuje/oddaľuje, lišta hore sklápa pohľad - môžeš si pozrieť 3D budovy.
3D sa nastavuje takto: naľavo máš zvislú lištu - Search (hľadaj); Places (miesta - tu sa ukladajú miesta ktoré si "navštívila" - potom je ľahšie sa k nim vrátiť"); layers (úrovne, polohy, členenie...). Tak v možnosti layers si vyberieš čo všetko chceš zobrazovať - terén, cesty, hranice, 3D...
Teraz si nie som istá, či súradnice náhodou neukazuje v pravom dolnom rohu (v práci mám malý monitor - Google Earth ma na to vždy upozorní, že je potrebný väčší...ale doma sa mi zdá, že tam čosi bolo - aj výška v stopách "z ktorej sa dívam"). V prípade, že to nikde nezobrazuje, klikni si na miesto ktorého súradnicu potrebuješ pravým myšítkom, rozbalí sa ti ponuka, samospodná možnosť Properties Ti zobrazí súradnice (konkrétne Eiffelovka: 48°51'29.54"N , 2°17'39.69"E).
Dúfam že sa to z tohto dalo pochopiť, ak nie, ozvi sa.
*Ľubica