Zavrieť

Porady

Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

    viktorviktor
    Mučkalica - (bravčové dusené v zelenine, miestami 250 gr 4.00 eur.)

    Bravčovinu narežeme na drobné kocky a orestujeme v hlbokej nádobe, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, papriku (čím farebnejšie tým krajšie), rajčiny, konzrevovanú kukuricu a dusíme-samžíme pod pokrievkou na miernom ohni.

    Dusená bravčovina

    400 g bravčoviny, 8 zemiakov, 1 cibuľa, 1-2 lyžičky bravčovej masti, 3 strúčiky cesnaku, petržlenová a kôprová vňať, soľ

    Mäso narežeme na neveľké kúsky, dáme do hlineného hrnčeka (pekáča a zakryjeme), pridáme drobno narezanú cibuľu, na kolieska narezané zemiaky, masť, cesnak, vňať, soľ a dusíme v rúre.

    Bravčovina dusená po domácky

    500 g bravčoviny, 15 g múky, 50 g masti, 600 g zemiakov, 120 g mrkvy, 100 g cibule, 40 g repy, 25 g celeru, 20 g petržlenu, 60 g rajčin, bobkový list, korenie, soľ, petržlenovú alebo kôprovú vňať
    Maso narežeme na porciové kúsky, zľahka natlčieme, osolíme, okoreníme obalíme v múke a a osmažíme po vytvorenie kôročky
    Mrkvu, repu, petržlen a celer narežeme nadrobné kocky, cibuľu na kolieska a zľahka osmažíme. Zvlásť usmažíme zemiaky narezané na krúžky.
    Pripravenú bravčovinu dáme do nádoby tak, aby zdola a zhora bola vrstva zeleniny, pridáme rajčiny a bobkový list, zalejeme vývarom z kostí tak, aby boli produkty zaliate, zakryjeme a dusíme pri miernej teplote.
    Pri podávaní posypeme narezanou zelenou vňaťou.

    Dobrú chuť

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.