Zavrieť

Porady

pracovná doba, dovolenka, prestávky v gastronómii

Zdravím vsetkych
Tak teda aj ja som sa rozhodla si nechat poradit na "Porade". Chcem vediet ako je to vlastne oficialne (ci neoficialne) v tej gastronómii. Kto má skusenosti s prevádzkou restaurácie a ako riesi so zamestancami dovolenky ( dlhý-krátky tyzden) ? Pocet zamestnancov na jednej zmene : 2 osoby ako barman/casnik v jednom ca. 11hod -jedna zmena a 2-ja kucháry ca.14hod jedna zmena + 1-na pomocná sila do kuchyne ca 10hod jedna zmena.
Aký majú nárok na dovolenku? Je pri takejto dlhej zmene adekvátne úctovat 2dni dovolenky za jednu vynechanú pracovnú zmenu ( pri tolko odrobených hodinách?- sú to takmer dva normálne pracovné dni). Alebo sa to dá nejako inác vykalkulovat? A je to vobec bezné?

díky za odpoved
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

    pracovná doba, dovolenka, prestávky v gastronómii

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.