Psycholog
U lidí, kteří z jakýchkoliv příčin nemohou užívat sedací vanu (lavor a pod.) se užívá namáčení buničiny - vaty do ještě teplého vývaru a přikládání mokrého na konečník. Zde podržet po delší dobu, další díl namočit - přiložit a tak opakovat cca tak dlouho než je roztok studený. Chlad konečník necítí, ale není potřeba jej podchlazovat. Dříve se užívala i bavlněná textílie, ale je vždy potřebné ji po použití vyvařit z hygienických důvodů. To u buničiny, kterou po jednom použití vyhodíme, není potřebné. Dubová kůra barví, ale hypermangan, který se též užívá na koupele je agresivnější. Noste jen bavlněné prádlo, které nedráždí. Dubová kůra vysušuje, proto je doporučováno lehké promazávání, po koupeli, měsíčkovou (nechtíkovou) mastí a vydržte. Petr
Ked som videla Vaše meno napísané, pôvodne som si myslela, že ste odpovedal niečo v zmysle, že je to aj záležitosť vnútorného prostredia. Som si tým istá odvtedy, ako mojej mame zmizli hemoroidy získané ešte v mladosti (bude mať 60) potom, ako si urobila očistu vnútorného prostredia tela. Pôvodne už mala kúsok čreva vonku, to sa jej strapkalo a občas to mala aj zapálené a ešte sa jej aj v okolí konečníka tvorili bradavičky, ktoré jej tiež riadne znepríjemňovali život. Tie bradavičky neviem či sa jej ešte robia, ale to črevo sa jej normálne stiahlo dovnútra (plus jej tou očistou zmizli bolesti kĺbov, žalúdka, problémy s nadúvaním atď.).
Chvalabohu má odvtedy už tri roky s tým pokoj (klopem si na čelo

). Možno sa jej problém zase vráti vtedy, keď bude mať telo poriadne zase zanesené a nebude sa čistiť. Tiež si kedysi robievala sedacie kúpele, ale nikdy s tým dlho nevydržala.