bepo
No Angláni sú Angláni, prevzaté zo sme:
LONDÝN. Britská organizácia British Humanist Association (BHA) v spolupráci s prominentným profesorom Richardom Dawkinsom chcú dosiahnuť, aby sa od januára objavili na londýnskych autobusoch plagáty s nápisom popierajúcim božiu existenciu.
Plagát so sloganom "Pravdepodobne nijaký Boh neexistuje. Tak sa prestaňte báť a užívajte si život!" by sa mal počas štyroch januárových týždňov objaviť na 30 autobusoch premávajúcich v hlavnom meste Veľkej Británie. Plagáty nebudú len na vonkajších reklamných plochách, ale i vo vnútri vozidla.
To je v poriadku, kazdy ma mat pravo vyslovit verejne svoj nazor. Navyse tam uvadzaju ze "pravdepodobne" neexistuje, teda v podstate v podobnom zmysle ako Jarek Nohavica, ktory spieva o tom, co bude po jeho smrti: ja vim, ze nejsi, ake kdybys predse jen byl, tak mne daj na cimru s Frantou..."
- teda prihovara sa k niekomu, kto nejestvuje, cim potvrzduje jeho existenciu.
Tento anglicky slogan mi to silne pripomina, hoci tu to bude na rozdiel od Nohavicu vychadzat skor z takej tej gentlemanskej anglickej zdvorilosti, ked oni nie su scopni povedat ze prsi, ale musia vdzy povedat, ze sa zda ze prsi, alebo ze to vyzera, akoby prsalo a tak...