Zavrieť

Porady

Pečene bravčove koleno- mate recept?

Kolegyna kedysi spominala ako miluju pečene bravčove koleno, neviem však recept, nemate niekto? To sa pečie udene alebo surove? Prosím pošlite.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Stina je offline (nepripojený) Stina

    Stina
    1. bravcove koleno
    bravčové koleno, sol, 2 struciky cesnaku, 2 cibule, rasca, lyzicka masti, 2 klinceky
    Dobre ocistene a umyte koleno dame do osolenej vody spolu s cesnakom a ocistenou cibulou a uvarime do polomakka. Potom koleno vyberieme z vody, kozu narezeme do mriezky tak, aby sa maso dobre prepieklo, posypeme rascou, trochu osolime a ulozime do vymasteneho pekaca. Druhu cibulu pokrajame na kolieska pridame ku kolenu. Koleno pokvapkame rozohriatou mastou, podlejeme horucou vodou a vlozime do rozohriatej rury. Najskor ho pecieme prikryte, neskor koleno odkryjeme, aby bola koza chrumkava. Pocas pecenia kolena podla potreby podlievame a potierame vypecenou stavou, do ktorej rozmiesame potlcene klinceky.

    2. 1 bravčové koleno
    bravčové koleno, francúzska horčica, pivo, cesnak, soľ, cibuľa.
    koleno vykostíme. Z horčice, trošky piva prelisovaného cesnaku a soli pripravíme kašičku. Koleno posolíme, potrieme kašičkou a necháme odležať v chladničke jede deň. Na druhý deň ho zvinieme, previažeme niťou a upečieme na cibuli, ktorú sme pokrájali na kolieska a vyložili s ňou vymastený pekáč.

    3. bravčové koleno
    bravčové koleno, grilovacie korenie, olej, soľ, polievkové korenie, cesnak, citrón, čilli papričky, ocot
    Kolienko vykostíme. Jemne ho osolíme a potrieme zmesou z grilovacieho korenia a oleja. Takto pripravené koleno necháme stáť 20 minút a dáme ho piecť do trúby. Pečieme ho za občasného prevracania do ružova - približne 70 minút. Po vychladnutí kolienko nakrájame na tenké plátky, ktoré podávame s orientálnou omáčkou, ktorú si pripravíme z polievkového korenia, cesnaku, čili papričiek a citrónovej šťavy.

    4. Pečené bravčové koleno
    8 bravčových kolien, korenie, soľ, 2-3PL masti, 2 velké cibule, 250ml tmavého piva a mäsového vývaru.
    Kolená umyjeme a dôkladne osušíme, do mäsa votrieme soľ a korenie. Masť rozpustíme v pekáči a kolená na nej postupne zo všetkých strán asi 10 min. opekame.
    Cibuľu rozštvrtíme s pridáme k mäsu, prielejeme pivo a všetko neprikryté pečieme v rúre pri 180°C. podľa potreby podlievame vývarom a kolená často potierame vypečenou šťavou. Pečené kolená chutia teplé aj studené.

    5. Pečené bravčové koleno ..
    1 zadné koleno
    6-7 str. cesnaku
    1 väčšiu cibuľu
    korenie podľa fantázie
    Marináda: 250ml vody, 2 PL vegety, šťava z 2 citrónov
    Deň vopred vykostíme koleno, takto nám vznikne plát mäsa aj s kožou, ktoré dáme trocha povariť (nie úplne domäkka). Vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť a dobre potrieme rozotreným cesnakom. Naložíme do marinády, prikryjeme a dáme do chladničky. Občas obrátime. Na druhý deň vložíme do pekáča kožou navrch, pridáme zvyšnú marinádu, posypeme nakrájanou cibuľou a prikryté pečieme asi 40 minút. Potom odokryjeme a dopečieme aby bola koža chrumkavá. V recepte nie je použitá soľ, ale je možné mäso podľa chuti dosoliť a okoreniť podľa vlastnej fantázie. Podávame s chlebom, chrenom, horčicou alebo feferónami.

    Dobrú chuť !

    Maruška54 je offline (nepripojený) Maruška54

    Maruška54
    Ja pečiem surové, dobre ho nasolím-môže byť rýchlosoľ, nechám 24 v chladničke, potom si zarobím marinádu Kotanyi rebierka s medom, natriem marinádou a nechám zase rozležať stačí od večera do rána. Potom pečiem, podlejem vodou a potieram zvyšnou marinádou. Zo začiatku na silnejšie, v elektrickej trúbe 220 stupňov, potom slabšie. Celkový čas pečenia je 3-4 hodiny, je to výborné tak ako keby ste si dali niekde v reštaurácii grilované.

    ALDA je offline (nepripojený) ALDA

    stará mama, matka, manželka ALDA
    Tinuš super 100 bodov.

    Ty si vedúca bufetu, abo čo?

    Daniela je offline (nepripojený) Daniela

    Daniela
    Všetko je tu mňam. Aj ja pečiem koleno, ale preto, že sme žlčnikári, tak postup mám takýto: pekné očistené oholené koleno dám variť do tlakača, korenie cibuľa cesnak a tak čo tam patrí. Asi tak 35 minút. Potom ho vyberiem, kožu ponakrajaujem na mriežku, a korením ochutím podľa vlastnej fantázie a chuti. Keď je viac uvarené, kotička penke vypadne, zrolujeme a opäť okorením ako chcem. Je to rýchlejšie.

    Danetta je offline (nepripojený) Danetta

    dôchodkyňa Danetta
    veľmi dobre to vyzerá..normálne mi to zavoňalo cez obrazovku..
    dík za tip.

    OKAA je offline (nepripojený) OKAA

    žena OKAA
    Manžel zbožnuje kolienko,vdaka za tipy!Ej,ale si u neho šplhnem,až mu ho upečiem-ale, to vdaka vám!!!!!

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.