Zavrieť

Porady

Otrasná suseda

Dobrý deň, rok bývame v novom byte a rok mi žerie nervy suseda. Je to stará tetka, ktorá býva pod nami a zároveň je domovníčka. Funkcia je len formalitou, lebo vo vchode nerobí okrem ohovárania nič.
Keď sme byt kúpili, išli sme jej ukázať povolenie na prerábanie a bola milučká. Prerábanie trvalo mesiac a robilo sa každý deň len do štvrtej. Prvé dva týždne bola spokojná a potom jej šiblo. Obvinila nás, že je špina, pritom som ja chodila 3x denne zmývať. Potom, že sme pokazili výťah-ten je pokazený vraj od nepamäti a teraz viac nejde ako ide, že sme pokazili bránu- to vraj pohodila kšeft svojej rodine a brána je šmejd, ktorý roky poriadne nefunguje. Vyvrieskala sa na robotníkov, že pília dvere na balkóne. Bola som za ňou, aby mi prišla ukázať tie dvere, lebo sme zatiaľ v byte nemali ani jedny. Odpoveď bola:"to pílili tí, čo prerábajú vedľa."Tak som sa opýtala, prečo prišla vrieskať k nám. Ona:"No, a?"
Nervy majú na ňu všetci, okrem asi troch susediek, ktoré sú s ňou kamarátky.
Po všetkých týchto výmysloch sa zamerala na môjho dvojročného syna. Stačí, že mu spadne autíčko a stará mláti na radiátor ako pominutá. Zastavila ma a povedala mi, že so synom máme niečo robiť, lebo je šibnutý. Vysvetlila som jej, že ho upozorňujeme, aby nedupkal, nebuchol s niečím, ale je to dvojročné dieťa. V našom byte 10 rokov nikto nebýval a ona chce mať naďalej také ticho. Povedala som jej, že ju ľutujem, ale býva v bloku, vo 4-izbovom byte sama a keď sa jej nepáči, tak nech volí iné bývanie.
Uznám, že niekedy dieťa pobehne a v bloku všetko počuť, ale čo mu mám nohy zlomiť. Chodíme k babke, tak nie sme aj pol dňa doma, chodíme vonku na niekoľko hodín. Syn chodí spať o pol siedmej večer a vstáva o siedmej ráno. Večer teda hluk nerobí. Dnes sa potkol a spadol s kolienkami a už treskot - o tretej poobede.
Nad nami bývajú chlapci- 5_ročné dvojčatá. Tí hrajú doma hokej do 10 večer a nikdy by som sa nešla sťažovať. Povedala som jej to, tak mi povedala, že keďže to oni robia nám, tak mi to prikazujeme robiť nášmu synovi, aby ona nemala pokoj. CHORÉ!!!!!!!!!
Vraj aj môj syn skáče ráno z postele. Tak jej vravím, že on spí ešte v postieľke, z ktorej by ťažko vyskočil. Ona:"neverím"
Muž mi vraví, nech sa na ňu ...., ale mňa nenormálne vytáča, že niekto, keď už nevie čo, tak sa ventiluje na dvojročnom dieťati.
Blok vraj mali zatepľovať, ale ona a kámošky, ktoré sú vraj chudery vdovy a to si môžu držať 4-izbové byty, nebudú súhlasiť kvôli bohatým, ktorí si prerábajú byty.
Inak ona nenormálne fajčí. Ide to k nám cez stupačku, cez balkón , okná. Cítime sa ako v krčme. Je to taký alkoholovo- cigaretový smrad. Fajčí aj v spoločných priestoroch. Stará sedí len doma, nanajvýš ide do obchodu s furíčkom, asi po chlast. Raz za čas robí v noci "párty". Neviem si predstaviť, koľko vyfajčí denne, ale susedia vravia, že idú skapať, keď k nej idú, keď niečo potrebujú. Neviem, prečo si zvolili za domovníčku osobu, ktorá nič nerobí a keď k nej človek zazvoní, tak mnohokrát ani neotvorí dvere.
Minule ma zastavila suseda z prízemia s otázkou: "Tak čo, už vám pani K. pripravila"pekné"chvíľky?" Takže okoreňuje život mnohým.
Viem, že ma možno mnohí odsúdite a starej uznáte, že má pravdu, ale bývame v bloku. Naschvál hluk nerobíme, chudáka dvojročného syna pérujeme jedna radosť, aby bol ticho. V predošlom bloku sme mali pod sebou susedu - najväčšiu nerváčku bloku a tá sa ma mnohokrát opýtala, čo sme tak ticho. Boli sme tak isto "hluční", ako teraz. Aj ja mám rodičov, ktorí majú 70 rokov a aj tí nad starou krútia hlavou.
Čo robiť?
Ďakujem
Usporiadat
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Fakt, prečo robí domovníčku???

Vieš s takými to je ťažko. Asi budeš musieť len počkať, kým ju ...
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
Ferdosondo Ferdosondo

Ferdosondo je offline (nepripojený) Ferdosondo

sito Pozri príspevok
Fakt, prečo robí domovníčku???

Vieš s takými to je ťažko. Asi budeš musieť len počkať, kým ju ...
Ak by ju dobre vytočila, možno by sa ten proces urýchlil ...
Ale vážne. Najlepšie si ju nevšímať. A ak nepomôže tak nech ju manžel riadne niekde pošle, keď príde otravovať. Ja som bol tiež domovník. Neboj sa domovník nemá žiadne právomoci, akurát si to môže namýšľať. Aj moje dve deti keď boli malé buchotali a susedovci, keď som sa im ospravedlňoval vraveli, že to je predsa normálne a nie je to až tak strašné.
0 0
Petra Nová Petra Nová

Petra Nová je offline (nepripojený) Petra Nová

Juj, či si toho napísala. Ak sa človek vyhovorí, aspoň sa mu uľaví. Ono, susedov si nik nevyberá a musí sa s nimi naučiť žiť. Podľa mňa manžel prejavil značnú dávku mužskej racionality, keď povedal"kašli na ňu!". Neviem, ako si zručná v komunikácii s ľuďmi, ale ja sa držím zásady, že treba byť sám sebou a ak som presvedčená, že nerobím nič (ani moja rodina), čím by som znepríjemňovala život ostatným susedom, tak by som bola k takýmto sťažnostiam hluchá. A susedke by som slušne povedala, že na tom neviem nič zmeniť a šmitec. S niekým sa skutočne nedá rozumne rozprávať, tak každá argumentácia sa míňa účinkom. A vyvoláva ďalšiu polemiku, ktorá nikdy neskončí. A vždy by som hovorila len za svoju rodinu, lebo odvolávať sa na iných, čo robia zle, tiež nevedie k ničomu, len k ďalšiemu šušušu a zhoršovaniu susedských vzťahov v celom vchode.
Tak by som to riešila ja a len dúfam, že takýmto sa v budúcnosti nebudem musieť zaoberať .
7 0
Erzebeth Erzebeth

Erzebeth je offline (nepripojený) Erzebeth

Nechaj chlapca, nech sa hrá. Keď chce mať suseda úplné ticho, nech ide bývať na salaš. V byte je proste všetko počuť. Slušne ale rázne by som ju požiadala, aby nás s takými vecami neobťažovala. Veru rázne by som. Druhý krát by neprišla. Niekedy ustupovať nie je kam.
0 0
ivka70 ivka70

ivka70 je offline (nepripojený) ivka70

Syna by som naucila buchat na radiator, ked zacne suseda buchat, ze vas zdravi a treba ju odzdravit spat .
Inak kamoske takto syn zacal kvoli debilnej susede, co stale klepala na radiator, koktat. Takze to neber na lahku vahu.
2 0
sheida sheida

sheida je offline (nepripojený) sheida

Aj môj otec vraví, že jej aj pôjde pripáliť, lebo takým tempom sa rýchlo prekúri do hrobu.
Niekedy si poviem, že môj syn je len dieťa, ktoré sa hrá a ja prenášam svoju nervozitu naňho a kričím naňho kvôli obyčajnej......
0 0
maurer2 maurer2

maurer2 je offline (nepripojený) maurer2

Na nic necakaj je to tvoje dieta a mas tiez prava len ich vyuzi nenechaj si na hlavu ..... a IVKA 70 ma pravdu !!! na dieta zbytocne nekric to nie je jeho chyba ze starej sibe !!!!
0 0
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
Poriadna po papuli to občas vyrieši.Ja by som vedel ako s takýmto individuom , vybabrať mám dobrého známeho cigáňa,ten by jej to vedel vysvetliť.
0 0
Gapo Gapo

Gapo je offline (nepripojený) Gapo

Ja? Muž.
Mesiac trvalo prerábanie, tak sa potom nečuduj, že babu šľak triafa.
Treba sa vžiť aj do role starších a nie radiť ako komu dať po papuli, kto si neužil kompletnú prerábku bytu robotníkmi, čo sa správajú ako v neobývanej stavbe, nevie čo to je. Niekedy je dobré sa vžiť do pocitov toho pod vami. Teraz to nemyslím na konkrétny prípad, ale kto nezažil, neuverí.
2 0
Petra Nová Petra Nová

Petra Nová je offline (nepripojený) Petra Nová

Gapo, súhlasím s Tebou. Po niektorých posledných príspevkoch som mala pocit, akoby ich nepísali dospelí ľudia.

Nemám nič proti "kultu dieťaťa", ale aj dieťa treba viesť k tomu, že okrem rodičov žije aj s ďalšími ľuďmi. Nikdy nezabudnem na otrasný zážitok, keď v trolejbuse nechcelo dieťa pustiť sadnúť dedka, ledva stojaceho, na vedľa neho volné miesto. A samozrejme, matku ani nenapadlo niečo s tým urobiť.
Naposledy upravil Petra Nová : 21.02.11 at 19:57
0 0
ACCNT ACCNT

ACCNT je offline (nepripojený) ACCNT

sorry, ale mesiac ste trieskali v bytovke? ste normalni? ja by som bol tiez agresivny...co si myslite, ze vsetci sa chodia flakat do prace? niekto moze byt aj doma a ked mu pol dna niekto trieska....
pred tyzdnom susedia prerabali jadro...trvalo im to 4 dni! a ze narobili bordel mi az tak nevadilo, ostatni susedia su bordelari co si vodia kadejake individua a neporiadok sa stratil pri tom, co tu ostatni nanosia. ale samozrejme sa ti prerabajuci snazili upratovat.

a ked sa vam nepaci, ze ako domovnicka nic nerobi...nech sa paci, navrhnite sa vy, ked sa budete viacej starat.
presne taku dochodkynu mame vo vchode-stale je nespokojna, ale ze chce byt domovnickou sa neprihlasi. ostatni by ju kludne zvolili.

a ohladom toho jej spravania. kedze vase pokusy o ticho nepomahaju, ja by som sa nespraval tak ako to robite vy. normalne by som zil a odbuchaval jej. vsak ani u nas nie je stale uplne ticho od susedov(obcas daco spadne, obcas robia rezne, ....), a nikoho preto nestrielame.

nabuduce ju odkazte na policiu, na vyhlasky o nocnom klude(teda ze cez den mozte buchat),....
ako najlepsie riesenie vidim najst novy byt
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Komu?
0 0
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
Byt dokáže za týždeň prerobiť len idiot ktorý nemá šajnu o stavebníctve.
0 0
Oliwa Oliwa

Oliwa je offline (nepripojený) Oliwa

Keď to nejde so susedou po zlom, skús po dobrom...
Pozvi ju na kávu a ponúkni domácim zákuskom v čase, keď vieš, že tí dvaja šarvanci nad Vami veselo žijú ... A Tvoj malý sa Vám počas návštevy môže pekne hrať pri nohách napr. s Legom - to je nehlučné...
A navrhni susede, že ste s manželom rozmýšľali nad utužovaním susedských vzťahov a dospeli ste k názoru - že jej ponúknete výmenu svojho bytu za jej...
Ak tí šarvanci nad Vami budú dosť hluční, mohla by oceniť ticho a pokoj Tvojej domácnosti, chuť koláča i vôňu kávy - a dať Vám navždy pokoj...
Čo Ty vieš, čo ju kvári? Má deti, vnúčatá? Chodia ju navštevovať? Možno je nešťastná, opustená a jednoducho žiarli na Tvojho malého, lebo nemá pri sebe vlastné vnúčatá... Je to síce len hypotéza, ale nedá sa vylúčiť...
Naposledy upravil Oliwa : 22.02.11 at 00:31
0 0
Ľubomír Ľubomír

Ľubomír je offline (nepripojený) Ľubomír

Nič si z toho nerob. Dvojročné dieťa nemôže narobiť taký hluk, že by suseda nemohla v kľude žiť pod vami. To snáď pochopí každý. Čo sa týka mesačného prerábania bytu je to horšie ale nie nepochopiteľné. Bývam v paneláku a už sa tu prerábali jadrá v mojom okolí všade. Jednoducho to treba prežiť. Nakoniec som aj prerábal jadro a ostatní to tiež museli tolerovať. Taký je život v bytovke. Nešikanuj svoje dvojročné dieťa kôli netolerantnej susede. Jej sťažnosti neber vážne. Kašli na ňu. Iné ti poradiť neviem.
0 0
lubica_02 lubica_02

lubica_02 je offline (nepripojený) lubica_02

Byt každý upravuje podľa vlastných možností, určite mesiac netrieskali. Takúto susedu poznám, mali sme takú. Vadilo jej , že deti chodili, hrali sa s autíčkami po zemi / cez deň/, len na koberci, dokonca aj pes aportoval, keď nikto ani pes nebol doma, stále nadávala zvonila, bolo to hrozné. Sú to ľudia, ktorí nie sú spokojní ani sami so sebou, všetko im lezie na nervy - takí by mali bývať v lese na samote a možno by im vadilo aj tam všetko. Nič s tým neurobíš, najprv skúsiť po dobrom, ale u nás pomohol môj zať, ktorý jej to vysvetlil po svojom. Držím palce, aby sa zmenila alebo odsťahovala.
0 0
Rado66633 Rado66633

Rado66633 je offline (nepripojený) Rado66633

.....dat si kuklu a zabit --------
0 0
helas helas

helas je offline (nepripojený) helas

No, mala som podobný problém. Mám tri deti / narodili sa v priebehu troch rokov, takže rovnaki/ bývame v bloku, pod nami bývali manželia vtedy s jedným synom 12 ročným,ale my sme mali 3 deti, chlapcov a tak keď sa naučili chodiť no to bol buchot, rachot, darmo som ich upozorňovala, darmo trestala...Pán sused sa stále sťažoval / jeho manželka nie, vždy hovorila veď sú to deti/Po čase, keď už moje deti vyrástli a ich syn sa oženil, mali dvoch chlapcov, pochopil, čo sú to decká v byte, je to živel, ktorý musí ustať sám.
Dnes sme susedia, ktorí sa pozývajú na kávu, aj ich vnuci už vyrástli a už nebehajú po byte ako splašené kone, moje deti už majú svoje deti a majú také isté problémy ako sme mali my, ale to je už problém bývania v paneláku. To je život v paneláku.
0 0
lubko6394 lubko6394

lubko6394 je offline (nepripojený) lubko6394

Strojár
Mňa z toho napadla jedna otázka - Nedali ste si v rámci prerábky na podlahu dlažbu, alebo plávajúcu podlahu bez protihlukovej podložky ? Mne to kedysi spravila suseda o ktorej som pomaly ani nevedel, že existuje ...
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať