Zavrieť

Porady

predaj cez paypal - faktury, dph

Viem, ze ohladom platenia cez paypal tu uz je mnoho tem, presiel som ich niekolko, no cim viac toho citam, tym viac sa to komplikuje.
O co ide: ak predavam nejaky tovar (digitalny) - umiestnim ho na stranku, kde su taketo produkty ponukane, niekto si ho kupi, zaplati na moj paypal ucet a produkt si zo stranky stiahne. Peniaze mi dojdu na paypal ucet a mozem si ich tam bud nechat alebo si ich preposlat na bankovy ucet. Co ale s fakturou? Verim, ze zakaznikovi tu fakturu netreba, len zrejme nase skvele zakony to odomna vyzaduju. Ci ako? Pri zaplateni cez paypal dostane zakaznik do e-mailu info o zaplateni - je tam moje meno, email, nazov tovaru a cena. Mozem tymto povazovat svoju povinnost za splnenu?

Ak aj nie, co sa mi moze stat? Vsetky vypisy z paypalu aj z uctu dam kludne danovemu uradu k dispozicii na pripadnu kontrolu, dane z prijmov zaplatim, mozu mi nieco spravit?

Dalsia vec, co mi napadla je DPH. Moj produkt si moze kupit ktokolvek z celeho sveta, SR, EU aj mimo EU. Ja netusim, odkial je zakaznik, ci je platcom DPH vo svojej krajine, uprimne, mna to ani nezaujima. Ja ponuknem produkt za x eur, pripadne dolarov, a on mi presne tuto sumu posle na paypal. Co z toho vyplyva pre mna? Mam sa registrovat ako platca DPH pre zahranicie?
Usporiadat
predavac predavac

predavac je offline (nepripojený) predavac

Nutty: hej, tiez som pokukoval po zalozeni firmy v UK a dosiel som k podobnym zaverom ako ty. Zalozenie firmy + virtual office address je v pohode ale bolo mi uz vopred jasne, ze uctovnictvo asi nebude zadarmo Dalo by sa urcite najst aj lacnejsie ale momentalne to uz neriesim. Nevylucujem, ze nakoniec to ajtak spravim, ked sa naseriem. Tie poplatky treba brat ako biznis, ako investiciu a nie ako vyhodene peniaze.
Inac, pri patrani po tom, ako funguju UK Ltd, som zistil, ze ze financne informacie, cize jej zisky a podobne, su za maly poplatok pristupne komukolvek, co sa mi nie celkom paci. Ale nedavno som aj tu na porade nasiel, ze nieco take chcu zaviest aj u nas
0 0
Nutty Nutty

Nutty je offline (nepripojený) Nutty

Predavac, v tejto teme (vid otazku KarolaDruheho) nejde o to ci uctovnictvo je drahe alebo nie (v UK je uctovnictvo jednoduchsie, v pripade jednoducheho predaja digitalnych produktov si to vie spravit sam aj uplne obycajny clovek).

V tejto teme ide o to, ze podnikat sposobom, aky je uvedeny v povodnej otazke, na Slovensku nie je mozne (bez specialneho softveroveho prisposobenia a citelneho znizenia konkurencieschopnosti ako som uz uviedla vyssie). Biznis model, ktory opisuje KarolDruhy je zalozeny na automatizovanych platbach cez PayPal, a tym nastavaju problemy, kedze PayPal (a jemu podobne procesory) neposkytuje udaje potrebne pre nasu byrokraciu.

Zalozenim firmy so sidlom v UK som sa snazila najst riesenie ako vobec taketo podnikanie legalne umoznit. Avsak ked je realne vedenie UK firmy na Slovensku (tym ze tu ma clovek trvale bydlisko) stavame sa danovym rezidentom SR. A tu mam stale nezodpovedane tieto otazky:

UK LTD firma nema povinnost registracie na DPH ked obchoduje s inymi clenskymi statmi (ako u nas podla §7a ked ma obrat pod hranicou) kym nedosiahne obrat 73 000 libier v 12 po sebe nasledujucich mesiacoch. To znamena, ze az do tejto hranice nemusi podavat suhrnne vykazy (co je prakticky nemozne v biznis modele KarolaDruheho).

Otazka 1: ked sa UK LTD firma povazuje na zaklade realneho vedenia na Slovensku za danoveho rezidenta SR, ma firma povinnost za registrovat na DPH podla § 7a aj ked ako UK firma tuto povinnost nema?

Otazka 2: Musi firma viest aj uctovnictvo podla zakonov SR? (t.j. musela by viest uctovnictvo dvojmo, pre UK a pre SR), a musi podavat suhrnne vykazy v pripade ze sa musi registrovat na DPH z titulu realneho vedenia na SK?

Toto su zakladne otazky, ktore riesia ci vobec taketo podnikanie je mozne, a ktore je treba zodpovedat predtym nez clovek zacne vobec rozmyslat o tom co je kde drahsie. Pretoze, aj ked budem mat UK LTD firmu a este stale mi vyplyva povinnost registracie na DPH aj ked mam obrat 10 euro, t.j. podavat suhrnne vykazy s firemnymi udajmi a IC DPH cislami mojich zakaznikov, ktore nemam ako ziskat, tak sa jednoducho takyto biznis legalne robit neda a treba sa bud vystahovat ( a najlepsie uz celkom mimo Europy) alebo ist zbierat niekde jablka . (alebo to robit nelegalne, co ale ja nechcem)
0 0
cyberfood cyberfood

cyberfood je offline (nepripojený) cyberfood

snad vam toto pomoze: http://www.podnikajte.sk/prevadzka-f...ikatelov.xhtml
0 0
Misko8864 Misko8864

Misko8864 je offline (nepripojený) Misko8864

Nutty Pozri príspevok
Presne takto som rozmyslala aj ja, zalozit LTD v Anglicku je hracka, da sa to urobit online rovno cez Companies House za 18 libier (ak tam ma clovek nejaku adresu - len o trochu drahsie ak treba ist cez nejaku agenturu, ktora zabezbeci aj adresu sidla). Aj ich zakony su prehladne, a maju velmi dobru infrastrukturu pomoci, ak ma clovek neistoty ohladne dani, uctovnictva atd. Ked clovek vie anglicky, ziadneho poradcu ani nepotrebuje, ich uradne stranky obsahuju vsetko, su pisane v reci "ludi", je tam zo 20 pomocnych videi ako presne vsetko robit. Tam to nie je ako u nas, nemaju v tom bordel! Tam si viem viest uctovnictvo aj sama, tu to nedokazem. Takisto maju vynimku ohladne povinnosti registracie na DPH, u nich plati limit 73 tisic libier za obdobie 12 mesiacov, t.j. odpada povinnost suhrnnych vykazov ak sa firma vmesti pod tento limit. Idealne! AVSAK potom som narazila na tento clanok, z ktoreho uvediem len kratky vynatok:"Po prvé, ak má zahraničná spoločnosť všetkých svojich konateľov a manažérov na Slovensku, tak v reči daní bude mať „miesto svojho skutočného vedenia“ na Slovensku (§ 2 písm. d) bod 2 ZDP), bude považovaná za daňového rezidenta a jej celosvetové príjmy, bez ohľadu na to kde ich dosiahla, budú podliehať dani z príjmov na Slovensku, a to aj keď už raz boli zdanené v inej krajine, pričom v tom prípade zvyčajne zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia umožňujú využiť vyňatie príjmov alebo započítanie daní (§ 45)." (Zdroj: http://www.triligence.com/internetov...aspekty_sk.php)Len mi nie je celkom jasne v akom zmysle by som bola danovym rezidentom, znamenalo by to ze by som musela aj viest uctovnictvo podla nasich zakonov (a aj podla zakonov krajiny , kde je firma registrovana)?? To by znamenalo, ze zalozenie firmy inde, pokial je to jedno-osobova firma, kde ta osoba ma trvaly pobyt na Slovensku by nemalo zmysel. To sa uz len vystahovat aj fyzicky :-(. Ale neviem, na tuto otazku este stale hladam odpoved.A nasledne som nasla aj tuto stranku: http://www.stmworldwide.com/uk-limited-company/hlavne kapitola: Sounds Great! - What's the catch?a potom ich riesenie, ktore stoji "pouhych" 3300 libier rocne + DPH , haha! Potrebujem v zahrade stromcek co by mi rodil zlate tehlicky .
1.Chces povedat ze ak by som mal "pouhych" 3300 libier rocne + DPH tak by som to mohol kludne rozbehnut?

2.Tak ak legalne, tak mozem predavat affiliate produkty, zarobit si aspon 10.000 Euro, Aspon na dva roky viem ze mam firmu v UK, mozem predavat svoje vlastne produkty legalne. Rozumiem tomu dobre?
Naposledy upravil Misko8864 : 04.04.12 at 17:14
0 0
Miwoslav Miwoslav

Miwoslav je offline (nepripojený) Miwoslav

otázka 1: Nie firma sa považuje za daňového rezidenta SR ale ty ako osoba, ktorá má pobyt na SR. Firma nemá voči SR žiadné povinnosti. Teda nemáš povinnosť podľa §7a..., ale máš povinnosť ty ako osoba zdaniť svoje celosvetové príjmy na SR, to jest podať daňové priznanie aj v SR, nakoľko si rezident SR.

otázka 2: UK firma vedie účtovníctvo len podľa UK predpisov, bez ohľadu na to kde sa zdržuje majiteľ firmy. Inak účtovníctvo firmy sa vedie, podľa predpisov štátu, kde je firma registrovaná. Takže UK firmu na v SR nemusíš účtovať, musíš len podať daňové priznanie z celosvetových prímov.
0 0
predavac predavac

predavac je offline (nepripojený) predavac

Mam este otazky k paypal. Vyzera to, ze jediny ako tak kompletny zdroj informacii o uctovani paypal je len tato stranka http://www.podnikajte.sk/prevadzka-f...ikatelov.xhtml, na ktoru sa kazdy odkazuje.

Ale nie je tam vysvetlene uplne vsetko. Dajme tomu, ze mi pridu na paypal ucet nejake platby. Cize mi vzniknu pohladavky voci spolocnosti Paypal. Tieto platby ale neprevediem na svoj bezny ucet. Su tieto platby, ktore mam zatial iba na paypal ucte povazovane ako moj prijem, ktory treba zdanit? Alebo sa nim stanu, az ked sumu prevediem na bankovy ucet?

Dalej, ak zaplatim za kupu niecoho cez paypal, tak sa mi odpocita suma z mojho paypal zostatku, pokial tam nejaky je. Velmi jednoducho sa teda stane, ze tie peniaze, ktore som doteraz viedol ako pohladavku voci paypal, proste uz na mojom paypal ucte nebudu a teda pohladavka nikdy splatena ani nemusi byt. Proste peniaze, ktore som prijal za platbu, som prijal iba na paypal, a nasledne som ich pouzil na kupu niecoho ineho, s tym ze realne na moj bankovy ucet tieto peniaze nikdy neprisli. Co s tym, je to nejaky problem, ak pohladavka nebude nikdy vyrovnana, kedze som dane peniaze minul este predtym ako som si ich poslal na bankovy ucet?

Kedze s paypal uctom naraba iba ako s pohladavkami a nie ako s beznym bankovym uctom, chapem to spravne, ze v uctovnictve staci mat iba platby, ktore som cez paypal prijal + platby, ktorymi som cez paypal zaplatil nieco, co si chcem uplatnit ako danovy naklad? (pokial k tomu mam aj fakturu). A nemusim mat v uctovnictve uplne vsetky paypal transakcie. Kedze niekedy platim niekomu za nejake sluzby/tovar cez paypal, ale fakturu mi nevystavi ziadnu, vela krat ani nepoznam ziadne fakturacne udaje toho, komu platim.
0 0
seda seda

seda je offline (nepripojený) seda

Dobrý deň, aj naša s.r.o. platca DPH začína predávať služby cez paypal, ja ako účtovník som si vydupala, aby si danú službu mohli kúpiť len registrovaný, z dôvodu údajov o odberateľoch. Všetko som chápala, počas skúšobných transakcií. No keď sa spustil daný systém na ostro, sme zistili problém, že systém paypal na invoice píše to nie je daňový doklad a že paypal neručí za to čo je na nej. Tým pádom už problém mám, ako to zúčtovať. Ako to dávate do účtovníctva? Keďže to nie je daňový doklad tak to považujem za zálohovú faktúru, jej úhradu považujem za prijatie zálohy. Dátum úhrady považujem ktorý? Ten na paypal účte, alebo vtedy keď ja si danú platbu prevediem na podnikateľský účet? Následne v účtovníctve vystavím faktúru daňový doklad? A keďže nemám elektronický podpis, tak začnem faktúry rozposielať po celom svete? Ako to riešite vy? Ďakujem.
0 0
Focl Focl

Focl je offline (nepripojený) Focl

Ahoj,

Presne s tymto bojujem aj ja. Mam snahu a dokonca i chut platit DPH na SVK ale neviem ako kompletne zlegalizovat obchod so zahranicim prostrednictvom domen. Taktiez mi peniaze chodia cez Paypal. Podla toho co tu citam je asi nemozne spravne fungovat s s.r.ockou (zatial som FO). Kedze uctovnictvo je premna nemyslitelne, casto predavam ludom cez forum sluzby.. a pytat si odnich podrobne udaje na fakturu je nemyslitelne.

Napada ma moznost SZCO , kde uctovnictvo myslim ze nieje potrebne a dan sa plati pausalne
Pripadne rozmyslam nad offshore firmou na Seycheloch, tam myslim tiez nieje potrebne riesit uctovnictvo a teda mi odpada starost o poziadavky ktore nas pravny system ani nedefinuje a ako pozeram ani skuseni ludia si stym nevedia rady. Seyschely myslim stoja okolo 1000 Eur na rok pausalne.

To je paradox ak clovek chce platit dane ale stat nema podmienky a ani snahu stym pomoct vlastnym obcanom
0 0
streamteam streamteam

streamteam je offline (nepripojený) streamteam

Ahojte, verim, ze je toto uz po rokoch vyriesene, mate niekto o tom informacie?
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať