Zavrieť

Porady

15-ročná brigádnička

Dobrý deň,

chcem sa spýtať, môžem zamestnať na dohodu o brigádnickej práci študenta od 1.8.2011 dievča, ktoré malo 14.7.1996 malo 15 rokov a 1.9.2011 nastupuje na strednú školu?
dakujem.
Usporiadat
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
GabiZ Pozri príspevok
Nie nič nesťahuj, materiál je v poriadku, čo sa týka zákonníka práce, okrem tebou spomínaných zmien sa nič nezmenilo. Ale so zmenami, ktoré budú od 1.9.2011 čo sa týka ZP som to ešte neporovnávala.Myslela som skôr na ustanovenia zákonov BOZP a ostatné čo sú tam spomínané, lebo boli tiež novelizované. Keďže tento materiál, ktorý si sem dal je výňatok týkajúci sa len mladistvých, tak je to v poriadku a dá sa ním riadiť aj dnes. Ospravedlňujem sa za urýchlenú reakciu. Myslela som zmeny ako celok, ktoré v týchto zákonoch a nariadeniach, ktoré sú tu spomínané nastali.
Sú tam zmeny, minimálne. Zákon 126 je zrušený a nahradený 355/2007, a je tam celodenná záťaž pri bremenách.
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Zamestnávanie mladistvých
2 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
erzet Pozri príspevok
Zamestnávanie mladistvých
V prílohe: "Zmeny oproti brožúrke" vymažte riadok: minimálne a od 9/2011 sa mení veta v § 228/2, ešte pár zmien, tak to stiahnem.
0 0
GabiZ GabiZ

GabiZ je offline (nepripojený) GabiZ

Erzet, prosím ťa nič nesťahuj. Naozaj je to výborný materiál a tie zmeny sú v poriadku a zase tak veľa ich nie je, aby bol nepoužiteľný. Koniec koncov každý, kto by chcel použiť nejaký materiál staršieho dátumu, tak si musí tie ustanovenia zákonov overiť. Ale komplexne vypracovaný materiál o mladistvých, ako je v tejto podobe som naozaj nikde nevidela, takže ho tu nechaj, bolo by to škoda stiahnuť ho úplne. Inak obdivujem ťa za tvoju húževnatú snahu.
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Ja som chcel aby ste vymazali v prílohe: "Zmeny oproti brožúrke" iba ten riadok ktorý končí: ...tak to stiahnem.
Už to nestiahnem.
0 0
macicka macicka

macicka je offline (nepripojený) macicka

a ešte ma napadla jedna vec:
"podarilo" sa mi v jednej firme zamestnať jedného študenta /syna majiteľky/ od 1.4.2011 mysliac si, že ked ma 16 rokov /tie dosiahol 23.2.2011/ tak už môže pracovať. A este sa chcem spýtať, neviete náhodou niekto, koľko rokov dozadu ma môžu pokutovať príp. kontrolovať za takéto "nesprávne" zamestnanie mladistvého?
ďakujem.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať