Zavrieť

Porady

Usporiadat
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

avoke Pozri príspevok
Kto mi povie, prečo mi vždy kakaový koláč praskne....všetka plnka je na plechu!!!!Ďakujem za rady
Vrele doporučujem prečítať celý recept. Kto nemá dobrú náladu, zaručene sa mu zlepší z Radujem še, kec kus pukne a vycika z neho kakavo. Podľa mojho receptu pukne furt!
8 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
Topas Topas

Topas je offline (nepripojený) Topas

Ja robím už iba tieto pudingoše. Niekedy prasknú, niekedy nie - no plnka nevytečie. Recept je z mimibazaru http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21990 a plnka je výborná. Upozorňujem len, že plnku je potrebné po roztopení tuku poriadne vymiešať až bude z toho hustá kaša (ja ju miešam tyčovým mixerom šľahacou metličkou) a na cesto ju dávam ešte teplú. Keď som tento recept chválila mojej kamarátke, sťažovala sa že nevie spojiť puding s tukom a má to riedke.
pudingoš.JPG  
5 0
Topas Topas

Topas je offline (nepripojený) Topas

lujza.j Pozri príspevok
baby toto mi robíte schválne...bože toto sú také mňamky.....
Včera som piekla prvýkrát http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36618 a musím odporučiť. Manžel povedal, že toto je z kysnutého najlepšie. Hrozienka som namočila do rumu a ešte som cesto, pred tým ako som ho dala do rúry, pokvapkala rumom.
4 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Ak myslíš na kysnutý kakaový závin, urobiš klasické kysnuté cesto, naň pokrájaš na plátky alebo postrúhaš na strúhadle maslo, posypeš kakaom a kryštálovým cukrom, zavinieš, potrieš vajíčkom a hotovo. už len upiecť a pochutnať si.
Ak chceš, môžeš zmäknuté maslo, kakao a cukor najprv vymiešať a tak na cesto natrieť.
Cesto môže byť aj takéto: 1 kg hladkej alebo polohr. múky, 1 droždie, cca 6 dcl mlieka, 3 PL kryšt. cukru, štipka soli, 3 dcl oleja, 1 PDP
Nenechávame kysnúť, ihneď po vypracovaní spracujeme.
Naposledy upravil Marína : 11.05.09 at 20:05
3 0
kačkapoliačka kačkapoliačka

kačkapoliačka je offline (nepripojený) kačkapoliačka

môj chutí všetkým a pritom je jednoduchý. Cesto si urob na aké si zvyknutá. Ja robím 1:1 hladká, polohrubá múka.
Dôležitá je plnka:
Zmiešam si ozajstné kakao (nie granko alebo puding) s práškovým cukrom.
Na rozvalkané cesto pokvapkám metličkou (stredne alebo hodnejšie) olej, nasypem kakao s cukrom a znovu pokvapkám olejom. Vrstva kakaa by mala byť asi 0,5cm, nemalo by vidieť cesto. Zrolujem, upečiem.
Ide o to, že plnka je potom ako čokoláda tekutá. My máme radi, keď si cesto vyvalkám na tenšia a ani nedávm veľmi kysnúť. Potom je to strašne dobré. Vyzerá to ako keby sme tam ani cesto nemali.
dobrú chuť.
3 0
ela77 ela77

ela77 je offline (nepripojený) ela77

Ak si ešte nepiekla ten koláč, tak môžeš dať do tej kakaovej plnky ešte aj BB puding, pokapkať trocha mliekom. Puding trocha naberie na seba tú vlhkosť a možno koláč potom nepraskne, ja to robím tak.
3 0
pohodička pohodička

pohodička je offline (nepripojený) pohodička

Topas Pozri príspevok
Na kysnuté cesto mám pekárničku. Bez nej by som asi kysnuté nerobila, aspoň nie tak často. Ušetrí čas aj robotu.
Toto je aj môj prípad, bez pekárničky si to už ani neviem predstaviť. Ja používam tento recept: Do pekráničky dám 4 lyžice kryštál. cukru, nato 1 balíček droždia (42 g), 6 dcl vlažného mlieka, 2 vajcia, 2 dcl oleja-trošku nechám podkysnúť a pokračujem 3 lyžicami sušeného mlieka, 1 kg polohrubej výb. múky, 1 prášok do pečiva, 1 čaj. lyžičku soli a podľa toho, čo pečiem použijem aj vanilk. cukor. Po vykysnutí používam na knedle, záviny, buchty pečené i varené, naše vychodniarske bobaľky, dukátové buchtičky, atď. Plnky na záviny: orechová-rozvalkané cesto pokvapkám olejom a posypem orechami, ktoré zmiešan s prášk. cukrom, popritlačám rukom a znovu jemne pokvapkám olejom/ maková - mak pomeliem spolu s kryšt. cukrom na kávovom mlynčeku a pokračujem takisto ako pri orechoch/ kakaová plnka - kakao zmiešam s prášk. cukrom, cesto polejem olejom (pozor nie blízko k okrajom), posypem suchou plnkou, lyžicou popritláčam plnku a pokvapkám olejom. Po zavinutí potriem vajíčkom, popichám vidličkou a nechám 20 minút podkysnúť. Pečiem na 175 st.C vo vyhriatej rúre asi 20 min. - po vybratí prikryjem mokrou i suchou utierkou, aby poriadne zmäkli. Každému veľmi chutia. Z 1 kg múky urobím 4-5 závinov, podľa pekáča. Veľmi dobré sú jablkové a tvarohové buchty: plnka- do jabĺk alebo tvarohu dávam kryštál a škoricový cukor, do tvarohu niekedy aj vanilku a hrozienka.
3 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
recept (bez kysnutia) Kakaové osie hniezda

1 kg hladkej múky
2 žĺtky
1 vajce
1 kypriaci prášok do pečiva
1 vanilínový cukor
2 - 3 polievkové lyžice práškového cukru
štipka soli
2,5 dcl oleja
6 dcl vlažného mlieka
10 dkg droždia

Cesto vymiesime, a netreba dávať kysnúť. Natenko vyvaľkáme, natrieme

pripravenou plnkou,(kakao-práškový cukor,kryštálový cukor,maslo) , stočíme

ako roládu, pokrájame na plátky hrubé 1 cm, ktoré ešte sformujeme nožom,

poukladáme na plech použijeme papier na pečenie a koláče potierame

mliekom, v ktorom sme rozmiešali práškový cukor,( alebo vajíčkom) a

pečieme vo vyhriatej rúre. Sú výborné ...
2 0
abel abel

abel je offline (nepripojený) abel

Môj recept:
1 kg hladkej výberovej múky (alebo polohrubej)
3 dcl oleja
2 žĺtky
soľ
6 dcl mlieka
24 kociek cukru ( cca 3 PL kryštálového)
1 kocka kvasníc

V cca 3 dcl vlažného osladeného mlieka rozdrvím kvasnice a nechám urobiť kvások. Všetko zmiešam a nechám vykysnúť. Rozdelím na 4 bochníky, rozvaľkám, potriem kakaom, zaviniem, bochník potriem olejom a dám upiecť.
Kakao zmiešam s cukrom a s trochou mlieka, je to chutnejšie, ako keď dám len prášok.

pozerám, že je to skoro rovnaké, ako u Maríny. Už mi niekto radil nedávať žĺtok, tak to vyskúšam a aj bez toho kysnutia skúsim.
2 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Dievčatá , ja som začala používať do závinu granko , zdá sa mi závin
lepší koláčik .
2 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

avoke Pozri príspevok
Kto mi povie, prečo mi vždy kakaový koláč praskne....všetka plnka je na plechu!!!!Ďakujem za rady
cesto nevalkat velmi na tenko
pred pecenim popichat
nechat pred pecenim este podkysnut na plechu

a ked praskne, tak mu treba ... ale urcite bude chutny
2 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

1Dara Pozri príspevok
nie len recept ale aj komenty:

"no ta kec ci pukne kolačok ta še ci vydaril..... "

Dari, aj na ďalších jeho receptoch sa dá super zabaviť.
2 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

1Dara Pozri príspevok
pekarnicka aj nahrieva ... das suroviny a o 3 hodiny vyberas chlieb ... vyklopis a nadobu utries - eto vsjo

ale je pravda, ze korka nie je taka ako z rury
Tak ja neviem, Dari, nevesta pečie v pekárničke, mne sa nezdá, že by som ja viac ako pár minút s tým roboty mala. Kysne samo, pečie sa samo, jedine, že cesto musím pred pečením vytvarovať. S kváskovým mám o niečo viac roboty, ale to je už o inom.
Takže konštatujem, každý robí tak ako mu to najviac vyhovuje.
2 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Ja sa s kakovníkom nehrám: zarobím klasické kysnuté cesto od oka, vyvaľkám ho a rovnomerne (na výšku tak 3-4 mm) ho do 3/4 posypem s u c h o u zmesou z kakaa a kryštálového cukru. Potom pokladiem stružlinkami masla (hery). Rolujem tak že boky zapracovávam dovnútra. Celé potriem olejom, položím na pomastený pekáč a ešte potieram aj počas pečenia.

Môj názor prečo praskne a vytečie plnka: lebo cesto máš suché.
Česť pečeniu!
2 0
asedma asedma

asedma je offline (nepripojený) asedma

avoke Pozri príspevok
Kto mi povie, prečo mi vždy kakaový koláč praskne....všetka plnka je na plechu!!!!Ďakujem za rady
skus pred pecenim kolac zvrchu popichat
1 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Tweety Pozri príspevok
Lujzi a nedáš si z mandarinkového tiramisu?
Dievčence tak toto je naozaj naschvál...:-) Vy nepriberiete, tak ponúkate také dobrotky....:-))))
1 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

terezamaria Pozri príspevok
Dievčence tak toto je naozaj naschvál...:-) Vy nepriberiete, tak ponúkate také dobrotky....:-))))
No, to si fakt trafila, priberáme, nemaj obavy, ale aby si aj Ty Terezka, tak kúsok pošlem aj Tebe. Dobrú chuť.
1 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

lujza.j Pozri príspevok
ja iba ne chleba....
luji, tak skus aj kysnuty kolacik ... vyber si cesto na pol kila muky, nechaj vymiesit a vykysnut v pekarni a potom len rozvalkaj napln, zaroluj a daj do pekarne ... aj dva zaviny zahnute do pismena U ... daj piect na hodinu .... budes mat pekny 4x slimakovy kolacik
1 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

1Dara Pozri príspevok
luji, tak skus aj kysnuty kolacik ... vyber si cesto na pol kila muky, nechaj vymiesit a vykysnut v pekarni a potom len rozvalkaj napln, zaroluj a daj do pekarne ... aj dva zaviny zahnute do pismena U ... daj piect na hodinu .... budes mat pekny 4x slimakovy kolacik
no asi to niekedy skúsim..dakujem
1 0
pohodička pohodička

pohodička je offline (nepripojený) pohodička

1Dara Neviem presne odpovedať, ja som stále kysnuté miesila ručne, no odkedy som skúsila v pekárničke ( a to vďaka porade) mám to veľmi ľahké, bez problémov. Nahádžem suroviny do pekárne a vyberiem až hotové cesto. Nechávam všetko ako na základný chlieb až do vykysnutia, vyklopím na dosku a pokračujem. Je poriadne vymiesené a vykysnuté. Dcéra najnovšie dáva aj langoše a hovorí, že sú oveľa lepšie vymiesené. Nás je doma šesť a chlieb je pre nás z pekárničky malý, tak po vymiesení z 1 kg múky ho pečiem v rúre, tak ako kedysi, akurát to mám ľahšie z miesením. Snáď aj riadu je menej na umývanie.
1 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

Topas Pozri príspevok
Ja využívam pekárničku väčšinou na miesenie a kysnutie. Robím takto knedle, buchty na pare, šišky, langoše a tiež chlieb a rožky. Niekedy som chlieb piekla v pekárničke, no odkedy som skúsila v rúre, pečiem iba takto. Má lepšiu kôrku.
Piekli sme v pekárničke však sekanú a robili sme aj oškvarky a bábovku. Chcem vyskúšať aj džem.
Sú na webe stránky len na recepty v pekárničke - sama som sa divila čo všetko v pekárničke môžem pripraviť.

Môžte vyskúšať napr. aj toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46679 Ja dávam vanilkový a mandľový puding 2+2 ks.

ja peciem aj francuzaky, zemlovkku, ryzovy nakyp v pekarni ... ale to sme uz mimo temy na pekaren mame samostatnu
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať