Zavrieť

Porady

tlakovy hrniec

Ahojte,idem robit mesko v tlakaci a chcem tam dat susene slivky,myslite ze mozem??? Mozno pre niektorych to je smiesna otazka,ale mam tlakac tyzden,ziadne skusenosti,a obrovsky respekt pred nim,piradte niekto dakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Marína je offline (nepripojený) Marína

    Marína
    Môžeš. Dúfam, že nimi myslíš ako súčasť nejakého jedla, že nielen tak nasucho. Ako píše Majka, ak ich pridáš hneď od začiatku napr. s mäsom, dosť zmäknú, závisí ako sú vysušené. Ak chceš udržať ich celistvosť, pridaj ich v polovici varenia.
    Ak je to kúpené sušené ovocie, poriadne ho umy, je konzervované proti plesni.

    Evanka je offline (nepripojený) Evanka

    Evanka
    Jasné, že môžeš, hlavne ako nevadí, že budú rozvarené....

    Tweety je offline (nepripojený) Tweety

    Tweety
    Nemám tlakový hrniec ale podľa mňa sa ti tam sllivky úplne rozvaria.

    Marína je offline (nepripojený) Marína

    Marína
    player85 Pozri príspevok
    Ved to by ani nevadilo,nakolko ich budem aj tak v tej omacke potom mixovat a potom ku koncu pridam nove aby to aj nejako vyzeralo len sa bojim ci tie slivky v tom tlakaci mozu byt,lebo zevraj hrasok ani nie
    Môže sa aj hrášok, i šošovica, fazuľa, suchý hrach, len nesmie byť vysoká hladina vody, aby náhodou pri vare šupka "nevyskočila" a neupchala otvor na ventile, odkiaľ uniká para.
    Veľmi dobre si urobila, že si si tlakový hrniec kúpila, ja si svoj život v kuchyni bez neho neviem predstaviť. Varím tak desiatky rokov.

    player85 je offline (nepripojený) player85

    player85
    Ved to by ani nevadilo,nakolko ich budem aj tak v tej omacke potom mixovat a potom ku koncu pridam nove aby to aj nejako vyzeralo len sa bojim ci tie slivky v tom tlakaci mozu byt,lebo zevraj hrasok ani nie

    Peggynka je offline (nepripojený) Peggynka

    mám svoj svet Peggynka
    Aj pri varení surovín s vysokým obsahom škrobu (ryža,krúpy) treba prepláchnuť v studenej vode.

    L.Livia je offline (nepripojený) L.Livia

    L.Livia
    player85 Pozri príspevok
    Ahojte,idem robit mesko v tlakaci a chcem tam dat susene slivky,myslite ze mozem??? Mozno pre niektorych to je smiesna otazka,ale mam tlakac tyzden,ziadne skusenosti,a obrovsky respekt pred nim,piradte niekto dakujem
    Strašne sa mi to páči ako si to napísal/a .... Ináč , tlakový hrniec je správna voľba , ked sa naučíš v ňom variť , budeš min o hodinku kratšie pri sporáku ... Je to fantastická vec , a môžeš doň hodiť skoro všetko, hlavne čo nekypí ,sušené slivky úplne v pohode ...

    deane7 je offline (nepripojený) deane7

    deane7
    Ja si ešte pamätám ako kedysi strýco Marcin rozprával ako si jeho stará "kúpila ten frfľavý hrniec, tú chuchtu. Žena frfle v jedném kúce, hrnec v druhej. Raz išla v nem varit šošovicu, nejak se nemohla dočkať, nadvihla ten dzindzík a fŕŕŕŕ. Pol hodziny sem starú krísev a dva dni sem zeškrabuval šošovicu z plafóna. Od té doby je moje stará na šošovicu algebrická. Ked ju vidzí v obchode prikrčí sa a uceká preč. Nedávno ju celý personál nahánal po dzedzine lebo im ucékla aj s plným košem. Mysleli si že chce kradnút. "
    Tak nejako to bolo, už si to po nejakých 30-tich rokoch len tak letmo pamätám. Tak dávaj bacha na ten dzinndzík.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.