Zavrieť

Porady

Strava

Zdravím, už som tu prečítala všetky možné témy na tému účtovania stravovania ale pre istotu ak budete mať niekto čas poprosím či to mám správne:
Stravovanie je vo vlastnom str. zariadení:
Cena obeda 2,5 Eur, z toho 55 % do nákladov je 1,38 a 0,12 Eur ide zo SF. Zamestnanci platia 1 Eur.
Účtovanie:
1. základ dane 1/1,2 = 0,83 335/602
2. dph 0,17 335/343
3. príspevok 55% 1,38 527/622
4. zo SF 0,12 472/602

Je to v poriadku?
Dakujem pekne.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Mishok je offline (nepripojený) Mishok

    Účtovník, nadšenec, fanúšik slobodného podnikania ...viac Mishok
    Predaj stravných lístkov vlastným zamestnancom
    – bez DPH 211/335
    – DPH 211/343

    Realizácia stravy pre zamestnancov
    – 55 % uznaný daňový náklad 527/602
    – hodnota nad 55 % – nedaňový náklad 528/602
    – príspevok zo sociálneho fondu 472/602
    – príspevok zamestnancov 335/602

    tak to robím ja ale máš to ok

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.