Stanislava Liščaková
Začíname poskytovať stravovanie vo vlatnom zariadení. Cena jedla je 79,-Sk /66,40 + 12,60 DPH/ Ako vypočítať cenu jedla pre zamestnancov. Uplatníme si zákonné náklady do výšky 55%, príspevok zamestnavateľa zo SF je 6,-Sk.
Dph odviesť len z platby prijetej od zamestnanca, tak ako je to pristravovaní od ného dodávateľa? Ako potom kompletne zaúčtovaž v PU stravovanie za jeden mesiac. Dík.
riešila by som to aktiváciou
527/62x 48,95 (max. náklad zam-eľa)
472/62x 6,05 (prísp. zo SF aj s tým haliernikom)
335/62x 10,40 ZD prfe zamestnanca
335/343 2,- 19% z ceny jedla-úhrada od zam-ca
zamestnanec bude plastiť 12,40 za každý obed, podľa počtu výsledná suma sa zaokrúhli.