Zavrieť

Porady

zaúčtovanie stravovania zamestnancom vo vlastnom zariadení

Začíname poskytovať stravovanie vo vlatnom zariadení. Cena jedla je 79,-Sk /66,40 + 12,60 DPH/ Ako vypočítať cenu jedla pre zamestnancov. Uplatníme si zákonné náklady do výšky 55%, príspevok zamestnavateľa zo SF je 6,-Sk.
Dph odviesť len z platby prijetej od zamestnanca, tak ako je to pristravovaní od ného dodávateľa? Ako potom kompletne zaúčtovaž v PU stravovanie za jeden mesiac. Dík.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    KEJKA je offline (nepripojený) KEJKA

    audítor, účtovník, odborný poradca ...viac KEJKA
    Stanislava Liščaková
    Začíname poskytovať stravovanie vo vlatnom zariadení. Cena jedla je 79,-Sk /66,40 + 12,60 DPH/ Ako vypočítať cenu jedla pre zamestnancov. Uplatníme si zákonné náklady do výšky 55%, príspevok zamestnavateľa zo SF je 6,-Sk.
    Dph odviesť len z platby prijetej od zamestnanca, tak ako je to pristravovaní od ného dodávateľa? Ako potom kompletne zaúčtovaž v PU stravovanie za jeden mesiac. Dík.
    riešila by som to aktiváciou
    527/62x 48,95 (max. náklad zam-eľa)
    472/62x 6,05 (prísp. zo SF aj s tým haliernikom)
    335/62x 10,40 ZD prfe zamestnanca
    335/343 2,- 19% z ceny jedla-úhrada od zam-ca
    zamestnanec bude plastiť 12,40 za každý obed, podľa počtu výsledná suma sa zaokrúhli.

    Tweety je offline (nepripojený) Tweety

    Tweety
    Lida
    riešila by som to aktiváciou
    527/62x 48,95 (max. náklad zam-eľa)
    472/62x 6,05 (prísp. zo SF aj s tým haliernikom)dala by som 472/602
    335/62x 10,40 ZD prfe zamestnanca takisto aj tržbu od zamestnanca 335/602
    335/343 2,- 19% z ceny jedla-úhrada od zam-ca
    zamestnanec bude plastiť 12,40 za každý obed, podľa počtu výsledná suma sa zaokrúhli.
    Trochu by som to účtovanie opravila( farebné).Viď postupy účtovania a príklad rozúčtovania podľa Cenigovej.
    Naposledy upravil Tweety : 24.05.06 at 08:26

    KEJKA je offline (nepripojený) KEJKA

    audítor, účtovník, odborný poradca ...viac KEJKA
    nesúhlasím....je to v rámci firmy VLASTNŹM ZAMESTNANCOM.

    zaúčtovanie stravovania zamestnancom vo vlastnom zariadení

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.