Zavrieť

Porady

Zaváranie uhoriek bez sterilizovania

Pri zaváraní uhoriek bez sterilizovania sa mi vytvorila na spodku biela usadenina. Mám to vyhodiť alebo čo je to zač? Nie je to rychlokvašák a jedine čo som zmenil je to, že som dal trstinový cukor miesto kryštálového.
Naposledy upravil kubo54 : 01.08.16 at 11:07
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    skvrnka je offline (nepripojený) skvrnka

    skvrnka
    Mne sa to stalo pred dvoma rokmi, robím tiež bez sterilizovania, urobila sa mi biela usadenina. Všetky som otvorila, znova uhorky opláchla, urobila nový nálev a zaliala, všetky ostali čisté, dokonca mám asi 2 poháre dodnes.
    evaj63 Aj u nás sa tak zavárali uhorky. Kede' sa skalili, stačilo urobit' čo si písala.

    afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

    afrikánka
    Zavárať uhorky bez sterilizovania sa dá, ale o to viac treba dbať, aby uhorky boli "perfektne" vyumývané, čo sa zrejme asi v tomto prípade zanedbalo...po naliatí horúceho nálevu okamžite uzavrieť pohár, aj to treba dodržať. Uhorky pri takejto usadenine zostávajú kyslé-ako kvašáky, plieseň nechytia. Použitie je na vás. Nabudúce radšej sterilizovať.

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    Čítaj
    http://www.porada.sk/t30313-zavaranie-uhoriek.html
    -------------------------
    Ak sa jedná o rýchlokvašáky, tak sa nič nedeje.
    Usadeniny je prirodzený produkt kvasenia.
    Ak ide o klasické zaváranie, nuž asi bola robota zbytočná.
    ....na nete toho nájdeš viac.


    Veď otvor jednu fľašu a daj koštovku a uvidíš, ucítiš na chuti...šak vyhodiť môžeš aj neskôr.

    Zaváranie uhoriek bez sterilizovania

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.