Zavrieť

Porady

Celozrnny chlieb so psylliom

Dobry den chcela by som sa spytat ci niekto piekol takyto chleba ake ma s tym skusenosti. Chcela by som psyllium pridat do celozrnneho chleba pre lepsiu pruznost pretoze mi zle drzi pokope. Poprosila by som aj o receptik. Dakujem
Naposledy upravil ivka70 : 25.04.17 at 08:33
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    ivka70 je offline (nepripojený) ivka70

    ivka70
    Peciem taky chlieb pre histaminikov - bez drozdia, kvasku ci prasku do peciva.

    Presny recept nemam,
    ale asi 2-3 lyzice psylia zalejem asi salkou vody,
    pripadne pridam lyzicu chia semienok a 2-3 lyzice ovsenych vlociek.
    Necham nabobtnat.
    Pridam asi 100 g kozieho syra (alebo jemneho tvarohu),
    2 lyzicky soli, pripadne bylinky, racsu a pod.
    Vsetko rozmiesam na polotekutu hmotu (ak je malo vody, pridam vodu.
    Nasledne pridavam celozrnnu muku tak, aby vzniklo tvarovatelne cesto, mozno nieco okolo pol kila. Ked ma chut, pridavam mix muk, nielen celozrnnu psenicnu.
    Z toho mnozstva vyrobim 4 male bochniky, ktore na pecucom papieri peciam v rure asi hodinu.

    Recept nie je presny, nikdy ingrediencie nevazim, riadim sa konzistenciou cesta

    Celozrnny chlieb so psylliom

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.