Zavrieť

Porady

RECEPT NA BRYNDZOVÚ POLIEVKU, PEČENIE CHLEBA V ELEKTRICKEJ PIECKE

Dobry den,

má niekto skúsenosti s varením bryndzovej polievky? Ak máte nejaky zaujímavý a odskúšaný recept (nemusí tam byť kôpor) tak mi ho prosím zašlite.
Ďakujem

A ešte som sa chcela opítať či má niekto skúsenosti (a aké) s pečením chleba v elektrickej piecke. A ak môžte pripojiť nejaký recept budem veľmi rada.
Vďaka
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Jana Motyčková je teraz online Jana Motyčková

    Jana Motyčková
    Takže bryndzovú robím takto - uvarím v osolenej vode cibuľu, pridám halušky a zemiaky. Medzitým vymiešam bryndzu s mletou paprikou a sladkou smotanou. Keď sú zemiaky uvarené, odstavím a pridám vymiešanú bryndzu.

    Namiesto smotany je lepšie použiť Tatra mlieko (zahustené mlieko v konzerve) - nikdy sa nezrazí. Množstvá od oka.

    Marína je offline (nepripojený) Marína

    Marína

    Domáci chlieb
    1 kg chlebovej múky / hladká múka T-650/, droždie 1 aj 1/4 kocky, 1 KL sódy bicarbóny, 3 uvarené zemiaky /stredné - postrúhať /, 2 PL octu, 1 PL rasce, 1 PL soli
    Postup : z 1 dcl vody a 1 PL cukru urobíme z droždia kvások. Zo všetkých surovín pripravíme husté cesto. Vo veľkej mise ho miesime asi 20 minút. Cesto je husté, preto doporučujem dať misu na stoličku a postojačky oboma rukami vypracovať. Necháme ho kysnúť asi 3/4 hod. Opäť ho na doske pregúľame, urobíme bochník a dáme na pekáč. Pod bochníkom pomúčime. Cesto na husto popicháme ihlicou a necháme ho opäť trošku podkysnúť. El. trúru si dáme vyhriať na 210 °C, bochník potrieme čistou vodou a dáme piecť. Keď je povrch trošku začervenalý stiahneme teplotu na cca 160°C a necháme dopiecť. po vybratí chleba z rúry potrieme vodou.

    DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

    Mama troch dospelých detí DanielaSL
    A tu je môj recept....je jednoduchý , ale chutný.

    Do cca 1 - 1,5 l vody dáš rozvariť balíček bryndze, trošku osolíš. Ak máš ponorný mixér , môžeš to s ním ešte na hladko rozmixovať. Zavaríš strúhané cesto - kúpiš aj hotové v obchode.Nakoniec pridáš rozškvarenú pokrájanú na malé kocky údenú slaninku , v ktorej rozmiešaš červenú mletú papriku. Pozor - papriku nedávať do veľmi horúcej masti. Na ochutenie na záver ešte trochu kôpru. A ty ho tam dať nemusíš, my to tak máme radi.

    luebchenko je offline (nepripojený) luebchenko

    žena - čo viac povedať treba :) ...viac luebchenko
    zando
    Dobry den,


    A ešte som sa chcela opítať či má niekto skúsenosti (a aké) s pečením chleba v elektrickej piecke. A ak môžte pripojiť nejaký recept budem veľmi rada.
    Vďaka
    Ja si zásadne kupujem hotové chlebové zmesi v Rakúsku (neviem odkiaľ si, ja to mám z BA "za rohom" Pozor, musia byť "mit Hefe" čiže s kvasnicami. Pri poslednom nákupe bol sortiment nasledovný: sedliacky, biely, s tekvicovými jadierkami, so slnečnicovými jadierkami, viaczrnný, ciabatta, sladký (niečo ako vianočka). Viem že v Nemecku je sortiment oveľa širší, ale to už nemám "za rohom" . Kupujem 1kg-balenie čo mám prakticky na 2 ks 750 gr.chleba. Cena je okolo 1 EUR. Celá "namáhavá" práca pri pečení chleba spočíva v nasledovných úkonoch: večer si spomenúť, že chcem mať ráno teplý chleba, naliať do mašinky odmerku teplej vody, rozvážiť to kilové balenie na 2 rovnaké časti, vysypať odváženú polovičku zmesi do tej teplej vody, naťukať veľkosť (stredný) a tmavosť (tmavý) chleba na displeji, navoliť čas kedy ho ráno chcem mať hotový, prípadne pridať nejaké tie zrniečka (orechy, olivy, cibuľku, syr....) podľa vlastného výberu, nálady, chuti či obsahu kredenca a stlačiť START. Experimenty s vlastnými zmesami sa mi neosvedčili Viem že tie hotové zmesi dostať aj u nás, neskúšala som - sú podstatne drahšie!
    učtovníčka
    Od mojej starej mamy mám recept úplne jednoduchý a prevediteľný kdekoľvek:
    Do misy nakrájame cibuľu na kocky, pridáme červenú papriku a trochu vegety,
    rozmrvíme kocku bryndze,starší chlieb nakrájame na obyčajné "jednohubky" ako sa podarí. Zalejeme vriacou vodou, pomiešame a zakryjeme na cca 5 min
    aby cibuľa zmäkla a dochutíme soľou podľa potreby. Milujem to od dieťaťa, aj keď dnes nie je bryndza čo bývala-preto tá vegeta.

    Tana74 je offline (nepripojený) Tana74

    Tana74
    Ja chlebove zmesy kupujme v Lidly, ale majú ich tam iba vtedy, keď na nich majú akciu a stoja tuším 39,- - teda iba máličko viac ako jedno eur.
    Iné som neskúšala, iba mi raz doviezli z Nemecka a boli to presne tie isté zmesy.

    hates je offline (nepripojený) hates

    hates
    1/2 kg hladkej múky,220ml vody,1/2kocky kvasníc,2zemiaky uvarene v šupke postrúhať,trochu rasce,1/2lyžice soli,1 lyžica octu
    chleba je dobrý a hlavne lacný nie ako hotové zmesi ktoré sú dosť drahé, pečiem ho na programe sprint alebo ľahký pred dokončením miesenia môžeš pridať na kocky nakrájanú slaninu a máš výborný chleba so slaninou alebo opraženú cibulu a budeš mať cibulový chlieb ale toto treba pridať až tesne pred koncom miesenia

    foaswc je offline (nepripojený) foaswc

    foaswc
    Ja varím bryndzovú polievku takto:
    Dám si uvariť zemiaky do mäkka, medzi tým si vymiešam bryndzu s červenou mletou paprikou, spravím si mrveničku a keď sú zemiaky mäkké, pridám k nim mrveničku a po chvíľke za stáleho miešania bryndzu a nechám prejsť varom.

    verkaz je offline (nepripojený) verkaz

    verkaz
    Dobré je na koniec pridať hrudku masla a nakrájanú pažítku. Nič sa tým nepokazí.

    ganna je offline (nepripojený) ganna

    ganna
    Moja bryndzová polievka . Do trocha osolenej vody dám variť až rozvariť zemiaky pokrájané na drobno. Keď sú rozvarené pridám v mlieku rozmiešanú bryndzu s maslom a trochou čer. papriky/ nemiešam do kašičky, len tak zľahka popučím/.Potom ešte dolejem mlieko do polievky aby bola viac mliečna. Keď zovrie hodím do nej halušky. Ochutím solou a č. korením. So solou opatrne, lebo niektoré bryndze sú dosť slané. Na 1,5 litra vody treba dať aspoň 1 bryndzu aby bola dobrá bryndzová chuť. Táto polievka je najobľúbenejšou mojou a mojho syna hlavne, keď tam zavarím dosť halušiek.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.