zando
Dobry den,
A ešte som sa chcela opítať či má niekto skúsenosti (a aké) s pečením chleba v elektrickej piecke. A ak môžte pripojiť nejaký recept budem veľmi rada.
Vďaka
Ja si zásadne kupujem hotové chlebové zmesi v Rakúsku (neviem odkiaľ si, ja to mám z BA "za rohom"
Pozor, musia byť "mit Hefe" čiže s kvasnicami. Pri poslednom nákupe bol sortiment nasledovný: sedliacky, biely, s tekvicovými jadierkami, so slnečnicovými jadierkami, viaczrnný, ciabatta, sladký (niečo ako vianočka). Viem že v Nemecku je sortiment oveľa širší, ale to už nemám "za rohom"
. Kupujem 1kg-balenie čo mám prakticky na 2 ks 750 gr.chleba. Cena je okolo 1 EUR. Celá "namáhavá" práca pri pečení chleba spočíva v nasledovných úkonoch: večer si spomenúť, že chcem mať ráno teplý chleba, naliať do mašinky odmerku teplej vody, rozvážiť to kilové balenie na 2 rovnaké časti, vysypať odváženú polovičku zmesi do tej teplej vody, naťukať veľkosť (stredný) a tmavosť (tmavý) chleba na displeji, navoliť čas kedy ho ráno chcem mať hotový, prípadne pridať nejaké tie zrniečka (orechy, olivy, cibuľku, syr....) podľa vlastného výberu, nálady, chuti či obsahu kredenca a stlačiť START. Experimenty s vlastnými zmesami sa mi neosvedčili
Viem že tie hotové zmesi dostať aj u nás, neskúšala som - sú podstatne drahšie!