Zavrieť

Porady

Usporiadat
Mackovka Mackovka

Mackovka je offline (nepripojený) Mackovka

Ja používam často do pomazánok namiesto iných tukov olej (najradšej olivový alebo slnečnicový). Niekedy ručným mixérom vyšľahám olej s trochou mlieka na takú diétnu majonézu (robím takú ako základ aj na zemiakový šalát) a potom do nej pridávam ďalšie suroviny na pomazánku.
Naposledy upravil Mackovka : 08.11.06 at 14:57
0 0
jasu jasu

jasu je offline (nepripojený) jasu

Ahojte papáči samých dobrôt.

Tie recepty ktoré ste uviedli vyskúšam, lobo pomazánky to ja môžem. Pridávam aj ja jeden recept, zatiaľ to u mňa vyhráva na plnej čiare. Tak ked vyskúšate dajte vedieť.
Potrebujeme:
Nátierkové maslo - bez príchutí, a keď tak len so smotanovou príchuťou
Syrokrém - akýkoľvek, najlepšie taká jedna väčšia kocka
Zelenina - paprika ( može byť niekoľko farieb), rajčiny aspon2-3, podľa veľkosti, môže byť kúsok uhorky, ale nemusí, a hlavne cesnak, kto ho má rád ako ja nemusí šetriť
soľ
Postup: Maslo rozotrieme so syrom( nepoužívajte mixér ), zeleninu všetku nakrájame na maličké kocky a cesnak tiež pokrájame, je to zdravšie ako keď sa pretláča. Pridáme k maslu a syru a premiešame. Dochutíme soľou. Netreba iné koreniny aby sa to neprekombinovalo. Možno na ozdobenie môžeme pridať pažítku.
Najlepšie je to na bielom pečive, ale kto dietuje, dá sa to spapať so všetkým, je to fajnotka.
0 0
mirka165 mirka165

mirka165 je offline (nepripojený) mirka165

Vynikajúca je táto:
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?i...gorie=JNLPMMG3
0 0
ajacik ajacik

ajacik je offline (nepripojený) ajacik

robím to, čo ma baví a zarábam pri tom ťažké prachy :) ...viac
janaGT
ja jedine "normálne" maslo, ostatné doslova neznášam.
ja mám od mala zafixované, že "živé" maslo. a najlepšie zo salaša, kde je 80% tuku, mňam
0 0
janasv janasv

janasv je offline (nepripojený) janasv


Dakujem za link. Uz som dost dlho hladala na drozdovu pomazanku recept.
Ak nezabudnem kupit drozdie, vyskusam.:p:p:p:p
0 0
marči marči

marči je offline (nepripojený) marči

Naša rodinka má najradšej Drožďovú nátierku:

Potrebujeme: kocku droždia, olej, 1 cibuľu, trocha mlieka, strúhanku, 3-4 vajíčka, maslo a soľ

Na oleji opražím cibuľku, pridám droždie, nechám ho rozpustiť a miešam, kým nezačne hustnúť. Potom pridám asi za hrsť strúhanky, krátko ju opražím a zalejem malým množstvom mlieka (len toľko, aby vsiaklo do strúhanky). Pridám vajíčka, osolím a miešam, kým sa vajíčka neupražia. Odstavím z ohňa a ešte do teplej nátierky primiešam maslo.

Je vynikajúca, teda nám chutí. Ja s menšou dcérkou by som ju vedela aj 5x denne...!
0 0
Cecilia Cecilia

Cecilia je offline (nepripojený) Cecilia

jasu
Ahojte papáči samých dobrôt.

Tie recepty ktoré ste uviedli vyskúšam, lobo pomazánky to ja môžem. Pridávam aj ja jeden recept, zatiaľ to u mňa vyhráva na plnej čiare. Tak ked vyskúšate dajte vedieť.
Potrebujeme:
Nátierkové maslo - bez príchutí, a keď tak len so smotanovou príchuťou
Syrokrém - akýkoľvek, najlepšie taká jedna väčšia kocka
Zelenina - paprika ( može byť niekoľko farieb), rajčiny aspon2-3, podľa veľkosti, môže byť kúsok uhorky, ale nemusí, a hlavne cesnak, kto ho má rád ako ja nemusí šetriť
soľ
Postup: Maslo rozotrieme so syrom( nepoužívajte mixér ), zeleninu všetku nakrájame na maličké kocky a cesnak tiež pokrájame, je to zdravšie ako keď sa pretláča. Pridáme k maslu a syru a premiešame. Dochutíme soľou. Netreba iné koreniny aby sa to neprekombinovalo. Možno na ozdobenie môžeme pridať pažítku.
Najlepšie je to na bielom pečive, ale kto dietuje, dá sa to spapať so všetkým, je to fajnotka.
Robím to podobne, ešte pridám strúhaný tvrdý syr a tatársku omáčku /podľa chuti/, soľ nedávam, lebo trvdý syr je dosť slaný.
0 0
sybila3 sybila3

sybila3 je offline (nepripojený) sybila3

My sme minule kúpili avokádo, že skúsime, tak sme ho aj vyhodili vôbec nám nechutilo. A ako som hľadala recepty som natrafila na Avokádovú pomazánku a je fakt dobrá:

AVOKADOVA POMAZANKA

SUROVINY
2 avokáda, 1 malá paradajka pokrájaná na kocky, 1/2 cibule pokrájanej na malé kúsky, 1 strúčik roztlačeného cesnaku, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, štipka soli

POSTUP
Avokádo ošúpte a odstráňte z neho kôstku. Dužinu roztlačte vidličkou na kašu. Zmiešajte s ostatnými ingredienciami. Nechajte v chlade 30 minút postáť a natierajte na celozrnný chlieb.
Dobrú chuť
0 0
mysimis mysimis

mysimis je offline (nepripojený) mysimis

obyčajný človiečik
Ja robím avokádovú nátierku nasledovne: avokádo /väčšie alebo 2 malé/ olúpem a dužinu roztlačím vidličkou, pridám 4 lyžice pochúťkovej smotany a 4 strúčiky cesnaku, soľ, korenie a nátierka je hotová.
0 0
sybila3 sybila3

sybila3 je offline (nepripojený) sybila3

Vyskúšam, môže to byť dobré.
0 0
jaja99 jaja99

jaja99 je offline (nepripojený) jaja99

Robím FALOŠNÚ TRESKU - je aj v príspevku č. 1 od Ivety. Je fakt dobrá.

Ak máte viac času vyskúšajte HUSACIU PEČIENKU. Príprava je jednoduchá, len ju treba piecť.

Tu je recept:

SUROVINY:
40 dkg bravčovej pečene
12-14 dkg bravčovej masti
3-4 vajcia
1 lyžička soli
1 lyžička vegety
1 kyslá smotana

POSTUP: Pečienku pokrájať a rozmixovať a pridať ostatné suroviny a opäť rozmixovať. Formu na srnčí chrbát vyložiť alobalom alebo mikroténovým sáčkom a hmotu tam vyliať. Formu vložiť do pekáča s vodou (aby siahala do polovice formy) a piecť 50 minút. Dať trochu vychladnúť, vyklopiť a nechať stuhnúť.
JE TO FANTASTICKÉ. CHUŤOVO AKO HUSACIA PEČIENKA.
0 0
marči marči

marči je offline (nepripojený) marči

Moja mamina tiež robieva Falošnú husaciu pečienku, recept je veľmi podobný tomu predchádzajúcemu :

FALOŠNÁ HUSACIA PEČIENKA

40 dg kuracích pečienok
4 vajcia
1 šľahačková smotana
2 dl kačacieho tuku
1 PL vegety

Uvedené prísady zmiešame, dobre rozmixujeme a rozdelíme do dvoch mikroténových sáčkov. ( Tie sáčky pre istotu dvojmo !) Pevne ich zviažeme a vložíme do hrnca so studenou vodou a 2 hodiny varíme na najslabšom plameni.
Po vychladnutí sa dá krájať alebo jednoducho natrieť na chlebík.

Je výborná, vyskúšajte !
0 0
matafe matafe

matafe je offline (nepripojený) matafe

Aj ja pridám jeden recept a to na rybaciu pomazánku, do ktorej vôbec nedávam maslo.

RYBACIA POMAZÁNKA

Suroviny : 3 zemiaky, 1 konzerva sardiniek v oleji, 1 cibuľka, 1 lyžička horčice, citrónova šťava

Postup : Očistené, na kocky pokrájené zemiaky uvaríme v osolenej vode. Zemiaky scedíme a roztlačíme ich. Pridáme najskôr olej so sardiniek a potom sardinky, nadrobno nakrájanú cibuľu, lyžičku horčice a zopar kvapiek citronovej šťavy. Všetko spolu vymiešame a necháme vychladnúť.

Natierame na chlebík a môžme ozdobiť paprikou a paradajkou.
0 0
bv_alexandra bv_alexandra

bv_alexandra je offline (nepripojený) bv_alexandra

Prispejem aj ja jednou rybacou:
suroviny:
1konzerva sardiniek
1 malá cibuľla
lyžica horčice
soľ,korenie - podľa chuti
1 celé originál MASLO

Rybky rozmixujeme, pridáme cibulu a lyžicu horčice znovu pomixujeme a nakoniec pridáme maslo, ktoré nie je stuhnuté. Všetko to poriadne rozmixujeme, dosolíme, dokoreníme, každý podľa svojej chuti a môžme papať.

PS: túto pomazánku milujem. Robieval nám ju kedysi doma môj ocino, a nikdy sme sa jej nevedeli dojesť.
0 0
Marianna01 Marianna01

Marianna01 je offline (nepripojený) Marianna01

Pridám jednu vynikajúcu, ale hoooodne nezdravú pomazánku:

Škvarková

pomelieme väčšie množstvo škvariek na mäsovom mlynčeku (čím viac, tým lepšie), zároveň zomelieme aj 1-2 veľké cibule, podľa množstva škvariek (tak na 3/4 kg ide jedna veľká), pridáme 3-4 lyžice horčice, soľ, mleté čierne korenie. Poriadne zamiešame, necháve vychladiť aspoň 1-2 hod, aby chute spolu zrástli. Natierať na mäkký, čerstvý chlebík - mňam.
Strýčko, ktorý má vysoký cholesterol a dáva si naň naozaj pozor, po tom, čo ochutnal túto pomazánku vyhlási - kašlem na cholesterol a poriadne sa najedol . čo to s tým cholesterolom nakoniec spravilo neviem, ale strýkovi sa nič nestalo.
0 0
marči marči

marči je offline (nepripojený) marči

Dnes mi došli tieto recepty, tak vám ich ponúkam .

Dobrú chuť !
0 0
andi andi

andi je offline (nepripojený) andi

Aj ja Vám pridám moju škvarkovú pomazánku.Je veľmi oblúbená aj deťmi,aspoň moje to majú radi.
škvarky zomliem na mäsovom mlynčeku,pridám 1 väčšiu cibulu, a pridám ešte natvrdo uvarené vajíčka taktiež zomleté asi tolko koľko je tých škvarkov.Toto zmiešam pridám 2 lyžice horčice a soľ podla chuti.Potom to dám aspoň na dve hodiny do chladničky.Dobrú chuť Vám prajem.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať