0

Finančná prognóza podnikateľského zámeru

vydatá, 4 deti (z toho 1 dcéra, 2 mačky a 1 manžel) ...viac
Zdravím všetkých,
viem, veľa sa popísalo o podnikateľských zámeroch. Pre účely schválenia dotácie z ÚP je však vraj najdôležitejší bod FINANČNÁ PROGNÓZA, ktorá ÚP zaujíma najviac. Kto mi poradí, aké tabuľky a koľko ich musí obsahovať? Aké položky? Čo musí z nich jasné? Čo sa má s čím porovnávať? Neviem sa z toho vysomáriť. Prosím, poraďte, potrebujem to do pondelka. Veľmi pekne ďakujem za pomoc. Jedná sa o poskytovanie služieb opaľovacieho štúdia.
Usporiadat
zanetth zanetth

zanetth je offline (nepripojený) zanetth

Pochváliť
V prílohe zasielam tabuľku a s jednotlivými položkami, vypĺňajú sa len tie položky príjmov a výdavkov, ktoré budeš mať pri vykonávaní tvojej živnosti. Túto schému ti mali dať na úrade práce, mne schválili príspevok v máji, takže keby bolo niečo nejasné poradím.
0 0
Filip Glasa Filip Glasa

Filip Glasa je offline (nepripojený) Filip Glasa

Prevádzkujeme knižný eshop polica.sk ...viac
Pochváliť
neviem ako ich na UP napadlo napísať takúto tabuľku vo worde. Každopádne som to prekopíroval do excelu a doplnil vzorce.
0 0
astra7777 astra7777

astra7777 je offline (nepripojený) astra7777

vydatá, 4 deti (z toho 1 dcéra, 2 mačky a 1 manžel) ...viac
Pochváliť
Milí Zanetth a falap,
Ďakujem Vám veľmi pekne za Vašu pomoc.
0 0
emily 2 emily 2

emily 2 je offline (nepripojený) emily 2

účtovnik amater
Pochváliť
Pekný deň !

Robím finančnú prognózu k podnikateľskému plánu - chceme dostať od ÚP dotáciu na absolventa . Neviem či by stačila aj takáto tabuľka .
Vedel by mi to niekto posúdiť zhruba či sú tie čísla reálne , jedná sa mi hlavne o pomer medzi odvodmi ( sú tam aj 2 SZČO ) a mzdami .
Robím to prvý krát a dosť narýchlo .
A neviem či treba predkladať aj nejaké doklady za minulý rok , keď firma už vlastne funguje dlhší čas.

A ešte jedna otázočka v prevádzkovej réžii sú zahrnuté aj odpisy ?

ďakujem

emily 2
0 0
emily 2 emily 2

emily 2 je offline (nepripojený) emily 2

účtovnik amater
Pochváliť
Posúvam.
Nevie niekto poradiť ??
0 0
seeky seeky

seeky je offline (nepripojený) seeky

Pochváliť
neviete ako sa daju odhadnut trzby?
0 0
Filip Glasa Filip Glasa

Filip Glasa je offline (nepripojený) Filip Glasa

Prevádzkujeme knižný eshop polica.sk ...viac
Pochváliť
seeky, skús to naopak. Vypočítaj si akú musíš mať tržbu aby si to podnikanie uživil.
0 0
seeky seeky

Pochváliť
falap Pozri príspevok
seeky, skús to naopak. Vypočítaj si akú musíš mať tržbu aby si to podnikanie uživil.
hej, to ma napadlo. len v prvom roku alebo 2 ratam so stratou. a okrem vlastnych zdrojov by som tuto stratu mohla vykryt bankovym uverom, takze to ne je uplne konkretne cislo. no na druhej strane, ked budem banku o ten uver ziadat budu sa ma pytat ake trzby odhadujem

tiez vobec neviem ako odhadnut dynamiku trzieb, teda ako rychlo sa mi podari ziskavat zakaznikov.

neexistuje na to nejaky financny nastroj? alebo musim naozaj iba najst cloveka ktory podnika v mojom obore a skusit z neho vytiahnut ake ma trzby?

p.s.-nemam peniaze na to aby som to zadavala agenture
0 0
tetrisss tetrisss

tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
Pochváliť
Lenze trzby musia byt vo vyske, aby sa firma uzivila a mohla prezit, takze tak to musis uviest. Predsa logika hovori, ze nemude nik davat dotaciu do vzduchu. To neznamena, ze musis mat v prvom roku zisk.
0 0
seeky seeky

Pochváliť
tetrisss Pozri príspevok
Lenze trzby musia byt vo vyske, aby sa firma uzivila a mohla prezit, takze tak to musis uviest. Predsa logika hovori, ze nemude nik davat dotaciu do vzduchu. To neznamena, ze musis mat v prvom roku zisk.

ale ved ja zisk dosiahnem, len nie v prvom roku, musia sa mi ale vratit pociatocne investovane naklady.
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať