Zavrieť

Porady

Zriadenie reštaurácie

Chcela by som sa spýtať, že keď chcem zriadiť reštauráciu so štyrmi zamestnancami menších rozmerov,koľko by ma približne stálo mesačne,ak by som si uzavrela dohodu s firmou pracovnej zdravotnej služby, keďže je to že vraj povinné..a taktiež koľko sa platí za žiadosť o vydanie povolenia na prevadzku (kvôli hygiene?).resp. ci sú tu ešte ďalšie skryté náklady,ktoré bežnému človeku nenapadnú,keď si chce zriadiť reštauráciu...či treba ešte nejaké povolenia a platiť ďalšie veci a asi v akých cenách.nikde sa k týmto informáciam neviem na nete dostať..ďakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    pracovisko je offline (nepripojený) pracovisko

    pracovisko
    K žiadosti o vydanie povolenia na prevádzku sa na príslušnom RÚVZ platí 5OO Sk kolok. Pracovníci musia mať zdravotnú spôsobilosť, vrátane zdravotných preukazov - to by malo ísť teraz už cez PZS a odbornú spôsobilosť. Keď nemajú odbornú spôsobilosť, musia mať osvedčenie o odbornej spôsobilosti na výkon epidemiologicky závažných činností, ktoré na základe vykonanej skúšky vydáva príslušný RÚVZ a k tomu sa platí 200 a 500 Sk kolok. Jeden kolok je za absolvovanie skúšky a druhý za vydanie osvedčenia.

    fimka je offline (nepripojený) fimka

    fimka
    Takže napríklad čo sa týka zamestnancov:
    1. Hrubá mzda zamestanca nesmie byť nižšia ako 8100,--. Pritom ak má zamestnanec hmotnú zodpovednosť, musí byť jeho mzda minimálne 9720,-- Sk.
    2. K hrubej mzde prirátaj cca 35,2% na odvody, ktoré ty platíš zjednodušene povedané z hrubej mzdy každého z nich.
    3. Musíš každému zamestnancovi ak vykonával prácu viac ako 4 hodiny poskytnúť zamestnaneckú stravu, teraz najmenej 67,--Sk na jedno jedlo, z toho 55% musíš platiť na vrub svojich nákladov.
    4. Musíš im poskytnúť pracovný odev a obuv.
    5. Musíš ako si správne uviedol zaplatiť pracovnú zdravotnú službu.
    6. Musíš si zabezpečiť technika BOZP (nemusíš zamestnať, stačí dodávateľsky).
    7. Kuchári by mali absolvovať (myslím raz ročne) školenie HACCP.
    8. Ak zamestnáš viac ako 5 osôb, musíš mať vyškoleného pracovníka povereného dohľadom nad ochranou osobných údajov, ktorého potom musíš nahlásiť na Úrad na ochranu osobných údajov. Musí si vybaviť výpis z registra trestov.
    9. A hlavne: Musíš si nájsť mzdárku a personalistku v jednej osobe, lebo ako zamestnávateľovi ti vyplývajú rôzne povinnosti, registrácie, výkazy a termíny platieb. Zákony sú v týchto veciach nekompromisné. Niečo nedodržíš alebo domrvíš a je pokuta.

    karol x je offline (nepripojený) karol x

    karol x
    fimka Pozri príspevok
    Takže napríklad čo sa týka zamestnancov:
    1. Hrubá mzda zamestanca nesmie byť nižšia ako 8100,--. Pritom ak má zamestnanec hmotnú zodpovednosť, musí byť jeho mzda minimálne 9720,-- Sk.
    2. K hrubej mzde prirátaj cca 35,2% na odvody, ktoré ty platíš zjednodušene povedané z hrubej mzdy každého z nich.
    3. Musíš každému zamestnancovi ak vykonával prácu viac ako 4 hodiny poskytnúť zamestnaneckú stravu, teraz najmenej 67,--Sk na jedno jedlo, z toho 55% musíš platiť na vrub svojich nákladov.
    4. Musíš im poskytnúť pracovný odev a obuv.
    5. Musíš ako si správne uviedol zaplatiť pracovnú zdravotnú službu.
    6. Musíš si zabezpečiť technika BOZP (nemusíš zamestnať, stačí dodávateľsky).
    7. Kuchári by mali absolvovať (myslím raz ročne) školenie HACCP.
    8. Ak zamestnáš viac ako 5 osôb, musíš mať vyškoleného pracovníka povereného dohľadom nad ochranou osobných údajov, ktorého potom musíš nahlásiť na Úrad na ochranu osobných údajov. Musí si vybaviť výpis z registra trestov.
    9. A hlavne: Musíš si nájsť mzdárku a personalistku v jednej osobe, lebo ako zamestnávateľovi ti vyplývajú rôzne povinnosti, registrácie, výkazy a termíny platieb. Zákony sú v týchto veciach nekompromisné. Niečo nedodržíš alebo domrvíš a je pokuta.
    Bod 7 sa týka aj obsluhujúceho personálu v prípade fastfoodu, v ktorom sa vyrábajú a predávajú bagety?

    mysimis je offline (nepripojený) mysimis

    obyčajný človiečik mysimis
    karol x Pozri príspevok
    Bod 7 sa týka aj obsluhujúceho personálu v prípade fastfoodu, v ktorom sa vyrábajú a predávajú bagety?
    HACCP sa týka každého kto robí s potravinami. Musíš mať vypracované HACCP na prevádzke a podľa neho musia byť zaemstnanci aj vyškolení.

    lenkak je offline (nepripojený) lenkak

    Lenka lenkak
    Prev. poriadok sa týka každej firmy. Firma ktorá sa zaoberá potravinami, ale nemanipuluje s nimi, necháva ich v pôvodnom stave, balené, tak musí mať dôkladne vypracovaný prev. poriadok aj s presnou sanitáciou. Akonáhle prichádza sa ku styku s nebalenými potravinami, musí byť vypracované HACCP.

    Zriadenie reštaurácie

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.