Zavrieť

Porady

Najlepšie lángoše na svete

COGITO ERGO BOOM
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 Kg hladkej múky, 2 vajcia, 400ml mlieka, 250g kyslej smotany, 4 KL soli, 50g droždia, 1 kocka cukru, na dochutenie, cesnak, smotana, kečup, syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Najlepsie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problem, ked je niekto veľmi hladný aj hned ale neskor ciže také odležané cesto je potom ako fantázia. Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho /napr. igelitka /mikroténového sáčku a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam vydrží aj 3-4 dni. Ako pri kom?/ A pre tých ktorí nevydržia hned vyprážaju na rozpálenom tuku, stačí ked sa na jeden langoš odoberie cca za hrsť cesta s a vyprážame spôsobom : prvá strana pod pokrievkou, druhá bez ale sledujte však pre istotu je to rýchlo, aby neprihoreli . Dochutíme podla chuti, najlepšie všetko. cesnak, smotana, syr, kečup.



Recept som skopcila zo stranky: http://www.mimibazar.sk
Toto su najlepsie lángoše ake som kedy jedla, ja pridavam este lyzicku vegety.Nie su vobec mastne. Su jednoducho fantasticke!
Na tejto stranke najdete velmi vela perfektnych receptov, vacsinu s fotografickou pripravou.
Naposledy upravil kitky : 26.03.08 at 17:01
Usporiadat
betka631 betka631

betka631 je offline (nepripojený) betka631

Ak nosíš nebo v sebe, nájdeš ho všade.♥ ...viac
1/2 kg hladkej múky špec.
3 dcl mlieka, do ktorého dáme 1 lyžicu cukru
1 vajce
polovica droždia
trocha oleja

Z mlieka a droždia urobíme kvások, ktorý dáme do múky, kde sme pridali trocha oleja a vajce.
Vytrepeme cesto a necháme vykysnúť.Potom ho vyváľame na knedlík.
Ten rozkrojíme na 10 ks, ktoré porozkladáme,zakryjeme utierkou a znova necháme vykysnúť.
Potom ponaťahujeme na veľkosť malého tanierika a upečieme na oleji.
Vrch potrieme rozotretým cesnakom so soľou a vodou.

Ja robím lángoše podľa tohto receptu a sú výborné.
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
vasulka vasulka

vasulka je offline (nepripojený) vasulka

mam rada život
ja dávam 1vajce a 200g kyslej smotany. Inak to iste ako Kitky.
Môžem potvrdiť,lángoše sú super.Robím z 1kg muky 20ks.
0 0
bezradná bezradná

bezradná je offline (nepripojený) bezradná

knihomol I. stupňa
Ja pridávam do cesta na lángoše 2-3 postrúhané surové zemiaky. Recept na základné cesto neviem, ten robím len z hlavy a od oka.
Múka polohrubá + hrubá(miešam),mlieko, kocka droždia, trošku smotany, vymiesim tuhšie cesto, 1/2 hodinu nechám kysnúť. Pečiem tak ako kittky, najprv zakryté a druhú stranu bez pokrievky.
A nech sa snažím ako chcem, vždy mi vyjde 13 kusov.
0 0
damati damati

damati je offline (nepripojený) damati

som kto som
Škoda, langoše nerobím lebo sa nedajú robiť diétne, ale stránku http://www.mimibazar.sk poznám a receptár je celkom zaujímavý.
0 0
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

Dnes som ich robila podľa receptu od Kitky. Mala pravdu, sú super, aj som sa ich prejedla. Odporúčam.
0 0
cactus cactus

cactus je offline (nepripojený) cactus

nezaškodí čítať návody na rôzne veci.... ...viac
kitky, ty musíš byť vynikajúca kuchárka.
ako tak sledujem, tak máš vynikajúce recepty a to nielen slané ale aj sladké.
Určite si niektorý vyskúšam. Aj palacinky, langoše....
0 0
monspa monspa

monspa je offline (nepripojený) monspa

Nie sú tie 4 KL soli priveľa na 1 kg múky? Nie som až taká zdatná kuchárka a vyskúšala by som ich, len tá soľ ma tam zarazila.
0 0
vasulka vasulka

vasulka je offline (nepripojený) vasulka

mam rada život
vasulka Pozri príspevok
ja dávam 1vajce a 200g kyslej smotany. Inak to iste ako Kitky.
Môžem potvrdiť,lángoše sú super.Robím z 1kg muky 20ks.
Dávam 2KL soli na 1kg muky.Mám to vyskúšané.
0 0
kitky kitky

kitky je offline (nepripojený) kitky

COGITO ERGO BOOM
cactus Pozri príspevok
kitky, ty musíš byť vynikajúca kuchárka.
ako tak sledujem, tak máš vynikajúce recepty a to nielen slané ale aj sladké.
Určite si niektorý vyskúšam. Aj palacinky, langoše....
Cactus dakujem ti. Da sa to.
Mam dost receptov, len potrebujem cas, dam ich sem.
mam napriklad perfektne strudlove tahane cesto, fantasticku orechovu tortu, atd.
0 0
cactus cactus

cactus je offline (nepripojený) cactus

nezaškodí čítať návody na rôzne veci.... ...viac
kitky Pozri príspevok
Cactus dakujem ti. Da sa to.
Mam dost receptov, len potrebujem cas, dam ich sem.
mam napriklad perfektne strudlove tahane cesto, fantasticku orechovu tortu, atd.
Kitky, ty si hotový poklad. Rada sa niečomu, aj na staré kolená, priučím. veď právom sa hovorí, že človek sa učí do smrti.
0 0
kitky kitky

kitky je offline (nepripojený) kitky

COGITO ERGO BOOM
cactus Pozri príspevok
Kitky, ty si hotový poklad. Rada sa niečomu, aj na staré kolená, priučím. veď právom sa hovorí, že človek sa učí do smrti.
Cactus chod na www.mimibazar.sk tam su take dobre recepty ze az.
Ja odtial cerpam stale.Ked neviem co mam varit tak som tam.
Su tam skvele , sikovne mlade baby a vedia to aj perfektne naaranzovat a nafotit.Odporucam ti nick Martina P. /Mata 74 / ID 9033.Ta je uplne vynimocna.Hrozne sikovna a velmi krasna.
Sen kazdeho muza.
0 0
cactus cactus

cactus je offline (nepripojený) cactus

nezaškodí čítať návody na rôzne veci.... ...viac
kitky Pozri príspevok
Cactus chod na www.mimibazar.sk tam su take dobre recepty ze az.
Ja odtial cerpam stale.Ked neviem co mam varit tak som tam.
Su tam skvele , sikovne mlade baby a vedia to aj perfektne naaranzovat a nafotit.Odporucam ti nick Martina P. /Mata 74 / ID 9033.Ta je uplne vynimocna.Hrozne sikovna a velmi krasna.
Sen kazdeho muza.
zbežne som si tú stránku pozrela. Zdá sa, že je tam všetko, ďakujem za tip...
0 0
hariklia hariklia

hariklia je offline (nepripojený) hariklia

Kitky nemohla by si pridat recept na tu orechovu tortu?
Vopred diky.
0 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Takto spravené cesto na langoše je fajn.Podotýkam,že je to veľká porcia a ked sa tam dá len štipka soli,tak môžete naraz spraviť slané aj sladké.Tretinu posoliť a langoše,tretinu vypražiť šišky a tretinu zatočím do závinu-orechový,makový....Dobrú chuť.
0 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

A ešte bez cesnaku do časti na sladké koláče
0 0
littleboy littleboy

littleboy je offline (nepripojený) littleboy

Super, už viem čo budem robit dnes večer :-)
Ale kedže vidim ze sa vyznáš, chcem sa Ťa spýtať a poprosiť či náhodou nevieš recept na tzv. cesnakové ufóny (v sladkej verzii tzv. švajčiarky). Su to take rychlokolace slimakoidneho tvaru, co teraz vo velkom predavaju hadam vo vsetkych hypermarketoch.
Diky.
0 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Neviem či myslíme to isté,ale v hypermarketoch predávajú drobné koláčiky plnené všetkým možným-ja dávam za základ listové cesto a fantázii sa medze nekladú,pokladiem nan čo ma napadne.Ak začínaš piecť tak si rozvaľkaj listové cesto z obchodu,posoľ,pokoren daj na to syr aký chceš,prípadne ten syr pri vaľkaní zapracuj do cesta a povypichuj kolieska.Uvidíš chuť a nabudúce prispôsobíš.Takto sa dá spraviť nespočetné množstvo slaných aj sladkých koláčikov akýchkoľvek tvarov.Ked sa ti nechce vypichovať kolieska,zatoč do rolády a tú nakrájaj na tenké kúsky a máš niečo ako drobné osie hniezda.Je to rýchle,fajné a dá sa naozaj spraviť každému podľa jeho chuti bez väčšej námahy.A ozaj.,navrch potri vajcom a posyp čim chceš/rasca,curry korenie,syr,sezam,mak...
1 0
diry diry

diry je offline (nepripojený) diry

Ja robím "najrýchlejšie" lángoše - inšpirácia je od Medzilaboriec, keď nám babka v nedeľu ráno robila "ušipky" z hladkej múky, kyslého mlieka a sódy bikarbóny a nasucho upiekla na šporáku a pomastila máslom. Takže:
1 ks acidka (2,5 dcl)
2 KL sódy bikarbóny - nie je potreba nechať kysnúť cesto!
soľ podľa chuti
hladká múka
Vypracujeme cesto aby sa veľmi nelepilo, oddeľujeme si kúsky ktoré hneď roztiahneme a vyprážame. Dochutíme podľa chuti - cesnak, smotana, syr, kečup. Dobrú chuť
0 0
Andrea308 Andrea308

Andrea308 je offline (nepripojený) Andrea308

Ja langoše nemôžem, lebo su príliš mastné, ale rada ich pečiem
0 0
kitky kitky

kitky je offline (nepripojený) kitky

COGITO ERGO BOOM
littleboy Pozri príspevok
Super, už viem čo budem robit dnes večer :-)
Ale kedže vidim ze sa vyznáš, chcem sa Ťa spýtať a poprosiť či náhodou nevieš recept na tzv. cesnakové ufóny (v sladkej verzii tzv. švajčiarky). Su to take rychlokolace slimakoidneho tvaru, co teraz vo velkom predavaju hadam vo vsetkych hypermarketoch.
Diky.
veru neviem, ked na ne narazis supni ich sem
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať




Pridať pochvalu