Zavrieť

Porady

Dokončime revolúciu!

Remeselník,stavbár.
Dokončime revolúciu!

V uplynulých týždňoch sme boli svedkami znovuzrodenia skutočnej občianskej spoločnosti na Slovensku. Neobyčajné vzopnutie ľudí protestujúcich na námestiach proti svojvôli skorumpovanej moci vzkriesilo nádej, že občania sa konečne budú nahlas domáhať svojich práv a prestanú tolerovať bezbrehé rozkrádanie našej vlasti. Cítime veľkú šancu dokončiť po dvoch desaťročiach to, čo sa začalo na námestiach počas Nežnej revolúcie – vrátiť moc do rúk občana. Za túto šancu sme vďační skupinke nadšencov, ktorá rozdúchala spoločenskú energiu a dovolila nám opäť snívať o lepšom Slovensku. Aby táto šanca nevyhasla, musíme ostať nielen jednotní, ale aj otvorení pre spoluprácu rôznych skupín, musíme presnejšie sformulovať program vychádzajúci z myšlienok, koncepcií a vízií, o ktorých sa diskutovalo na univerzitách, v kaviarňach, v občianskych iniciatívach a mimo záujmu médií celé roky. Dnes tieto idey ožili, spontánne zaznievajú na námestiach, a to nás napĺňa presvedčením, že dozrel čas na ich politické presadenie.

Dozrel čas, aby občania tohto štátu nahlas vyslovili to, čo už dávno všetci vieme, ale nikdy sme to tým, ktorí nám vládnu, nepovedali tak drsne do očí: nežijeme v demokratickej spoločnosti a vidíme, ako sa od nej stále viac vzďaľujeme. Systém, ktorý tu vládne je oligarchia podporovaná partokraciou a rôznymi nevolenými a nedemokratickými záujmovými skupinami. Je to oveľa zložitejší protivník ako v roku 1989, lebo jeho moc nie je odvodená len od nomenklatúrnych kádrov a funkcií, ale je zviazaná finančne a majetkovo. Ak ho chceme poraziť, musíme sa zjednotiť na prodemokratickom a antikorupčnom programe, ktorý nás spája a nerozdeľuje, ktorý je v záujme celej spoločnosti. Skôr, ako sa staneme pravičiarmi a ľavičiarmi, konzervatívcami a liberálmi, musíme sa naučiť byť občanmi.

Súčasný politický systém je vybudovaný na zločinnom prepojení politických a ekonomických mafií, v ktorom sú demokratické mechanizmy čiastočne alebo úplne paralyzované.....................pokračovanie na http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=649647
Usporiadat
Téma je uzavretá.
Gapo Gapo

Gapo je offline (nepripojený) Gapo

Ja? Muž.
misomiso Pozri príspevok
No nezazila si, pretoze to bolo take brutalne, ze kazdeho presla chut demostrovat. Hadam jedina demostracia na Slovensku bola svieckova. Na stare babky so svieckou v ruke nasadili vodne dela a obusky. Ja som vtedy chodil na strednu skolu, uz den pred planovanou demostraciou sme mali od riaditelstva zakazany vstup na Hviezdoslavove namestie pod hrozbou vyhodenia zo skoly. Dost tazko to dnes niektorym ludom vysvetlovat.
Takýchto mám rád čo trepú a z minulosti vedia iba propagandu. Keď si nosil plienky s prepáčením hovno si pamätáš!
Dnes si videl a počul ako ťa majú radi podnikatelia kapitalisti, čo ti dávajú jesť? Tak neterep o brutálnosti.
0 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
Kto, ak nie my, a kedy ak nie teraz?
Dana Čahojová:
Priatelia,

nezvyknem robiť polovičatú robotu, preto som i dnes obula hrubé ponožky a hybaj pred parlament.

Mala by som byť poctená, že kvôli mne a zopár ďaľším vytrvalcom bola pravdepodobne vyhlásená všeobecná mobilizácia policajného zboru, všetkých jeho tmavozelených, bledozelených, utajených i čiernych zložiek.

Bola som slušne oblečená, nemala som žiaden transparent, ani nástroj vyludzujúci hluk, nepoužívam hrubé výrazy v súkromí nieto na ulici, násilníkov sa štítim, bola som len rozhodnutá svojou slušnou prítomnosťou na verejnom zasadaní NR pripomenúť existenciu občana.

Nešlo to, pretože medzi mňa a parlament ktosi po 23 rokoch demokracie nainštaloval malú armádu a železnú oponu.

Bolo naozaj smiešne, vidieť zástupy policajtov proti pár tlčhubom, dvom- trom provokatérom od prírody a hŕstke romantických hrdinov.

Bolo by to smiešne, keby to nebolo tragické.

Ozbrojené zložky chránia inštitúciu, ktorá nedokázala za dvadsaťtri rokov demokracie ochrániť Slovensko pred ňou samou. Neochránila slovenský trh, slovenské pracovné miesta, prírodné bohatstvo, kultúrne dedičstvo, potravinovú sebestačnosť, slušnú úroveň školstva a zdravotníctva, sociálne istoty, dôchodky, neochránila pred vysokou kriminalitou a poklesom morálky, neochránila nás pred dehonestáciou justície, pred svojou vlastnou nadutosťou a nenajedenosťou, neochránila spoločnosť pred exodom nadanej mládeže do zahraničia, devastáciou kultúry, pred chudobou, pred vplyvom globalizácie, pred materializáciou každodenného života a povýšením konzumu na métu naplneného života. Za to ozbrojené zložky chránia parlament. Nie pred vajíčkami, ale predo mnou. A pre istotu. Gorila totiž prelomila zábrany a niektorí z občanov Slovenska začali dávať priame otázky. Priame otázky, na ktoré sa veľmi ťažko priamo odpovedá.

Nie som taká naivná, aby som verila, že naša motivácia je rovnaká. Sme nespokojní, nahnevaní a mnohí frustrovaní ťažkými životnými situáciami, a sme rôzni. Väčšina z nás nevie ponúknuť, ako z tohto kola von. Jedno je však isté. Radi by sme zmenu.

Preto si myslím, že nasadenie silových zložiek pred parlamentom a jeho obohnanie dvojitým plotom, preventívne obsadenie parlamentného balkóna policajtmi v civile a zamestnancami parlamentu, systematické dezinformácie o protestoch v médiách sú metódy, ktoré môžu silne evokovať minulosť spred novembrovej revolúcie.

To cítim ako hrozbu.

Preto vám oznamujem, priatelia, chýbali ste tam. Nechcete byť spájaní s politickými polobláznami, nechcete byť zneužívaní na čiusi volebnú kampaň, nie sú vám jasné ciele, sú vám podozriví organizátori, máte podozrenia z manipulácie zo zákulisia, neveríte tomu, čo vidíte, ani tomu čo počujete, vlastne neveríte už nikomu, vyhovárate sa na prejavy násilia, ktoré sú vám cudzie, obávate sa straty svojho ctihodného mena v tejto nie práve nóbl spoločnosti?

Mnohých z vás som spoznala v priebehu posledných týždňov, niektorých len virtuálne,

a naozaj neviem, ku komu všetkému doputujú moje slová. Napriek tomu sa pod ne podpisujem. Väčšinu z vás by som si však želala vidieť na námestí, pretože kto, ak nie my, a kedy, ak nie teraz?

Na akú stratégiu, priaznivé okolnosti, schopného lídra, technické zázemie alebo podporný tým sa mám spoľahnúť? Nikto za mňa nič nevymyslí ani nič neurobí.

Arogancia mocných silnie o to viac, o čo nás menej počuť. Je to každým dňom. Nemáme na čo čakať. Preto som doteraz rozdávala letáky s piatočným dátumom a dúfam, že zopár z nich si nájde správneho adresáta. Právom to očakávam i od vás, priatelia. Vzájomná podpora je naša sila.

Všetkých zdravím dana čahojová


zdroj: https://www.facebook.com/groups/1618...0096296085176/
0 0
Darina1234 Darina1234

Darina1234 je offline (nepripojený) Darina1234

misomiso Pozri príspevok
Nechapem, o com tu vsetci tocite.
Nechapes, o com to tu vsetci tocime, o tom , ako sme dovolili za 22 rokov rozkradnut a zadlzit krajinu, kde chceme zit aj so svojimi rodinami.
o tom, ze mnohe rodiny hladuju a oni sviniari ......
0 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
Darina1234 Pozri príspevok
Nechapes, o com to tu vsetci tocime, o tom , ako sme dovolili za 22 rokov rozkradnut a zadlzit krajinu, kde chceme zit aj so svojimi rodinami.
o tom, ze mnohe rodiny hladuju a oni sviniari ......
Tak veru. Točíme o arogancii moci, ktora je 100 razy horšia ako sa nam demonštrovala do novembra 89.
2.jpg  
1.jpg  
3.jpg  
4.jpg  
1/1
0 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

Darina1234 Pozri príspevok
Nechapes, o com to tu vsetci tocime, o tom , ako sme dovolili za 22 rokov rozkradnut a zadlzit krajinu, kde chceme zit aj so svojimi rodinami.
o tom, ze mnohe rodiny hladuju a oni sviniari ......
No ved dobre, ale zhodou okolnosti prave o tyzden mame vsetci prilezitost rozhodnut, kto tuto krajinu povedie dalej, a vy idete prave teraz hadzat vajcia na parlament? Aky to ma vyznam?

Uz som to tu pisal, ale napisam to znova. Ked kradol Meciar, tak cela zenska polovica naroda ho zhypnotizovanymi ocami pozorovala z hladiska sportovej haly na Pasienkoch ako rozprava vulgarne vtipy. Ked kradol Slota, tak bolo vsetko v najlepsom poriadku. Az teraz, ked kradol Dzurinda, tak sme prisli na to, ze to treba aj vysetrovat. Ano, treba. Ale netreba stale dookola vykrikovat a atakovat parlament, pretoze to nema ziaden vyznam. Je tyzden pred volbami, to je trocha ina situacia ako v r. 1989, kedy sme volbami nemohli ovplyvnit absolutne nic.
0 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
Mikloš vyrobil obrovskú sekeru

http://hnonline.sk/c1-54892940-miklo...brovsku-sekeru
0 0
Darina1234 Darina1234

Darina1234 je offline (nepripojený) Darina1234

Vies velmi dobre ako to je skutocne s tymi volbami, su nam na prd, vobec nemozme o nicom rozhodnut.
0 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
Jestliže prolomíme individuální strach a začneme jednat, nemusí to být konec světa, nýbrž nový začátek.
http://blog.aktualne.centrum.cz/blog...p?itemid=15690
1 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

duves Pozri príspevok
Tak veru. Točíme o arogancii moci, ktora je 100 razy horšia ako sa nam demonštrovala do novembra 89.
Pocuvaj Duves, to uz si celkom prisiel o rozum? Kde by si za sociku mohol ist demostrovat do parlamentu. Ved uz iba s tou myslienkou na take sci-fi si celkom smiesny.

Tu pravdepodobne ide o nejaky predvolebny marketing, ked nejakou "cirou nahodou" nejaky poslanec za SAS pomohol dostat sa do budovy NR nejakym (zarucene nahodnym, nenaviazanym na SAS) obcanom.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

prečítaj si moju odpoveď na tvoj príspevok v téme Voľby, pozri erzetove video z tlačovky a príspevok č. 83 a potom sa vráť a niečo napíš, samozrejme ak chceš...
0 0
lapejko lapejko

lapejko je offline (nepripojený) lapejko

živnostník remeselník
Nepriamo súvisiace: občas niečo kupujem od Wurthu a náhodou som sa dozvedel, že ak to objednám priamo z Nemecka, neplatím manipulačný poplatok, z bratislavskej centrály je však pár eur nalepených na každú blbosť...Kolega vysliedil že je to zlepšovák nejakej vyššie postavenej pracovníčky, ktorá skúsila nahodiť jedno euro na skúšku a keďže sa NIKTO NEOZVAL dvihla to postupne percentuálne.Takže keď sa nikto neozval a neozve všetkým prejde všetko???
0 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

Darina1234 Pozri príspevok
Vies velmi dobre ako to je skutocne s tymi volbami, su nam na prd, vobec nemozme o nicom rozhodnut.
No tak to je pre mna novinka. Mne teda vobec nie su na prd, mne vobec nie je jedno, ci tam bude napriklad Slota ci Weiss, alebo Matovic co Figel.
0 0
Darina1234 Darina1234

Darina1234 je offline (nepripojený) Darina1234

Vies, ze tam bude robko, ten bude mat hlavne slovo. a na tom sa bohuzial neda nic zmenit.
0 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

lapejko Pozri príspevok
Nepriamo súvisiace: občas niečo kupujem od Wurthu a náhodou som sa dozvedel, že ak to objednám priamo z Nemecka, neplatím manipulačný poplatok, z bratislavskej centrály je však pár eur nalepených na každú blbosť...Kolega vysliedil že je to zlepšovák nejakej vyššie postavenej pracovníčky, ktorá skúsila nahodiť jedno euro na skúšku a keďže sa NIKTO NEOZVAL dvihla to postupne percentuálne.Takže keď sa nikto neozval a neozve všetkým prejde všetko???
Ale ved v tom je prave ta sila volneho trhu. Mozes objednat od pracovnicky z BA, ale aj z Nemecka, mozno dokonca aj v Polsku ti radi predaju skrutky Wurth a potom mozno existuju aj ini vyrobcovia. O tom je svet, mas moznost volby, ved na to mas aj mozog, inak by si ho nepotreboval.
0 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

Darina1234 Pozri príspevok
Vies, ze tam bude robko, ten bude mat hlavne slovo. a na tom sa bohuzial neda nic zmenit.
No aby som bol uprimny, po tom co tu predviedla koalicia, ktoru som (ciastocne) volil, tak tym Robkom uz nie som az taky zdeseny.

O tom je demokracia, bohuzial. Vacsine naroda vyhovuje Robko, tak budemem mat Robka, tiez ale nie naveky. Ani Mecier tu neotravoval vzduch naveky. Robko odide vtedy, ked narobi tolko zla, ako narobil Meciar a ked si to ludia uvedomia. Dovtedy ale pretecie este dost vody a pre uplnost treba povedat, ze mozno dovtedy urobi aj dost dobrych rozhodnuti.

Ja celkom nechapem tu vseobecnu kritiku a nasratost na politikov. Kazdy ma pravo vstupit do politiky. Aj mna uz 100 x napadlo, ze by som to vedel robit lepsie. Urcite by som vedel zlepsit podnikatelske prostredie a urcite by som sa snazil zaviest take zakony, aby ti zamestnavatelia, ktori sa spravaju k zamestnancom ferovo citili podporu statu a ti, ktori si chcu iba napchavat vacky, aby k tomu nemali tolko prilezitosti.

Urcite by som radikalne znizil byrokraciu a aroganciu statu v jednani ako s podnikatelmi, tak aj s obcanmi. Samozrejme by som sa snazil vyuzit co najlepsie statne peniaze, aby sme mali aj dobre cesty, aj nemocnice. + 100 dalsich dobrych veci.

Dokonca si myslim, ze mam urcite skusenosti, ktore by som mohol vyuzit, teda mohol by som vstupit do politiky.

Ale neurobim to. Preco? No pretoze som zalozil vlastnu firmu, a praca v nej ma zamestnava, ale sucasne naplna a bavi. Davam ludom pracu, nase vyrobky pod slovenskou znackou exportujeme do celeho sveta, zacinali sme uplne od nuly, teraz z nas maju uz obavy aj zabehane svetove znacky. Toto moje "dieta" budujem spolocne s ludmi, ktorych som na zaciatku presvedcil, aby odisli zo svojich zamestnani. Samozrejme, citim voci nim aj urcitu zodpovednost a nemam dovod moje smerovanie menit.

Toto vseko by som musel opustit. Ak by som robil pracu poslanca, (nebodaj minstra, ci predsedu vlady), tak by som sa urcite nemohol venovat nicomu inemu.

Preco by som tomal robit? Preco by som sa mal obetovat v prospech krajiny, nechat na seba plut a vykrikovat v parlamente politickych oponentov, ktori patria skor na protialkoholicke liecenie? Preco by som mal obetovat svoje sukromie a nechat novinarov z Noveho casu striehnut u mna doma cez plot s fotkom v ruke aby potom o mne mohli napisat uplnu chujovinu, len aby predali zajtrajsie cislo? Nemam najmensi dovod menit svoj zivot, dokazem sa realizovat aj bez takychto "sprievodnych efektov".

Ak ja nie som ochotny "do toho ist", tak musim byt vdacny tym, ktori ochotni toto znasat a obetovat su. Z tychto si potom vo volbach vyberiem tych, ktorym najviac doverujem.
1 0
Darina1234 Darina1234

Darina1234 je offline (nepripojený) Darina1234

S tymto s tebou suhlasim, nie kazdy moze a chce byt politikom, pre mna momentalne sviniarom.
0 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

No ved, a niekto tu robotu robit musi. Ja sosobne si myslim, ze skor plati ze im niet velmi co zavidiet. Prave preto zo schopnych ludi sa tam tlaci iba naozaj male percento (samozrejme, z krciem by sa naslo dost kandidatov...)
0 0
IVETA N IVETA N

IVETA N je offline (nepripojený) IVETA N

misomiso Pozri príspevok
No ved dobre, ale zhodou okolnosti prave o tyzden mame vsetci prilezitost rozhodnut, kto tuto krajinu povedie dalej, a vy idete prave teraz hadzat vajcia na parlament? Aky to ma vyznam?

Uz som to tu pisal, ale napisam to znova. Ked kradol Meciar, tak cela zenska polovica naroda ho zhypnotizovanymi ocami pozorovala z hladiska sportovej haly na Pasienkoch ako rozprava vulgarne vtipy. Ked kradol Slota, tak bolo vsetko v najlepsom poriadku. Az teraz, ked kradol Dzurinda, tak sme prisli na to, ze to treba aj vysetrovat. Ano, treba. Ale netreba stale dookola vykrikovat a atakovat parlament, pretoze to nema ziaden vyznam. Je tyzden pred volbami, to je trocha ina situacia ako v r. 1989, kedy sme volbami nemohli ovplyvnit absolutne nic.
Tak určite nepatrím k tej ženskej polovici národa /píšem za seba /,Slota jeden výsledok má k dobru kto vie nech posúdi ako vypadala Žilina predtým ako sa tam on stal primátorom a ako sa začala rozvíjať počas jeho ,,vládnutia ,, viem aj to ,že v prvom rade nevpustil žiadneho cudzieho napr. na opravu budov citujem ho ,,najprv našinec dostane prácu a potom cudzí,, nie som jeho ,,fanúšička ,, a DZURINDA to je história sama o sebe a škoda , že to bolo neskoro ,že sme prišli na to , že treba vyšetrovať a ešte ako sa mal normálny človek dostať k takým spisom ako vyplávali na povrch teraz?. Treba vykrikovať a atakovať parlament ešte vo väčšej miere ako do teraz, nie hádzať vajcia , ale ich tam nimi zahádzať. Možno že aj tá škrupina, ktorá by im vpálila do hlavy aby ich osvietila natoľko , že by konečne pochopili , čo sa od nich chce. Aj v tom máš pravdu, že je iná situácia , ale ľudia sú tu stále Tí istí len o pár rôčkov starší, skúsenejší, ale verím aj tomu, keby to bolo ,,masívne,, tak ako v tom 89 tak si myslím, že mnoho vecí by sa tu zmenilo hneď a nečakalo by sa tu na predčasné voľby ani na ,,zbytočné vykrikovanie . O tom kto ju povedie/ tú našu krajinu/ je dávno rozhodnuté naším nezáujmom , nevôlou a dovolím si povedať strachom o spravovanie vecí verejných , lebo povedzme si úprimne vždy nás niekto vodil za ručičku a rozhodoval za nás štyridsať rokov to boli komunisti, za federálneho štátu to bola PRAHA a dvadsaťdva rokov politici, ktorým sme dávali svoj mandát , aby za nás spravovali túto krajinu.
0 0
day day

day je offline (nepripojený) day

misomiso Pozri príspevok
Urcite by som radikalne znizil byrokraciu a aroganciu statu v jednani ako s podnikatelmi, tak aj s obcanmi. Samozrejme by som sa snazil vyuzit co najlepsie statne peniaze, aby sme mali aj dobre cesty, aj nemocnice. + 100 dalsich dobrych veci.

Dokonca si myslim, ze mam urcite skusenosti, ktore by som mohol vyuzit, teda mohol by som vstupit do politiky.
neznizil a neurobil,

tvoje postavenie nedokaze zmenit zamestnanca na MsU v meste XY, nedokazes zlepsit cesty, korupcia v stavebnictve, mozno mensia, mozno vacsia, bola aj pri stavbe R1

musime si priznat, my obcania, nemame trpezlivost na koncepcnu pracu, chceme radikalne zmeny k lepsiemu z mesiaca na mesiac, nedokazes dat dohromady 150 ludi (mozno zatial) ktori by s tebou tahali za jeden koniec povrazu, vela prekazok, .... + dalsich 100 inych veci

nas stat zatial nefunguje ako spravne nastartovana firma
0 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

day Pozri príspevok
neznizil a neurobil,

tvoje postavenie nedokaze zmenit zamestnanca na MsU v meste XY, nedokazes zlepsit cesty, korupcia v stavebnictve, mozno mensia, mozno vacsia, bola aj pri stavbe R1

musime si priznat, my obcania, nemame trpezlivost na koncepcnu pracu, chceme radikalne zmeny k lepsiemu z mesiaca na mesiac, nedokazes dat dohromady 150 ludi (mozno zatial) ktori by s tebou tahali za jeden koniec povrazu, vela prekazok, .... + dalsich 100 inych veci

nas stat zatial nefunguje ako spravne nastartovana firma
Ano, nebolo by to lahke, ale dalo by sa to, hoci samozrejme nie zo dna na den. Ale niektore veci idu spravit zo dna na den.

napriklad ked nastupil primator Popradu Danko do uradu, tak na MU vymenil vsetky dvere za priehladne. Teda obcan vidi, co sa deje vo vnutri, ci sa iba kavickuje alebo aj pracuje, ci tam vobec vybavuju nejaku stranku pred tebou, ked ta nechau cakat, dokonca aj uplatky sa mozno horsie davaju. Teraz neobhajujem Danka v inych veciach, ale dufal som, ze ked uz niekto taketo nieco vymysli, tak to parlament zakonom schvali pre vsetky statne urady v krajine.... napriklad.

Takychto drobnych zlepseni su (mohli by byt) stovky a ich pricinenim by mohli veci zacat fungovat lepsie (hoci nie idealne)pomerne skoro. Pre mna osobne je dnes akymsi protoypm cloveka, ktory sa neboji ani netradicnych rieseni naprikad Matovic. Mozno ho nebudem volit, pretoze mam iba jeden hlas, ale ma moje sympatie.
2 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať