Zavrieť

Porady

Dokončime revolúciu!

Remeselník,stavbár.
Dokončime revolúciu!

V uplynulých týždňoch sme boli svedkami znovuzrodenia skutočnej občianskej spoločnosti na Slovensku. Neobyčajné vzopnutie ľudí protestujúcich na námestiach proti svojvôli skorumpovanej moci vzkriesilo nádej, že občania sa konečne budú nahlas domáhať svojich práv a prestanú tolerovať bezbrehé rozkrádanie našej vlasti. Cítime veľkú šancu dokončiť po dvoch desaťročiach to, čo sa začalo na námestiach počas Nežnej revolúcie – vrátiť moc do rúk občana. Za túto šancu sme vďační skupinke nadšencov, ktorá rozdúchala spoločenskú energiu a dovolila nám opäť snívať o lepšom Slovensku. Aby táto šanca nevyhasla, musíme ostať nielen jednotní, ale aj otvorení pre spoluprácu rôznych skupín, musíme presnejšie sformulovať program vychádzajúci z myšlienok, koncepcií a vízií, o ktorých sa diskutovalo na univerzitách, v kaviarňach, v občianskych iniciatívach a mimo záujmu médií celé roky. Dnes tieto idey ožili, spontánne zaznievajú na námestiach, a to nás napĺňa presvedčením, že dozrel čas na ich politické presadenie.

Dozrel čas, aby občania tohto štátu nahlas vyslovili to, čo už dávno všetci vieme, ale nikdy sme to tým, ktorí nám vládnu, nepovedali tak drsne do očí: nežijeme v demokratickej spoločnosti a vidíme, ako sa od nej stále viac vzďaľujeme. Systém, ktorý tu vládne je oligarchia podporovaná partokraciou a rôznymi nevolenými a nedemokratickými záujmovými skupinami. Je to oveľa zložitejší protivník ako v roku 1989, lebo jeho moc nie je odvodená len od nomenklatúrnych kádrov a funkcií, ale je zviazaná finančne a majetkovo. Ak ho chceme poraziť, musíme sa zjednotiť na prodemokratickom a antikorupčnom programe, ktorý nás spája a nerozdeľuje, ktorý je v záujme celej spoločnosti. Skôr, ako sa staneme pravičiarmi a ľavičiarmi, konzervatívcami a liberálmi, musíme sa naučiť byť občanmi.

Súčasný politický systém je vybudovaný na zločinnom prepojení politických a ekonomických mafií, v ktorom sú demokratické mechanizmy čiastočne alebo úplne paralyzované.....................pokračovanie na http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=649647
Usporiadat
Téma je uzavretá.
Katy a R Katy a R

Katy a R je offline (nepripojený) Katy a R

Pikoška, veď už konečne daj nejaké riešenie - ale také, čo danú situáciu naozaj vyrieši .... nadávať, pindať, zvaľovať vinu na druhých a šomrať - to veru dokáže hocikto.
Dúfam, že sa takto angažuješ aj vo svojom okolí - a pomáhaš tým nízkopríjmovým aspoň radami, aby neprišli o to, na čo majú nárok
Konečne už priznaj farbu - a naveď nás (otvor nám oči), že kto je ten najsamlepší - lebo ja veru sama neviem (kapurková nekandiduje) Ak si už napísala - tak sorry, nestíham všetky témy čítať)
Alebo len robíš blogerku pre nejakú stranu a na rôznych fórach (aj tu) vyvolávaš podobné diskusie
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac


misomiso Pozri príspevok
BMW X6 nemam. Ale kedykolvek taketo auto vidim na ulici, tak prve co ma napadne je, ze aj vdaka tomu, ze sa vyrabaju taketo luxusne auta ma mnozstvo ludi robotu, aj u nas na Slovensku / a ni eto, ze niekto zarobil a ma, zatial co ja nemam, pripadne, ze niekto urcite ukradol.
...
...ako tak pozerám , aj Ty .............
misomiso
Re: Mriežka v aute
Nie je nutne. Akurat sa to neda vybavit na pockanie. Ja mam uz podanu ziadost.

Al eak nemas mriezku zapisanu v TP, tak nic papierovat nemusis.
Ibaže na rozdiel od Teba nie som pokrytec a aj farbu priznám ......
buchač
Re: Mriežka v aute
...niet sa potom čo čudovať , keď po cestách behá toľko kombíkov Audín , Oktáviek , WV .....aj Baworó v sérii X 3, X 5 sa nájdu - požehnane....

....pche ........podnikatelia ....inak by som nazval ...

...ale jedným dychom dodám na rozdiel od iných - aj ja by som využil takúto možnosť .....či ....????
0 0
lubko6394 lubko6394

lubko6394 je offline (nepripojený) lubko6394

Strojár
Pikoška Pozri príspevok
Lenže ak sa obzriem okolo seba, ak stojím pred okienkom v lekárni a starenka nemá na doplatok na lieky, ak vidím chlapa bez nohy, ako mu rátajú invalidnú žobračenku podľa centimetrov odrezanej nohy pod kolenom, či nad kolenom, ak vidím, ako žobrú od sponzorov naši mocipáni na lieky a prístroje pre onkologických pacientov, ak vidím gorilákov, čo hovno robia, len z vytunelovaného žijú, teda z nášho a beztrestne, tak ma prechádza spokojnosť zo seba samej a zúrim nad tými spokojnými, čo so svojou spokojnosťou zaspali na pleciach celospoločenského nešváru. Tak len driemte, a tešte sa! To vám skutočne nezávidí nikto. To o slobodných mamičkách ponechám bez komentára, lebo občas viem byť kanalizačným dlaždičom. Na veľkú dieru treba občas hrubú záplatu.
Tie rozkrádačky štvú aj mňa a bol by som rád aby sa to zatrhlo a vinníci sedeli v base. Ale k tým chudákom mi nedá. Celý život som cvakal za poistky na seba a ženu, na byt a zariadenie a aj zodpovednosť za škodu, havarijné... A niekto na to kašle. Vždy som najskôr zacvakal poistky, nájom, energie a potom rozmýšľal nad tým čo do hrnca. Nie všetci sme rovnakí, pozri koľko ľudí si bezhlavo požičiava v bankách i nebankovkách, koľko spotrebiťeľských sa minie na nové PC, mobil LCD, dovolenku a dary. Mal som jedného takéhoto - požičal som mu v lete 50.000 Sk aby mohol vyplatiť podlžnosť za plyn a elektrinu, v decembri šiel gratulovať svokre s TV, na ktorý som mu požičal 12.000, v januári mŕtvica, pol roka maródka, potom invalidný, exekútor... O byt prišiel pre neplatenie a manželka ho strčila do DSS, ale následne naskočil exekútor a dnes je dlh splatený.
Takže ani bedač nie je zodpovedná a ked vidím tie dôvody ako sa do toho dostali, tak je to zväčša totálna nezodpovednosť, žitie len pre dnešok a bez plánov a zodpovednosti do budúcnosti - zase netvrdím, že všetci chudáci sú takí. A aj ked sa niekedy snažím niekomu vysvetliť aj iný pohľad, celkovo prevláda túžba mať viac ako si reálne môžem dovoliť. Napríklad 3 izbák na staré kolená a 1 izba je určená pre návštevy vnúčat a prastarých rodičov - a kryté je to Hypo na 10 rokov tak, že z celkových príjmov ostane max.40% bez akejkoľvek rezervy. Pozri tie príklady od exekútorov - všetci podpíšu čokoľvek, len aby vyriešili dnešný problém bez ohľadu na následky a potom mi v TV plačú aký zlý je ujo exekútor...
1 0
ilona ilona

ilona je offline (nepripojený) ilona

Ja si myslím, ale už sa opakujem, už som to v niektorej téme písala, že poslanci by boli zodpovednejší keby sa volili jednotlivci a nie strany. Každý okres by mal svojho zástupcu v parlamente, aspon jeden krát za mesiac by sa zodpovedal ľuďom prečo hlasoval tak ako hlasoval, myslím si že by sa ináč snažili a viac báli ako teraz. Keď aj je o niečom poslanec presvedčený, že to nie je tak, musí zahlasovať ako mu strana prikáže. Pokiaľ tam budú strany, nikdy to nebude dobre.
1 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Prikladám link ....ale len kvôli prehľadu koľko fabrík sa na Slovensku porušilo ,zničilo,sprivatizovalo

http://dolezite.sk/Slovensko_je_pred_bankrotom__232.html

http://dolezite.sk/Rozhovor_s_Michae...MITE__145.html
4 0
Pikoška Pikoška

Pikoška je offline (nepripojený) Pikoška

Katy a R Pozri príspevok
Pikoška, veď už konečne daj nejaké riešenie - ale také, čo danú situáciu naozaj vyrieši .... nadávať, pindať, zvaľovať vinu na druhých a šomrať - to veru dokáže hocikto.
Dúfam, že sa takto angažuješ aj vo svojom okolí - a pomáhaš tým nízkopríjmovým aspoň radami, aby neprišli o to, na čo majú nárok
Konečne už priznaj farbu - a naveď nás (otvor nám oči), že kto je ten najsamlepší - lebo ja veru sama neviem (kapurková nekandiduje) Ak si už napísala - tak sorry, nestíham všetky témy čítať)
Alebo len robíš blogerku pre nejakú stranu a na rôznych fórach (aj tu) vyvolávaš podobné diskusie
Ukáž mi, kde som nadávala, pindala a zvaľovala na niekoho vinu. Uhádla si, takto sa angažujem aj vo svojom okolí. Nikde som ani nenapísala, kto je najsamlepší. Ak si si nevšimla, píšem do témy, ktorú som nezaložila. Nechodím na žiadne iné fóra, ak Ťa táto informácia upokojí. A som slobodná, teda nie som a nikdy som nebola v žiadnej strane. A priznaj, za koho kopeš Ty? Ja za tie ľavicovejšie názory. A že si sa tak obula práve do mňa? Stúpila som Ti na otlak? A neplač toľko, nejakú straničku do urny nájdeš.
P.S. Dám Ti návod, ako to robím ja. Neúčtujem tunelárov a tunely, aby bolo do štátnej kasy aspoň niečo aj pre chorých. Keď už teraz účtovníci začínajú zháňat cesťáky a iné nákladové položky horom dolom. Tak sa maj a so mnou si nelám hlavu. Jednoducho ma nečítaj, veď tu je tak veľa zmysluplných tém. pekný deň a nemrač sa. Sú dôležitejšie názory, ako ten Danilin.
0 0
kozlíček kozlíček

kozlíček je offline (nepripojený) kozlíček

misomiso Pozri príspevok
Vobec sa nebranim. Ide ale o to, co myslis pod "zmenia chod". Ak tym myslis to, co vacsina ludi - teda kto nas dovedie k prosperite, tak ta musim sklamat, k prosperite sa musime dopracovat kazdy sam. Ani mne firmu nevybudovala ziadna politicka strana, musel som to pracne spravit sam. Az v dospelom veku som sa zacal ucit po anglicky (pretoze komunistom vyhovovalo, ze sme ostali sprosti), stalo ma roky zivota, boli to tisicky hodin prace + nejake financie. Zatial co ini vysedavali v krcme a teraz kricia na namestich, ze nic nemaju. Necakal som, kym za mna tieto veci urobi HZDS, SMER, SDKU alebo KDH.

Rovnako ani teraz necakam, ze za mna bude niekto riesit moje problemy a povinnosti. Mne staci, ak mi ten, kto vedie stat mi nebude hadzat polena pod nohy. Ked za to, ze ludom davam pracu ma nebude populisticky nazyvat vykoristovatelom a pri tom bude popijat s miliardarom Hascakom Coca Colu a dohadovat si svoje vlastne ksefty.

Z toho vsetkeho, co tu na Slovensku mame mi vychdza ako najmensie zlo KDH. Ako vidis, nemam problem probelm, napriek tomu, ze volby su tajne a vacsina ludi povazuje za svoje pravo taketo veci nezverejnovat.
Nie som prívržencom žiadnej politickej strany,ale z poznania mi je jasné,a toho sa držím a odporúčam to aj iným,tam kde je spomenuté kresťanstvo,odtiaľ len preč!!!Je za tým samá intriga a klamstvo!Apropo,koľko zarábajú na hod. tí ľudia ktorým dávaš prácu?
0 0
Indeed Indeed

Indeed je offline (nepripojený) Indeed

Pikoška Pozri príspevok
Nenapíšeš štúdiu o budovaní idndividuálneho šťastia? Ja by som tiež chcela byť živnostníkom, sedieť celý deň na internete a kričať do sveta, ako sa mám lepšie. Alebo nedelat a vydelat je recept na šťastie? Možno áno, ale len pre VYVOLENÝCH.
Milá Pikoška, alias Danielka, študiu o budovaní individualného šťastia niekedy určite napíšem, zatiaľ sa venujem sociologii a zisťovaniu príčin, prečo sú veci také aké sú.

Vedela by si mi, prosím Ťa vysvetliť aký je rozdiel medzi človekom, čo zarába mesačne 333 eur oproti tomu čo zarába 1333 eur, alebo oproti tomu čo zarába 3333 eur ?

Skús porozmýšľať , a zaves sem nejaký dovod , prosím Ťa .

Možno sa dostaneme k jadru veci, in medias res.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Indeed Pozri príspevok
Milá Pikoška, alias Danielka, študiu o budovaní individualného šťastia niekedy určite napíšem, zatiaľ sa venujem sociologii a zisťovaniu príčin, prečo sú veci také aké sú.

Vedela by si mi, prosím Ťa vysvetliť aký je rozdiel medzi človekom, čo zarába mesačne 333 eur oproti tomu čo zarába 1333 eur, alebo oproti tomu čo zarába 3333 eur ?

Skús porozmýšľať , a zaves sem nejaký dovod , prosím Ťa .

Možno sa dostaneme k jadru veci, in medias res.
....ja , ja .....ja viem ....

Druhý zarába o 1.000 viac ako prvý ...
Tretí zarába o 2.000 viac ako druhý

...a keby sme pokračovali

Štvrtý by zarábal 6333 € ....

...šak logika , no nie ???....tá nepustí ...
1 1
Pikoška Pikoška

Pikoška je offline (nepripojený) Pikoška

Indeed Pozri príspevok
Milá Pikoška, alias Danielka, študiu o budovaní individualného šťastia niekedy určite napíšem, zatiaľ sa venujem sociologii a zisťovaniu príčin, prečo sú veci také aké sú.

Vedela by si mi, prosím Ťa vysvetliť aký je rozdiel medzi človekom, čo zarába mesačne 333 eur oproti tomu čo zarába 1333 eur, alebo oproti tomu čo zarába 3333 eur ?

Skús porozmýšľať , a zaves sem nejaký dovod , prosím Ťa .

Možno sa dostaneme k jadru veci, in medias res.
Milý môj Indeed, alias Lacinko, to vieš, že ja Ti poradím. Ój, a ako rada. Vidíš, vidíš, takto to dopadne, keď si si sedel na matematike na ušiach, alebo lustroval matikárku. Medzi druhým a prvým je rozdiel 1000 Eur, medzi tretím a druhým je rozdiel 2000 Eur a medzi tretím a prvým je rozdiel 3000 Eur. Laci, ver mi, že ani kalkulačku som nenaštartovala. Ty počúvaj, ale veď ten tretí je priamo z parlamentu, Ty beťár jeden.
0 0
Pikoška Pikoška

Pikoška je offline (nepripojený) Pikoška

Jurko buchač, tak to som si nevšimla, že si to za mňa vyrátal, a ako tak kontrolujem, rátali sme správne. Fakt som neopisovala. Čestné pionierske.
0 0
Pikoška Pikoška

Pikoška je offline (nepripojený) Pikoška

To legolas, Ty budeš asi učiteľ, a asi učiteľ dejepisu. Už si všeličo vyriešil a najnovšie aj revolúciu. Ako skončila, prezradíš?
1 0
Indeed Indeed

Indeed je offline (nepripojený) Indeed

Pikoška Pozri príspevok
Milý môj Indeed, alias Lacinko, to vieš, že ja Ti poradím. Ój, a ako rada. Vidíš, vidíš, takto to dopadne, keď si si sedel na matematike na ušiach, alebo lustroval matikárku. Medzi druhým a prvým je rozdiel 1000 Eur, medzi tretím a druhým je rozdiel 2000 Eur a medzi tretím a prvým je rozdiel 3000 Eur. Laci, ver mi, že ani kalkulačku som nenaštartovala. Ty počúvaj, ale veď ten tretí je priamo z parlamentu, Ty beťár jeden.
Unikla Ti pointa mojho prispevku,
ja viem,že je tam rozdiel 1000, 2000,3000 eur,lebo som dal ako príklad.

Skor ma zaujima PREČO a z akých dovodov niekto zarába spomínanú sumu a iný zase väčšiu sumu.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Indeed Pozri príspevok
Milá Pikoška, alias Danielka, študiu o budovaní individualného šťastia niekedy určite napíšem, zatiaľ sa venujem sociologii a zisťovaniu príčin, prečo sú veci také aké sú.

Vedela by si mi, prosím Ťa vysvetliť aký je rozdiel medzi človekom, čo zarába mesačne 333 eur oproti tomu čo zarába 1333 eur, alebo oproti tomu čo zarába 3333 eur ?

Skús porozmýšľať , a zaves sem nejaký dovod , prosím Ťa .

Možno sa dostaneme k jadru veci, in medias res.
Indeed Pozri príspevok
Unikla Ti pointa mojho prispevku,
ja viem,že je tam rozdiel 1000, 2000,3000 eur,lebo som dal ako príklad.

Skor ma zaujima PREČO a z akých dovodov niekto zarába spomínanú sumu a iný zase väčšiu sumu.
Napríklad ...

333 - upratovačka ....totál minimálna mzda
1.333 - robotník ,povedzme v US Steel ..
3.333 - nejaký vyšší manager ???

Dôvody sú hádam aj jasné .....či ...???
0 0
Indeed Indeed

Indeed je offline (nepripojený) Indeed

nie mne to nie je jasné, ja to chcem počuť od Vás važení diskutujúci, a ked sa dá aj polopatisticky
0 0
Pikoška Pikoška

Pikoška je offline (nepripojený) Pikoška

Indeed Pozri príspevok
nie mne to nie je jasné, ja to chcem počuť od Vás važení diskutujúci, a ked sa dá aj polopatisticky
Ak zoberiem do úvahy napríklad zamestnanosť u žien, tak potom bude rozhodujúce aj to, že či má uchádzačka o flek miery 90-60-90 a úspešne dokončila významnú športovú školu. Ale nemusí to byť pravidlo. V chorej, skorumpovanej spoločnosti, kde vládnu finančníci okolo tridsiatky to však pravidlom býva. To, čo je v hlavičkách je podružné. Aj to tak vyzerá. Zlyhalo na Slovensku všetko. No a ak zlyhá daňový systém, jasná vizitka neschopákov, alebo zámer gorilákov. Aj preto treba dokončiť revolúciu. Vieš, prečo to také posratým navrch je? Lebo muži svetom vládnu.
Ak budeš potrebovať ďalší výklad, ozvi sa, keď doumývam okná, rada odpoviem.
0 0
Indeed Indeed

Indeed je offline (nepripojený) Indeed

Ja si myslím,že to kto koĺko zarába závisí od jeho nastavenia hlavy, od toho, či si vie stanoviť nejaké ciele, od toho,či sa vie vo svojej práci zdokonaľovať, či je ochotný sa prisposobiť novým požiadavkam,či je ochotný prekonať pohodlie a niečo pre svoju karieru obetovať , a je to aj tak trochu o šťastí.

Ale vidím, že niektorým tupelám to budem vysvetĺovať zbytočne, títo vždy len svoje ...o tom zlom a ešte horšom
0 0
ilona ilona

ilona je offline (nepripojený) ilona

Indeed Pozri príspevok
Milá Pikoška, alias Danielka, študiu o budovaní individualného šťastia niekedy určite napíšem, zatiaľ sa venujem sociologii a zisťovaniu príčin, prečo sú veci také aké sú.

Vedela by si mi, prosím Ťa vysvetliť aký je rozdiel medzi človekom, čo zarába mesačne 333 eur oproti tomu čo zarába 1333 eur, alebo oproti tomu čo zarába 3333 eur ?

Skús porozmýšľať , a zaves sem nejaký dovod , prosím Ťa .

Možno sa dostaneme k jadru veci, in medias res.
Upratovačka Bratislava možno aj 500,- € - upratovačka v iných častiach Slovenska 333,-
Kuchar Bratislava možno aj 700,- - v iných častiach Slovenska 333,-
a takto by som mohla pokračovať. Dôvod je hlavne ten, že je minim. mzda taká aká je, a zamestnávatelia nechcú platiť viac ako je minim. mzda. Ak sa zamestnancovi nepáči, povedia môžeš ísť, druhí čakajú na Tvoje miesto.
No a aký je rozdiel medzi takým riaditeľom čo má plat 10 000,- € a 1500,- € možno aj žiadny, len v terajšej dobe nevedia ohodnotiť prácu a potom schvaľujú aj poslanci to čo nemá vôbec logiku. Ako môže dostať riaditeľ SP ešte odmeny 55 tis. €. Za čo? Ako môže tréner Slovana dostávať taký plat? za čo? a takto by sme mohli íšť ďalej. Je to jednoznačne výsledok neschopných vlád, ktoré toto dopustili.
0 0
Indeed Indeed

Indeed je offline (nepripojený) Indeed

Teda pomohlo by stanovenie tabuĺkových platov , ktoré by boli všeobecne záväzné ???
0 0
ilona ilona

ilona je offline (nepripojený) ilona

Indeed Pozri príspevok
Teda pomohlo by stanovenie tabuĺkových platov , ktoré by boli všeobecne záväzné ???
Určite nie, len také platy ako občas vyslovia v TV vyrážajú ľuďom dych a všetci veľmi dobre vieme že keby títo ľudia robili aj 24 hodín denne nezaslúžili by si to. A ešte takýto človek navrhne zrušenie min. miezd. Aby donútili ľudí robiť aj za 200,- € za celý mesiac a jemu sa plat ešte zvýši. Ktorá práca si nezaslúži min. mzdu. Každý nemôže robiť v Bratislave alebo vo veľkom meste, niektorí na to majú ozaj vážne dôvody a pritom si nemyslím, že by robili menej.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať