Zavrieť

Porady

Co s peniazmi...?

Zdravim, mozno tato otazka nepatri do tejto sekcie,ale ciastocne sa tyka aj stavby.
Staviame dom. 1/2 penazi na dom mame na bankovom ucte a z neho pomaly cerpame peniaze na stavbu. Momentalna situacia okolo eura ma znepokojuje a preto rozmyslam, ci nie je lepsie ako drzat peniaze na ucte kupit veci na stavbu aj v predstihu. To znamena ze napr.aj laminatku, dlazbu a podobne, co budeme potrebovat aj mozno o pol roka, ak nie viac. Mame strach,ze nastane chaos okolo eura a bud nasa banka krachne,alebo nieco podobne, alebo bude vysoka inflacia a za tieto peniaze kupime ovela menej ako teraz.
Co si o tom myslite?
Usporiadat
Oliwa Oliwa

Oliwa je offline (nepripojený) Oliwa

tomcop Pozri príspevok
tak aj ja este raz, ja neriesim momentalne,ze chlieb mozno o rok bude stat 3eura, ale to, ze mam urcity obnos penazi na dom. viac ich uz mat nebudem. Cize sa pytam, ze ci je rozumne kupit radsej teraz, ked uz presne viem,co chcem a mam istotu,ze mam 100m2 podlahy ako cakat na chvilu ked ju budem potrebovat a MOZNO bude EUR v prdeli a miesto 100m2 si za tie iste peniaze kupim 50m2 a v zbytku izieb budem mat betonovu podlahu. tak prosim neriesme tu chlieb, ktory ma vyjde 1euro s vecami,za ktore dam v konecnom dosledku minimalne 50-60 tisic EUR a to uz je asi ina suma, tu za mesiac nezarobim, na chlieb hadam este ano. ak chcem dostavat nacas, potrebujem peniaze mat tak, aby som mal potrebne veci vzdy, ked je treba.
Podľa napísaného mi to pripadá, že si viac-menej rozhodnutý - pre ten materiál a chceš sa v tom iba uistiť... Neviem o tom, že by ceny stavebných materiálov za posledné roky klesali, skôr naopak... Na rozdiel od bankových úrokov... Ak nestaviaš niekde na roli ale v obývanej zóne a je predpoklad, že ho nepoužije na svoj dom niekto iný, tak ho kúp. A na Tvojom mieste by som sa snažila posunúť ten termín dokončenia na skorší, ako na jún 2013. Veď ak máš peniaze, v čom je problém?
A ak chceš mať istotu ... Istá je len smrť. Nevieš, či budeš mať o rok prácu, či budeš zdravý, či Tvoj pozemok s rozostavanou stavbou nenavštívi povodeň, či sa nezosunie svah, či nebude víchrica alebo tornádo... Rovnako ako banková katastrofa Ťa môže postretnúť aj tá živelná...
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Fíííííííha! A máte zaručené, to čo máte? Aj to, čo vám zostane?
0 0
alltracboy alltracboy

alltracboy je offline (nepripojený) alltracboy

ja som kupil vatu asi v rocnom predstihu a iba som ju prenasal ako macka mlade. Cize nieco som usetril, ale zavazdia, mozno aj starne..
0 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
alltracboy Pozri príspevok
ja som kupil vatu asi v rocnom predstihu a iba som ju prenasal ako macka mlade. Cize nieco som usetril, ale zavazdia, mozno aj starne..
potrebuješ sa jej zbaviť?
0 0
alltracboy alltracboy

alltracboy je offline (nepripojený) alltracboy

potrebujem ju dat na dom
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať