Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
mam nasadene chilli papricky red skorpion.Ako ich mam po zbere vysusit nakolko aj minuly rok po zbere zacali cerniet nedali sa susit tak som ich musel zavarit do nalevu.
Pravidlá a tipy
Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte. Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
❤ Buďte priateľskí ❤
Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
Na koreni, kým nestratia väčšinu vody, potom ihla nitka cez stonky zavesiť do prievanu nie na priamom slnku. Len zdravé. od polovička septembra už len udržiavať vnútri v suchu.
a ako ich po vysušení použiješ? ja som čili papričky sušila tak, že som ich pokrájala na menšie kúsky, asi na tretiny, a na tanieri sa pekne vysušili, ostali červené.. ale ja som ich potom po vysušení v mixeri podrvila na menšie aby som ich mohla dať do mlynčeka na korenie..
pavol54aj tak sa dá, lenže ak sa otvoria skoro sa riskuje že dužina môže začať kaziť, osliznie.
Žabinkatento pokus som robila prvý raz, a vydaril sa.. bol to darček mužovi, má rád štipľavé.. skombinovala som Trinidad Scorpion červená plus Habanero červená aj oranžová, plus morská soľ.. na moju pripomienku, že to môže páliť, sa zasmial, a pekne si mlynčekom namlel do polievky.. prvýkrát polievku nedojedol.. odvtedy je opatrný..
pavol54Menej straty budeš mať ak rozmixuješ, dáš do 5% soli, trochu octu aby si vytvorila kyslé prostredie. Šup sním do výživovej fľaštičky. môžeš si dokombinovať ostrosť obyčajnou kápiou. Lepšie je to sterilizovať. Tým sa pálivosť netratí. Ja suším pálivú len do klbás
vicktorZaujimave, papricky mi vzdy jednoducho uschnu, potom ich pred pouzitim krajam / drvim.
Najskor mixer, potom mlyncek, co z toho ostane...?
Ak mas povalu, zaves tam.Tam prudi vzduch a je sucho.Mozno by sa ti oplatilo kupit susucku ovocia,ak nemas inu moznost.Alebo susit v trube na plechu,na minimalnej teplote a pootvorenych dvierkach.
Ja tiez dlhe roky susim na snurke. Vesiam na stenu pri krbovej piecke,na jesen obcas na vecer prikurime,tak sa rychl preschnu.
Potom pomeliem na kavovom elektr.mlynceku a dam do pohara s vieckom.
tiež fungujeme so sušičkou - ja max nazbieram a ostatné nechám domácemu - teda krájanie, ukladanie a sušička smer letná kuchyňa _ a mletie tiež nerealizujem ja
Žabinkadobre si si to zorganizovala.. ja som si neuvedomila, ako to páli, až kým som sa trochu nenadýchla prachu, ktorý sa zvíril z mixéra.. dosť blbé.. krájam, že držím za stopku, a v ruka v dvoch sáčkoch, krájacia doska si drží pálivosť ešte zopár dní napriek umytiu..
willmaviem čo za špeciálnosti sadím - takže okrem zberu sa ostatným prácam vyhýbam jak čert krížu
pavol54Wilma to nerobíš dobre s tým delením práce. Prišli ku mne dve baby nakupovať, jedna že aj pálivú zeleninovú do leča. a hneď komentovala: prídem domov tú pálivú nechám manželovi a ostatné do leča očistím ja. Na to druhá: Pálivú manželovi nikdy, večer ma chytí a ja z kože vyskočím.