Zavrieť

Porady

Nadmerná vlhkosť v byte a Ceresit

Podľa údajov, čo som našla na internete, je optimálna vlhkosť v byte 40 - 50 %. U nás je tak 68 - 78 % aj pri pravidelnom vetraní. Bývame v bytovke priamo pod rovnou strechou a máme problémy s plesňou. Myslíme si, že pleseň máme aj "vďaka" tejto vysokej vlhkosti. Na zníženie vlhkosti by sme chceli použiť Ceresit Stop vlhkosti. Má niekto z vás skúsenosti s jeho používaním? Ďakujem.
Naposledy upravil Llívia : 12.11.07 at 08:07
Usporiadat
Paťo offroad 1971 Paťo offroad 1971
Na miesta napadnute pliesnou odporučam použiť na ozdravenie muriva aktívne striebro a potom náter interierovym blokovačom vlhkosti.
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Llívia, ďakujem za ústretovosť, vzhľadom na komunikačné problémy, ktoré sme medzi sebou v minulosti mali to je O.K.,
díky, zajtra sa na to detailne pozriem...
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Paťo offroad 1971 Pozri príspevok
Na miesta napadnute pliesnou odporučam použiť na ozdravenie muriva aktívne striebro a potom náter interierovym blokovačom vlhkosti.
nehnevaj sa /nehnevajte sa/ aktívny striebrom som si pred dvoma rokmi do*ebal celú severnú vnútornú stenu, ďakujem, neprosím.

PS: aj v chladničke mám aktívne striebro a / na hovno.../.
0 0
Paťo offroad 1971 Paťo offroad 1971
Ked je kupene v drogerii a nie je aktivovane a použite ako ma byť tak asi maš pravdu zaoberam sa odbornou chemiou.
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Aktívne striebro na papieri ako chemický vzorec vypadá ako perpetu-mobile ale v reále je to ojeb ávka, sorry...
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

a offroad máme spoločné...
0 0
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

Nandrolon, NZČ.
0 0
Paťo offroad 1971 Paťo offroad 1971
Aktívne striebro aktivovane v spravnu chvílu a použite ako ma byť je prevencia,potom použitie kryštalickych látok a materialov ktore služia ako kapilárna izolácia ktorá sa formuje a vytvára nerozpustné kryštáli v kapilároch,tie su vždy aktivovane pri vzniku vlhkosti a vtedy je najväčšia možnosť vzniku pliesní ale ked vlhkosť konštrukcie je skoro minimálna napr.v lete kyštály nie su aktivovane je konštrukcia vzdušná a priedušna.
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

neaktivuje sa to striebro náhodou v noci v tuneli, musí ho držať černoch a vonku spln mesiaca? :-)))))))))))))))
pripadá mi to ako niečo podobné...
aktívne striebro na stene mi spôsobilo to, že keď sa tam dala znovu pleseň, už boli fľaky po aplikácii tohto striebra a nešlo to už vybieliť ani savom...

- "aktívne striebro" znie to síce pekne, odborne a tajomne, ale u mňa doma- nikdy viac !
0 1
Paťo offroad 1971 Paťo offroad 1971
Nema význam niečo písať.
0 0
TomasHC TomasHC

TomasHC je offline (nepripojený) TomasHC

Do nedavna bola vsade kyselina hyaluronova, teraz je na rade aktivne striebro
0 0
roman29 roman29

roman29 je offline (nepripojený) roman29

ved aktivne striebro si mozeme najnovsie striekat aj pod pazuchy vo forme deodorantu, ako som mal moznost vidiet v reklamach
tento svet je paradny, vyrobcovia vedia vymysliet zakazdym este nieco novsie, lepsie, ucinnejsie ....

btw. k vlhkosti - nam vlhol horny roh v krajnej izbe (tehlova bytovka, krajny byt na najvyssom poschodi). Pozrel som na povalu a naukladal do toho rohu polystyren (co som mal z kupy nejakeho elektra).
Vyzera to ze problem je vyrieseny, uz je vyschnuty ten roh. Okna sa rosia nadalej, ale tie je predsa najlahsie utriet a predsa na plaste/skle nehrozi plesen. Proste som ocividne vyriesil problem, ze ten roh uz ma o nieco vyssiu teplotu ako spodny ram okien, predtym tie teploty boli zrejme narovnako, teraz sa uz ale menej ochladzuje ... ty padom sa tam uz viac nezraza vlhkost.
0 0
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

Llívia Pozri príspevok
V jednej izbe (obvodový múr zo severnej (severovýchodnej) strany) je niekedy od začiatku roka spravený náter Q-Thermom. Sú tam nanesené 3 kýbliky po 5 l (to preto, že som sa pokúsila spraviť prvý náter sama a nepodarilo sa. Môj pokus ma stál 1 kýblik. Bez môjho pokusu by stačili iba 2 kýbliky.) Pred nanesením Q-Thermu som odstránila pleseň Savom, po nejakom čase som steny natrela protiplesňovým prípravkom Algicid a zase po nejakom čase som ich natrela penetračným náterom, ktorý je aj protiplesňový (A-Grund). Izba je obývaná 2 týždne, inak bola od začiatku roka prázdna. Využívali sme ju aj na sušenie prádla - ak bolo dobré počasie, tak sa sušilo pri otvorenom okne. Ak počasie bolo nanič, tak sa v izbe pustil pri sušení prádla odvlhčovač. Od začiatku roka až doteraz sa neobjavila žiadna pleseň. Teraz, keď je izba obývaná, sa drží vlhkosť do 55 %. Aspoň 3x denne riadne vyvetrám. Predtým, keď v izbe bývala sestra, tak mala plesnivé steny (obvodovú severnú (severovýchodnú) a južnú (juhovýchodnú) s oknami), a to aj od strechy,aj od spodného suseda (ten nekúri, resp. len temperuje a pod ním sú nevykurované pivnice), lenže zase ona menej vetrala a odvlhčovač sa v jej izbe používal, len ak ho tam niekto iný priniesol a pustil. Nezaručujem, že Q-Therm má nejaký podiel na znížení vlhkosti, ale faktom je, že tento rok sa v izbe ešte pleseň neobjavila, v izbe je aj teplo (radiátor mám pustený skoro stále na stupeň 3, na vyšší stupeň ho púšťam málokedy) a človek sa nemusí báť oprieť o obvodovú stenu, lebo je na dotyk teplejšia. Len akurát tento týždeň sa v rohu severnej steny a steny s oknami objavil mokrý fľak, ktorý mama vysušila fénom. (To bolo včera a do dnešného rána sa mokrý fľak zatiaľ neobjavil.)
Mokrý fľak v hornom rohu sa objavoval, keď bola vonku mínusová teplota (aspoň tak -5 C). Stačilo pustiť radiátor na stupeň č. 4 (a je takto pustený skoro stále, len málokedy ho dávam na stupeň 3, na menej ho vôbec nedávam) a mokrý fľak v hornom rohu zmizol. Odvtedy sa objavil asi tak 2x, ale to len v noci, kedy sa kúri na nižšiu teplotu (rozdiel medzi dňom a nocou je len 1,5 C) a teplota vonku bola pod -10 C.
Lenže tento týždeň som si všimla, že je mokrý roh pri podlahe a vo väčšom rozsahu, než bol mokrý kút na strope. Byt pod nami je neobývaný a pravdepodobne len temperovaný (nevieme to však naisto), pod ním sú nevykurované pivnice. Roky predtým bol ten byt určite len temperovaný (to povedal jeho vlastník mame a aj sa tam bola pozrieť). Od podlahy bola veľká zima, dokonca sa pod kobercom zrážala voda a tiež okolo obvodovej steny bolo často mokré linoleoum. Preto sme tento rok v 2 izbách, ktoré majú obvodové múry od severnej strany, urobili zateplenú podlahu. Pôvodné linolenum sa nechalo, naň sme dali "skleníkovú" fóliu, nato kamennú vlnu Rockwool Steprock 3 cm, nato OSB dosky 2,7 cm. Pod izoláciu sa mala dať hydroizolačná PE fólia, lenže tú som nikde nezohnala, resp. v stavebninách nevedeli, čo to je. Keď som im povedala o vyzrážanej vode pod kobercom, tak mi povedali, že aj keď použijem "skleníkovú" fóliu, tak voda sa bude šíriť po stene (nájde so inú cestu).
Teraz, ako je zateplená podlaha, tak v izbe, kde je obvodová stena natretá termoizolačným náterom (Q-Thermom), je mokrý roh od podlahy. Vlhkosť v izbe je max. 55 %, väčšinou sa drží na 50 % (napr. teraz je len 48 %). Vetrám tu aspoň 3x denne.
V druhej izbe, kde je zateplená podlaha, sú mokré 2 rohy od podlahy. Jeden roh je "vonkajší" (t.j. roh medzi 2 obvodovými stenami), druhý je však "vnútorný" (t.j. medzi obvodovou stenou a priečkou z kúpeľne). V tejto izbe sa objavila aj pleseň nielen v týchto rohoch, ale aj okolo podlahy. Pleseň v tejto izbe býva pravidelne (na jeseň a v zime, keď sa vonku ochladí), lenže vždy sa tvorí najskôr pri strope, dole neskôr, v menšom rozsahu alebo aj vôbec sa nevytvorí.
Dá sa nejako zistiť, či je problém s vlhnutím kútov od podlahy a plesnivením steny pri podlahe spôsobený tým, že sa chybne (?) zaizolovala podlaha, alebo je to spôsobené vlhkosťou v izbách, alebo je problém v niečom úplne inom (napr. ako písal niekto v inej téme, že steny "ťahajú" vodu)?
(Ešte k vlhkosti - čo som čítala, všade sa za optimálnu vlhkosť v bytoch považuje 40 - 50 %. U nás je to skoro stále tých cca 50 %, ale aj tak sa pri nej tvoria plesne. Kúrime na 22 C cez deň a 20,5 C v noci.)

Ešte otázka: vyriešilo by problém s vlhnutím a plesnivením stien od podlahy, keby sa okolo stien dalo kúrenie (nejaké rúry)?
Naposledy upravil Llívia : 06.01.11 at 23:23
0 0
monika k71 monika k71

monika k71 je offline (nepripojený) monika k71

jojkoz Pozri príspevok
Vsetko zalezi na vlhkosti a povrchovej teplote ( u Vas tej obvodovej steny).

Myslim si ze dobry (elektricky odvlhcovac ) by Vam mohol pomoct. - Pokial kurite na normalnu teplotu - to jest 20 a viac - tak po znizeni vlhkosti na okolo 50 % - by pri beznych stenach ( neviem z coho su tie obvodove steny ) - nemalo vznikat prostredie na vznik plesni.

Kazdopadne ak je tesne pri tej stene nabytok - treba ho odtiahnut aspon na 10 cm a pripadne tam skusit fukat - zozaciatku mozte skusit klasicky ventilator - dlhodobo staci aj malicky vetracit ako su v pocitacoch.

Dalsi problem moze este byt- ak mury nie su izolovane a vlhkost ide zo zeme po nich nahor.

Inac ked sme sa nastahovali ( pred tromi rokmy) do naseho "noveho" - stareho domu tak cez prvu zimu sme mali tiez zaplesnene vonkajsie steny - hlavne teda rohy - to je logicke lebo tam je najchladnejsie.
Savo a pod su len take kratkodobe riesenia.
Potom som sa docital o "mudrej hube" - da sa najst info na internete - a o pripravku na steny - a musim povedat ze to naozaj zabralo - ovela dlhodobejsie ako SAVO a pod.
Kazdopadne - to je len riesenie dosledku a ako sa stale pise treba riesit hlavne pricinu. - Preto som o tom studoval dalej a ako prve som kupil vlhkomer a zistil ze mavame vlhkost aj nad 70% - so starymi kastlovymi oknami !
Preto sme zacali sledovat vlhkost - zacali viacej vetrat - velke kusy nabytku sme dali na vnutorne steny - a odvtedy aj po vymene okien za tesne - nemame uz nastastie problem

Steny sice su stale napustene "mudrou hubou" - ale verim ze z vacsej casti je problem vyrieseny odvetranim vlhkosti.
Kde zoženiem múdru hubu na steny?
0 0
alltracboy alltracboy

alltracboy je offline (nepripojený) alltracboy

Llívia Pozri príspevok
Mokrý fľak v hornom rohu sa objavoval, keď bola vonku mínusová teplota (aspoň tak -5 C). Stačilo pustiť radiátor na stupeň č. 4 (a je takto pustený skoro stále, len málokedy ho dávam na stupeň 3, na menej ho vôbec nedávam) a mokrý fľak v hornom rohu zmizol. Odvtedy sa objavil asi tak 2x, ale to len v noci, kedy sa kúri na nižšiu teplotu (rozdiel medzi dňom a nocou je len 1,5 C) a teplota vonku bola pod -10 C.
Lenže tento týždeň som si všimla, že je mokrý roh pri podlahe a vo väčšom rozsahu, než bol mokrý kút na strope. Byt pod nami je neobývaný a pravdepodobne len temperovaný (nevieme to však naisto), pod ním sú nevykurované pivnice. Roky predtým bol ten byt určite len temperovaný (to povedal jeho vlastník mame a aj sa tam bola pozrieť). Od podlahy bola veľká zima, dokonca sa pod kobercom zrážala voda a tiež okolo obvodovej steny bolo často mokré linoleoum. Preto sme tento rok v 2 izbách, ktoré majú obvodové múry od severnej strany, urobili zateplenú podlahu. Pôvodné linolenum sa nechalo, naň sme dali "skleníkovú" fóliu, nato kamennú vlnu Rockwool Steprock 3 cm, nato OSB dosky 2,7 cm. Pod izoláciu sa mala dať hydroizolačná PE fólia, lenže tú som nikde nezohnala, resp. v stavebninách nevedeli, čo to je. Keď som im povedala o vyzrážanej vode pod kobercom, tak mi povedali, že aj keď použijem "skleníkovú" fóliu, tak voda sa bude šíriť po stene (nájde so inú cestu).
Teraz, ako je zateplená podlaha, tak v izbe, kde je obvodová stena natretá termoizolačným náterom (Q-Thermom), je mokrý roh od podlahy. Vlhkosť v izbe je max. 55 %, väčšinou sa drží na 50 % (napr. teraz je len 48 %). Vetrám tu aspoň 3x denne.
V druhej izbe, kde je zateplená podlaha, sú mokré 2 rohy od podlahy. Jeden roh je "vonkajší" (t.j. roh medzi 2 obvodovými stenami), druhý je však "vnútorný" (t.j. medzi obvodovou stenou a priečkou z kúpeľne). V tejto izbe sa objavila aj pleseň nielen v týchto rohoch, ale aj okolo podlahy. Pleseň v tejto izbe býva pravidelne (na jeseň a v zime, keď sa vonku ochladí), lenže vždy sa tvorí najskôr pri strope, dole neskôr, v menšom rozsahu alebo aj vôbec sa nevytvorí.
Dá sa nejako zistiť, či je problém s vlhnutím kútov od podlahy a plesnivením steny pri podlahe spôsobený tým, že sa chybne (?) zaizolovala podlaha, alebo je to spôsobené vlhkosťou v izbách, alebo je problém v niečom úplne inom (napr. ako písal niekto v inej téme, že steny "ťahajú" vodu)?
(Ešte k vlhkosti - čo som čítala, všade sa za optimálnu vlhkosť v bytoch považuje 40 - 50 %. U nás je to skoro stále tých cca 50 %, ale aj tak sa pri nej tvoria plesne. Kúrime na 22 C cez deň a 20,5 C v noci.)

Ešte otázka: vyriešilo by problém s vlhnutím a plesnivením stien od podlahy, keby sa okolo stien dalo kúrenie (nejaké rúry)?

pri podlahe ti to preto vlhne, lebo zrejme nemate zatepleny mur a teplo z radiatoru sa tam proste nedostane. mam v dome to iste
0 0
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

alltracboy Pozri príspevok
pri podlahe ti to preto vlhne, lebo zrejme nemate zatepleny mur a teplo z radiatoru sa tam proste nedostane. mam v dome to iste
Stena (múr) nie je zateplená. Prekvapilo ma, že po zateplení podlahy začalo viac plesnivieť od zeme ako od strechy, preto som sa pýtala, či sme niečo nespravili zle, chybne.
0 0
papoo papoo

papoo je offline (nepripojený) papoo

mozno by pomohli sadrove omietky
0 0
alltracboy alltracboy

alltracboy je offline (nepripojený) alltracboy

no to bude asi tym ze fyzika hovori ze pri zemi je viac zima, tym padom sa ten mur pri podlahe neprehreje ako pri strope. ak by si spravila aj podlahove kurenie, to by bolo uz o inom.
0 0
svetlana4 svetlana4

svetlana4 je offline (nepripojený) svetlana4

monika k71 Pozri príspevok
Kde zoženiem múdru hubu na steny?
Ja som tu mudru hubu objednavala z jedneho internetoveho obchodu http://www.modelyrc.sk/22-h-ostatne, a aj u nas to zabralo.
0 0
Ferdosondo Ferdosondo

Ferdosondo je offline (nepripojený) Ferdosondo

Žiadne Q-termy, huby a podobné zázraky nepomôžu a ak aj, tak len krátkodobo. Sú len na to, aby vytiahli peniaze z Tvojej peňaženky.Musíš predovšetkým odstrániť príčinu a nie dôsledok.

Celý problém je v spodnom susedovi, ktorý nekúri. Podlahový panel v Tvojom byte je tým pádom studený. To že si "zateplila" si problém ešte viac priklincovala. Pred zateplením sa panel aspoň čiastočne ohrieval, zo strany Tvojho bytu. Studený panel nadväzuje na obvodové panely, ktoré sú tým pádom viac ochladzované a zráža sa na nich vodná para.
Problém sa dá vyriešiť tromi spôsobmi:

1. Donútiť suseda, aby začal kúriť.

2. Zatepliť panelák

3. Vyhádzať tzv zateplenie.(To však asi nebudeš chcieť, kôli chladu na nohy).

A ja by som sa ešte nezabudol "pekne poďakovať" tomu, čo Ti navrhol zatepliť týmto spôsobom.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať