kendy Poraďte aj mne. Tiež si chcem kúpiť parný hrniec. Aký máte, taký čo sa zapojí do el. siete a naparuje, alebo nerezový, ktorý sa normálne postaví na sporák? Ja mám doma el. sporák, dosť starý a váham, či kúpiť parák nerezový alebo ten čo má svoju zástrčku...
otazka bola polozena uz davno,ale podelim sa o skusenost.
ja mam doma original parny hrniec,myslim ze bol objednany z neckermanu,ma vlastnu zastrcku a 2 nadobky,velmi dobry,lahko sa cisti aj obsluhuje......neviem preco sa mi vsak pokazil,a musela som ho vyreklamovat.
pokial mi poslali novy,zohnala som si nerezovy parak,ktory mi pasuje na jeden hrniec a na to aj pokrievka z toho hrnca a je to tiez super.
medzicasom mi uz poslali novy parny hrniec a tak doma mame ten a ked sme vo Viedni,pouzivame ten parak s normalnym hrncom.
je jedno ci si kupis to ci ono,obe urobia rovnaku sluzbu.
ale ak je sporak stary a hreje pomaly,lepsie bude kupit normalny parny hrniec ako parak.usetris cas aj spotrebu energie.
ja to pouzivam vyslovene na zemiaky alebo zeleninu.
ale vidim,ze carovat sa da aj tu vseljako.
celkom prvy parny hrniec som mala z eduscha,mal len jednu nadobu a hrniec bol keramicky,pouzivalo sa to priamo na sporaku.
skusala som tam uparit knedlu a nedopadlo to dobre-hoci som sa drzala navodu,cesto sa prilepilo na nadobku a niektore dierky sa stiekli dokopy,nadobka ostala celkom znehodnotena ,aj som ju veru vyhodila.takze ja zoedne parene buchty v tom robit nebudem.....