Zavrieť

Porady

parny hrniec recepty

Dobrý deň, prosím vás má niekto skúsenosti s varením v parnom hrnci? Aj k tomu nejaké recepty? Hrniec máme už dva roky, no žiaľ nevyužitý. Ďakujem.
Usporiadat
daria29 daria29

daria29 je offline (nepripojený) daria29

zapojim sa do temy parny hrniec- zacala som tak tiez skusat nieco v pare, ale v micro. zatial zeleninu, ale musim ju narezat na rovnake kusky, lebo potom nieje jednako uvarena,dalej sa hovor9 ,ze ma byt trochu chrumkava, tak tiez je dobre dat do vody kocku masox, potom jedlo dostane inu chut.je jasne, ze sa musia pouzivat na dochutenie rozne dresingz,omackz, velmi dobr8 jetak tiez zeleninova fasirka,file.no skusam,ucim sa do smrti....
0 0
xxxpower2 xxxpower2

xxxpower2 je offline (nepripojený) xxxpower2

No tak my sme kupili parny hrniec Philips hlavne kvoli dcerke (teraz ma 5 mesiacov aj 9 dni),ale kupili sme aj Tefal ActiFry a mozem povedat,ze uz obycajne hranolky s fritezy nechcem
0 0
Sarah28 Sarah28

Sarah28 je offline (nepripojený) Sarah28

Ahojte, zaujíma ma koľko minút varite zeleninu ( napr. uhorky, paradajky, papriku) ďakujem.
0 0
Mypa Mypa

Mypa je offline (nepripojený) Mypa

Ahojte, kúpila som si parný hrniec a odskúšala pár receptov. Ak máte niekto dáke recepty budem veľmi rada.
0 0
Mypa Mypa

Mypa je offline (nepripojený) Mypa

Kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme. Pripravíme si plnku: Uvarenú brokolicu nakrájame na kúsky, pridáme nastrúhaný syr, šunku a vajce. Na potravinársku fóliu položíme kuracie mäsko, potrieme plnkou a pomocou fólie urobíme rolku. Zabalenú vo fólii dáme do parného hrnca na prvé poschodie. Na druhé dáme podľa chuti zeleninu a na vrchné ryžu. Prajem dobrú chuť.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

kendy Pozri príspevok
Poraďte aj mne. Tiež si chcem kúpiť parný hrniec. Aký máte, taký čo sa zapojí do el. siete a naparuje, alebo nerezový, ktorý sa normálne postaví na sporák? Ja mám doma el. sporák, dosť starý a váham, či kúpiť parák nerezový alebo ten čo má svoju zástrčku...
otazka bola polozena uz davno,ale podelim sa o skusenost.
ja mam doma original parny hrniec,myslim ze bol objednany z neckermanu,ma vlastnu zastrcku a 2 nadobky,velmi dobry,lahko sa cisti aj obsluhuje......neviem preco sa mi vsak pokazil,a musela som ho vyreklamovat.
pokial mi poslali novy,zohnala som si nerezovy parak,ktory mi pasuje na jeden hrniec a na to aj pokrievka z toho hrnca a je to tiez super.
medzicasom mi uz poslali novy parny hrniec a tak doma mame ten a ked sme vo Viedni,pouzivame ten parak s normalnym hrncom.
je jedno ci si kupis to ci ono,obe urobia rovnaku sluzbu.
ale ak je sporak stary a hreje pomaly,lepsie bude kupit normalny parny hrniec ako parak.usetris cas aj spotrebu energie.
ja to pouzivam vyslovene na zemiaky alebo zeleninu.
ale vidim,ze carovat sa da aj tu vseljako.
celkom prvy parny hrniec som mala z eduscha,mal len jednu nadobu a hrniec bol keramicky,pouzivalo sa to priamo na sporaku.
skusala som tam uparit knedlu a nedopadlo to dobre-hoci som sa drzala navodu,cesto sa prilepilo na nadobku a niektore dierky sa stiekli dokopy,nadobka ostala celkom znehodnotena ,aj som ju veru vyhodila.takze ja zoedne parene buchty v tom robit nebudem.....
Naposledy upravil osky : 06.03.11 at 19:49
0 0
rdb rdb

rdb je offline (nepripojený) rdb

Dezert z parneho hrca. Potrebujeme broskyne mandle praskovy cukor. Mandle s praskovym cukrom dame do mixera a rozmixujeme na kasu a z masy spravime gulicky. Broskyne rozpolime a vyberieme kostku. Do diery po kostke vlozime orechove gulicky. Parime 25 az 30 minut. Horuce ulozime na tanier a pridame vanilkovu zmrzlinu. Mozeme aj preliat rozmixovanymi malinami.
0 0
Mypa Mypa

Mypa je offline (nepripojený) Mypa

osky Pozri príspevok
otazka bola polozena uz davno,ale podelim sa o skusenost.
ja mam doma original parny hrniec,myslim ze bol objednany z neckermanu,ma vlastnu zastrcku a 2 nadobky,velmi dobry,lahko sa cisti aj obsluhuje......neviem preco sa mi vsak pokazil,a musela som ho vyreklamovat.
pokial mi poslali novy,zohnala som si nerezovy parak,ktory mi pasuje na jeden hrniec a na to aj pokrievka z toho hrnca a je to tiez super.
medzicasom mi uz poslali novy parny hrniec a tak doma mame ten a ked sme vo Viedni,pouzivame ten parak s normalnym hrncom.
je jedno ci si kupis to ci ono,obe urobia rovnaku sluzbu.
ale ak je sporak stary a hreje pomaly,lepsie bude kupit normalny parny hrniec ako parak.usetris cas aj spotrebu energie.
ja to pouzivam vyslovene na zemiaky alebo zeleninu.
ale vidim,ze carovat sa da aj tu vseljako.
celkom prvy parny hrniec som mala z eduscha,mal len jednu nadobu a hrniec bol keramicky,pouzivalo sa to priamo na sporaku.
skusala som tam uparit knedlu a nedopadlo to dobre-hoci som sa drzala navodu,cesto sa prilepilo na nadobku a niektore dierky sa stiekli dokopy,nadobka ostala celkom znehodnotena ,aj som ju veru vyhodila.takze ja zoedne parene buchty v tom robit nebudem.....
No ospravedlňujem sa ale neskoro som si všimla ale aj tak veľmi pekne ďakujem za všetky recepty
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Testujem parný hrniec - dnes som robila trojake bochníčky varené v pare. originál sú to čínske recepty

Kysnuté cesto: 0,5 kg hladkej múky, pol kocky kvasníc, cca 250 ml vlažnej vody, lyžička soli, troška cukru do kvásku. Klasika kvások, vypracujeme cesto, necháme nakysnúť.

Ja som toto množstvo delila na tri časti
Z prvej časti som robila neplnené bochníčky - vykysnuté cesto vyvaľkať na tenko, natrieť olejom, posypať soľou a korením. Zatočiť do pevnej rolády. Tú nakrájať asi na 3 cm kúsky. V strede tieto kúsky zatlačiť napríklad ručkou varešky, čím sa konce otvoria ako kvety. Pripojím obrázok priamo z hrnca, snad vidieť.

Do plnených bochníčkov som dávala dvojakú plnku:
- mleté mäso okorenené a zmiešané s nastrúhaným zázvorom
- obvarený špenát (mrazené listy) zaliate vriacou polievkou, nakrájané na malé kúsky a zmiešané s tuhou praženicou

cesto som rozvalkala a plnila v podstate ako parené buchty. Akurát som sa snažila, aby to vyzeralo ako mešce.

Parila som cca 13 minút, podávala som k tomu smotanovú omáčku
parny1.jpg  
parny2.jpg  
1/1
2 0
Zdenka 0705 Zdenka 0705

Zdenka 0705 je offline (nepripojený) Zdenka 0705

Dáška, tak to je paráda, na sladko moc nemusím, ale toto skúsim, potom dám vedieť, ako dopadlo. Myslela som, že máš iný typ parného hrnca, taký mám aj ja
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Kurča varené v pare
Spodne kuracie stehna som uložila do misky na ryžu. Okolo som dala asi 6 veľkých šampiňónov pokrájaných na polovicu, "klátiky malého póru" .Posypala som to asi lyžičkou soli, pol lyžičkou mletej rasce a nadrobno nakrájaným pórom. Celé som to pokvapkala asi dvoma lyžicami tvrdého alkoholu. Parila som najskor 25 minút. Zdalo sa mi málo, tak som este 15 minút pridala.
Po skoncení bolo v miske dosť šťavy. Rozmixovala som ju spolu so sampiňónmi a pórom a trochou smotany
Po pravde, maso bolo fajn, ale v omáčke mi vadila tá rasca. Nabudúce ju nedám vôbec a možno skôr pridám viac zázvoru. A ak nemá niekto rád chuť vareného póru, tak tiež pridávať do omáčky postupne.

Na nedeľu chystám kačacie prsia a stehno na pare, tak som sama zvedavá, ako to dopadne.
1 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Kačacie prsia a stehná na pare

Umyté kúsky kačky som natrela zmesou 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, kúsok nastrúhaného zázvoru a lyžica sójovej omáčky. Celé to oddychovalo v chlade asi 2 hodiny. Potom v miske na varenie ryže som to pokvapkala alkoholom a naparovala asi 1 hodinu. V originál recepte sa malo naparovať 3 hodiny. Maso bolo makké, ale ja osobne by som tomu este aspon 20 minút pridala.
Ked bolo maso hotove, tak sa este prudko opieklo na oleji na vytvorenie kôrky.

U nás sa podávala s dusenou kapustou a knedľou - prirodzene parenou v hrnci

Z kačky ostalo hodne výpeku. Teda - vypečený tuk a voda
1 0
Zdenka 0705 Zdenka 0705

Zdenka 0705 je offline (nepripojený) Zdenka 0705

Dáša, ten alkohol má akú úlohu pri tom naparovaní?
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Zdenka 0705 Pozri príspevok
Dáša, ten alkohol má akú úlohu pri tom naparovaní?
netuším, písalo sa to v originál recepte.
0 0
Mypa Mypa

Mypa je offline (nepripojený) Mypa

No ja používam alkohol pri varení aby rýchlejšie zmäklo mäsko alebo pre chuť. Ale v parnom hrnci som to ešte neskúšala. Ale môže to byť zaujímavé
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Kuracie stehná v horčicovo-medovej omáčke.

Asi dve lyžice horčice (obyčajnej) a 2 lyžice tekutého medu som zmiešala a natrela tým umyté a jemne osolené spodné kuracie stehná. Nechala som asi hodinku odstáť a potom v parnom hrnci, v miske na ryžu som to parila asi 20 minút.

V rure som stehná zapiekla ešte asi 15 minút. Šťavu z kuraťa s medovohorčicocou omáčkou som zahriala a pridala trochu slakej smotany.

Závitky z kuracích pŕs

Kuracie prsia som narezala a vyklepala z nich väčšie rezne. Na každý rezeň som dala dva plátky surovej šunky, kúsok syra, zatočila a v miske na ryžu naparila asi 20 minút.

Potom som si urobila cestíčko z múky, mlieka, soli a sezamu. V tom som rolky namočila a ešte som to ľahko obalila v strúhanke. Vysmažila som to iba veľmi krátko. Nebolo sa totižto treba báť, či je mäso dobre prepečené.
1 0
mr2 mr2

mr2 je offline (nepripojený) mr2

som kto som len ma nehodnotte prosim podla mojej gamat"y"ky... :) ...viac
ahojte, to je nieco ako rura? hodim tam napr. z obchodu bravcove rezy a ono sa to urobi? a je to velmi zdrave kedze tam nieje olej ani maslo ani nic? dobre to chapem?
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

mr2 Pozri príspevok
ahojte, to je nieco ako rura? hodim tam napr. z obchodu bravcove rezy a ono sa to urobi? a je to velmi zdrave kedze tam nieje olej ani maslo ani nic? dobre to chapem?
http://www.google.sk/search?q=parn%C...ed=0CCQQ_AUoAQ
0 0
kendy kendy

kendy je offline (nepripojený) kendy

mr2 Pozri príspevok
ahojte, to je nieco ako rura? hodim tam napr. z obchodu bravcove rezy a ono sa to urobi? a je to velmi zdrave kedze tam nieje olej ani maslo ani nic? dobre to chapem?
No.. vlastne aj ano, ale musis pocitat s tym, ze ti to neosoli, neokoreni, nevyudi, nevypecie, neugriluje, akurat ti v pare maso zmakne... tak ako pri kazdej tepelnej priprave... pri vareni v pare je to zdravsie, ale treba to aj vediet, aby to bolo take, ako to mame radi - a presne preto je tu tato tema
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať