Zavrieť

Porady

parny hrniec recepty

Dobrý deň, prosím vás má niekto skúsenosti s varením v parnom hrnci? Aj k tomu nejaké recepty? Hrniec máme už dva roky, no žiaľ nevyužitý. Ďakujem.
Usporiadat
gzb gzb

gzb je offline (nepripojený) gzb

Ahojte, kúpila som si parný hrniec a chcela by som poradiť nejaké fajnové receptíky. Robila som v ňom zatiaľ iba zemiaky, zeleninku a kuracinku. Má niekto nejaký overený recept? A počula som, že sa tam dá aj nejaká omáčka urobiť, ale neviem ako (
0 0
bibia1 bibia1

bibia1 je offline (nepripojený) bibia1

Parný hrniec si fakt neviem vynachváliť. Jediné, čo musíte spraviť, je pripraviť si suroviny, vložiť ich do paráka, zapnúť a potom už len servírovať. Žiadne miešanie, utieranie vykypeného jedla, postriekanej platne, stres, či mi to neprihorí a stáť pri sporáku 1 a pol hodiny. Proste naložíme parák a maximálne do hodiny môžeme jedlo servírovať. Nehovoriac o tom, že jedlo z paráka je nielen chutné, (neuveríte, ale až varením v parnom hrnci, som zistila ako naozaj chutí tá ktorá zelenina, zemiaky, dokonca aj cibuľka), ale hlavne zdravé. Kúpila som ho aj mojim rodičom, aby znížili cholesterol a tuky a tiež si ho nevedia vynachváliť. Takže, ak môžem, a niekto ešte stále váha, určite, ak môžte, parný hrniec si určite kúpte.

A nech sa páči, zopár mojich receptíkov:

http://varecha.pravda.sk/recepty/kur...31-recept.html
http://varecha.pravda.sk/recepty/sam...21-recept.html
http://varecha.pravda.sk/recepty/bra...06-recept.html
http://varecha.pravda.sk/recepty/mas...44-recept.html
http://varecha.pravda.sk/recepty/bra...07-recept.html
http://varecha.pravda.sk/recepty/kur...54-recept.html
http://varecha.pravda.sk/recepty/gra...34-recept.html
http://varecha.pravda.sk/recepty/bra...78-recept.html
http://varecha.pravda.sk/recepty/bra...27-recept.html
http://varecha.pravda.sk/recepty/bra...70-recept.html
2 0
Zdenka 0705 Zdenka 0705

Zdenka 0705 je offline (nepripojený) Zdenka 0705

super receptíky, za seba veľké ďakujeeem
0 0
bibia1 bibia1

bibia1 je offline (nepripojený) bibia1

Zdenka 0705 som rada, že som potešila
ja sa tiež poteším novej inšpirácií, tak kľudne pridajte aj vy, ak máte svoje overené recepty - ďakujem
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

mam takuto brozurku,este som nic zu tho neskusala,ale vyzera to lakavo.
vsetko su receoty na parny hrniec:

cuketova polievka s kozim syrom


6 malych cukiet
150g cerstveho kozieho syra
1 rostlaceny strucik cesnaku/nemusi byt/
8 listkov mäty
1/2 KL citronovej stavy
20g parmezanu/nemusi byt/
sol,korenie

-cukety umyt a nakrajat na kolieska
-spolu s cesnakom a mätou ich parit v parnej nadobe asi 20 min.
-vybrat vsetko do inej misky aj s cesnakom a mätou,pridat citronovu stavu,sol a korenie a ponornym mixerom rzmixovat
-podavat teple,vlazne ci studene,posypane parmezanom

-v recepte sa neuvadza,kedy sa pridava ten kozi syr,tak konstatujem,ze to zabudli spomenut alebo sa vlozi do hotovej polivky....
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

hraskovy krem s balsamikovym octom a mätou


1 PL balsamikoveho octu
1PL cukru
320 g vyluskaneho zeleneho hrachu
1 cibula nakrajana na platky
650ml horuceho mlieka
trochu mätovych listkov nakrajanych na hrubsie
sol,korenie

-zmiesame ocot a cukor v panvici a dame roztopit,nechame aby vznikol tuhy karamel
-odstavime
-hrach a cibulu vlozime do parnej nadoby a parime 15 min.
-potom to vyberieme a rozmixujeme spolu s mätou a s horucim mliekom,ktore pridavame postupne
-mozeme preliat cez sitko,ale nemusime
-dochuti korenim a solou
-podava sa to hned teple s puar kvapkami balzamokoveho oct
1 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

kacica na broskyniach


-2 kacacie prsia,alebo aspon 2 rezne z kacacich prs
-4 cerstve broskyne/alebo platky nakladanych broskyn v prirodnej stave/
-1 salotka
-stava z pol pomaranca alebo 3 PL pomarancoveho dzusu
-40ml portskeho vina
-4 klinceky
-som,korenie

-salotku nakrajat na drobnejsie
-broskyne osupat a nakrajat na platky
-mäso prerezat na mensie kusky
-mäso,salotku,broskyne a klinceky vlozit do naparovacej misky,preliat pomarancovou stavou a vinom osolit a okorenot
-parime podla potreby 15-20 min.

-kacku podavame preliatu trochou stavy
1 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

skoricovo -medove kurca s repou a figovym parfait

-
2 male biele repy/kvaky/pokrajane na tenko
-2PL pazitky
-4 nakrajane susene figy
-100g vyksotenych kuracich prs
-3PL medu
-2PL oleja z vlazskych orechov/moze byt napr.i slnecnicovy alebo tekvicovy/
-stipka skorice
-1KL cerstveho estragonu-nasekat na jemno
-4 platky varenej sunky
-sol,korenie,kuchynska nit

-repu a pazitku marinujeme v troche oleja
-okorenime a vlozime do parnej nadoby,usporiadame ju ako lupene do formy kvetu
-do stredu vlozime figy
-zmiesat 1PL medu s 1PL oleja z orechov,skoricu,korenie a estragon
-kuracie prsia vyklepat a natriet medovou zmesou
-kura zvinut a zabalit do sunky,pomozeme si kuchynskou nitou
-varime vsetko v pare asi 15 minut,tesne pred dohotovenim polejeme zeleninu lyzicou medu zmiesaneho s orechovym olejom
1 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Losos

-
800g lososa
-citronove korenie
-morska sol
-4 PL olivoveho oleja
-1 zväzok jarnej mrkvicky aj s vnatkou
-50g masla
-1 KL cukru
-2 zltky
-4 listky nasekanej bazalky
-60ml bieleho vina
-40g masla
-bylinky podla chuti
-1 limetka

-karotku umyt a vnat odrezat cca 2 cm od konca mrkvy
-vlozit do parneho kosa a pokvapkat olejom
-lososa osolit,okorenit a pokvapkat olejom
-vlozit k mrkve
-parime spolu najviac 10 min.
-hotovu karoku este podusime v pabvici na masle a cukre,ale nemusime
--dat na tanier a ku nej hotoveho lososa

-medzitym ako sa nam pari mrkva s rybou,pripravime omacku:
-do misy vlizit zltky,vino.sol,limetkovu stavu a zamiesat
-po napareni lososa,dame misu na odokryty hrniec a vyslahame do hustej peny
-napokon este prislahat zmaknute maslo a omackou preliat mrkvu i lososa
1 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

vlacny cokoladovy dezert

-
100g kvalitnej horkej cokolady/64 a viac percent kakaa/
-50g mäkkeho masla
-3 vajcia
-85g praskoveho cukru
-35g hladkej muky

-cokoladu rozlamat a naparovat-zohrievat v nadobke na ryzu cca 10 min.
- pridat maslo a miesat,kym sa maslo nestopi
-z bielkov vyslahat tuhy sneh
-v inej miske vyslahat zltky s cukrom do pevnej peny
-opatrne vmiesat sneh,potom zmes cokolady a napokon muku
-zmes vyliat do 4 maslom vytretych zapekacich misticiek,alebo inych formiciek,cca po 150 ml
-na kazdu misticku polozit koliesko papiera na pecenie,potreteho maslom
-kazdu zakryt potravinarskou foliou a dat do naparovacej nadobky
-parit 30-35 min.
-uvolnit okraje a vyklopit
1 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

-vsetky receptiky co som pridala su usposobene na parny hrniec tefal/tefal vitacuisine compact vs400330 /,ktory ma velku parnu nadobu a nad nu sa daju nastavit dve nadobky bez dierok-ja taky nemam,mam len tuto receptikovu brozurku....
0 0
bibia1 bibia1

bibia1 je offline (nepripojený) bibia1

Dnes som varila toto:
http://varecha.pravda.sk/recepty/bra...99-recept.html
0 0
bibia1 bibia1

bibia1 je offline (nepripojený) bibia1

takú podobnú brožúrku mám aj ja, a tiež som z toho ešte nič nerobila - rada skúšam svoje a stále nové recepty, myslím, že tu stačí len fantázia, dá sa v paráku robiť skoro všetko
0 0
bibia1 bibia1

bibia1 je offline (nepripojený) bibia1

osky Pozri príspevok
vlacny cokoladovy dezert

-
100g kvalitnej horkej cokolady/64 a viac percent kakaa/
-50g mäkkeho masla
-3 vajcia
-85g praskoveho cukru
-35g hladkej muky

-cokoladu rozlamat a naparovat-zohrievat v nadobke na ryzu cca 10 min.
- pridat maslo a miesat,kym sa maslo nestopi
-z bielkov vyslahat tuhy sneh
-v inej miske vyslahat zltky s cukrom do pevnej peny
-opatrne vmiesat sneh,potom zmes cokolady a napokon muku
-zmes vyliat do 4 maslom vytretych zapekacich misticiek,alebo inych formiciek,cca po 150 ml
-na kazdu misticku polozit koliesko papiera na pecenie,potreteho maslom
-kazdu zakryt potravinarskou foliou a dat do naparovacej nadobky
-parit 30-35 min.
-uvolnit okraje a vyklopit

hm, toto vyzerá lákavo
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať