Zavrieť

Porady

Zákony, vyhlášky uplatňované pri rozúčtovaní za služby spojené s bývaním

Našla som súbor zákonov a vyhlášok uplatňovaných pri rozúčtovaní služieb spojených s bývaním. Verím, že si každý nájde to čo práve potrebuje. Ušetrí to určite hlavne čas a každý môže študovať a vedieť čo potrebuje. Mne sa to zdá veľmi užitočné a dôležité pre všetkých.
http://www.urso.gov.sk/pl_predpisy/plocha.html
Usporiadat
Mária27 Mária27

Mária27 je offline (nepripojený) Mária27

V zbierke zákonov vyšiel ZÁKON 184/2011, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 657/2004 Z. z. o tepelnej energetike od 1.7.2011.

Prikladám tiež nový zákon 181/2011 o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky, kde môžu dostať dotáciu SVB a správcovia.
6 0
jjanullka jjanullka

jjanullka je offline (nepripojený) jjanullka

Ahoj,
potrebovala by som čo najskôr poradiť ako postupovať pri rozúčtovaní tepla, elektrickej energie a vody za služobné byty, ktoré sú napojené na hlavnú budovu školy a nemajú žiadne merače. Chcem, aby to bolo v súlade so zákonmi a nariadeniami. Aj postup pri výpočtoch, ktorý bude správny v súlade so zákonom.
Vďaka.
0 0
nunenko nunenko

nunenko je offline (nepripojený) nunenko

prďous, táraj, gágaj
277 V Y H L Á Š K A Úradu pre reguláciu sieťových odvetví z 5. septembra 2012, ktorou sa ustanovujú štandardy kvality dodávky tepla
2 0
Lucasik Lucasik

Lucasik je offline (nepripojený) Lucasik

Dobrý deň, chcem sa spýtať, ako môžem reagovať v prípade, že mi správca posiela výzvy k úhrade nedoplatku.... Ide o špatný prepočet správcom, na ktorý som dávno reagovala. Správca sa mi vtedy ospravedlnil a priznal, že mám preplatok, ktorý mi ale dodnes neuhradil. Preplatok je z roku 2011. Takže sa mi u neho preplatok kumuluje aj z tohto roku, nakoľko nájomné platím včas a vždy. Dnes mi opäť prišla výzva k úhrade s vyhrážkou o dobrovoľnej dražbe môjho bytu. Už ma nebaví odpovedať na takýto druh výziev, bolo ich neúrekom a hlavne boli neoprávnené. Zbytočný stres.... Môžem nejako "adekvátne" reagovať? "Vrátiť podanie?"
Ďakujem
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

A priznal ti to písomne? Či len tak, cez hubu? Ak, tak po papuli mu treba.

A čo sa dražby týka, môžno ťa len straší, ale ak máš všetko v poriadku s úhradami a len on sa pomýlil, nemusíš mať strach.

182/1993, § 8b, odsek 2, písmeno i

2) Pri správe domu je správca povinný

i) podať návrh na vykonanie dobrovoľnej dražby 12ac) bytu alebo nebytového priestoru v dome na uspokojenie pohľadávok podľa § 15, ak je schválený nadpolovičnou väčšinou hlasov všetkých vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome,
0 0
heja3 heja3

heja3 je offline (nepripojený) heja3

Správca vo vyúčtovaní 2012 za teplo počítal spotrebu plynu aj za 1-18.1.2013, keďže vyúčtovanie prišlo k tomuto dátumu. Argumentuje, že sa čaká s vyúčtovaním až na zúčtovaciu faktúru, a takto sa to robí. (Dokonca tvrdil, že keby mali faktúru napríklad v apríli 2013, tak by sa do zúčtovania počítali aj tieto mesiace 1-4/2013) Keď som mu argumentovala, že je to zúčtovanie za 2012 a existujú aj náklady budúcich období, tak ma odbil, že sa to takto robí. Neviete mi poradiť vyhlášku, kde je ošetrené vyúčtovanie v bytových domoch? Platí ešte 630/2005?
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať