Zavrieť

Porady

Domáci miláčikovia a okrasná záhrada

AlaNR AlaNR

AlaNR je offline (nepripojený) AlaNR

Som, kto som...
Ahojte,

tento rok som sa pustila do zvelaďovania dvora. Porýľovala som, zasadila tujky, trávičku, a tak.

Proti domácim miláčikom (psovi a mačaťu) som kúpila taký zvierací repelent.
Sú to také granulky v sáčku, ktoré sa dajú na stromček alebo pod stromček a potom to psom a mačkám smrdí vraj v okruhu dvoch metrov.

Na psa to zaúčinkovalo, ale tá koťuha krpatá, mača, mi trávičku systematicky vyhrabuje.
Neviete poradiť, ako ju to odnaučiť?
Už rozmýšľam nad tým dať tam nejaké nižšie pletivo alebo čo. Ráno idem so strachom von, že čo zasa bude vyhrabané.

Poraďte ak viete.
Ďakujem.
Usporiadat
rosemary rosemary

rosemary je offline (nepripojený) rosemary

McMarti, a ten psík trhá tú burinu aj s koreňmi?Lebo náš ju iba ožiera a korene nechce trhať ani za svet.
0 0
McMarti McMarti

McMarti je offline (nepripojený) McMarti

rosemary
McMarti, a ten psík trhá tú burinu aj s koreňmi?Lebo náš ju iba ožiera a korene nechce trhať ani za svet.
práveže môjmu ani burina nechutí takže mne burina rastie ako divá nestíham kosiť
0 0
anet anet

anet je offline (nepripojený) anet

Pekná téma. A perfektne som sa zabavila čítaním o tých granuliach a čo všetko vaši miláčikovia dokážu. A tiež co vsetko clovek dokaze vymysliet, aby im zabranil v neziaducej cinnosti.
Inak moj ked mal take 4 mesiace, strasne sa na mna hneval ze musi zostat sam doma. A tak si z postele stiahol perinu a celu ju vykochal. Ked som prisla domov citila som sa ako na návsteve u Perinbaby.
0 0
Chobot Chobot

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

McMarti, univerzálny návod, ako dat dohromady macku a psa neexistuje. Najlepsie je, ak sú obe zvieratká spolu od malicka, tak je najväcsia pravdepodobnost, ze si na seba zvyknú. Ak je pes "tolerantný", dá sa este privyknút na macku, zase je najlepsie, aby macka bola mladá a tiez si zvykla na psa. Ak sú obe zvieretá velké, a napr. macka prská na kazdého psa, tak uz ich neprevychovás. To vsak nevylucuje, ze môzu byt spolu najednom dovore, len sa budú navzájom vyhýbat.

Takze v Tvojom prípade by bolo najlepsie zohnat si mladú macku. Ak nechces mat maciatka, dat ju cca v jednom roku sterilizovat (prípadne najprv jej dávat antikoncepciu).
0 0
anitram anitram

anitram je offline (nepripojený) anitram

Prispejem vam aj ja mojou skusenostou so psikmi. Moji rodicia maju miesanca, ako tu bolo spomenute , ze vraj za vela nestoja poulicne zmesky, ale tento pes ich stale utvrdzuje v mienke, ze lepsie miesance ako cistokrvne a ja sa k tomu priklanam. Nikdy s nim nebol problem, sliepky a zajace si nevsima, v zahrade chodi po chodniku a inde sa neodvazi. Predtym mali cistokrvneho samojeda a vzdy im podrhol kurence. Travnik maju krasny, nic nevyhrabava a neokusuje ani stromky a topanky ho nezaujimaju. Dostali ho ako 7 mesacneho a postupne ho ucili co smie a co nie. Ja osobne mam labradora, ktoreho chovam v byte. Mozem povedat, ze je to vychcany pes a keby som mohla vratit cas, tak by som tie peniaze za neho radsej vyhodila do vzduchu. Labrador je len pre skuseneho chovatela, pretoze je to velmi mudry pes a svojmu majitelovi prejde cez rozum. Ked bol stena, tiez vsetci hovorili, ze z urcitych veci vyrastie. Lizal stanky na trave, zral hovienka a s kazdym psom sa chcel hrat. bolo mu jedno ze to je rotwailej, bulterier alebo yorkshier. Chodili sme aj na cvicak aj na vystavy. ma 3 roky a nic ho nepreslo. Len viac a viac nam dava najavo, ze vzdy si najde cesticku ako nam prejst cez rozum. Stanku uz nelize priamo pokial to nie je harajuca fena, namoci do toho cumak a potom si ho olizuje. Nahubok mu nechcem davat. Zvysok sme poriasili tak, ze bez voditka ani na krok.
Co sa tyka chodnikov, doporucujem vycvik, rychlo chapu co sa od nich chce, ked vidia piskot, spravia aj stojku na hlave, len im treba jasne ukazat co ma robit a ked to tak spravi velmi ho vychvalit, odmenit piskotom a pohrat sa s nim. ked urobia nieco zle, ja pouzivam tahanie za ucho az zapisti, mozno to je pre niekoho drasticke, ale psa treba vytahat za siju, co u tohoto nehrozi, lebo ju ma ako hroch a nic neciti. Na noviny zabudnite, ked bol stena a isiel dostat s nimi po zadku, tak sa zacal este aj hrat s nimi, tak sme ich prestali pouzivat a po dvoch rokoch som ich vytiahla a zrazu mal respekt. Horsia je ta nepritomnost, nam rozkusal dvojo dveri a to sme pouzivali sprej na nabytok, ktory smrdi psom. Este to aj olizoval ako mu to chutilo. Potom sme natierali octom, co asi pomohlo, lebo prestal, ale ked sa nudi, tak si obcas kusne. Pokial ho nemate ako strazneho, co pochybujem, lebo ten nas by odisiel s hocikym a hocikam, tak mu vyhradit priestor, kde bude, ked nie ste doma. Moze to byt nejaka ohrada, alebo oddelit prednu cast domu od zadnej.Zalezi od priestoru.
Dost som sa rozpisala, tak to len tak okrajovo k teme labradori a zahrada. chce to len tvrdy vycvik na zaciatku a hlavne nepolavit,ak mu raz nieco dovolite, uz nikdy ho od toho neodnaucite.
0 0
Bionda Bionda

Bionda je offline (nepripojený) Bionda

som taká aká som
[QUOTE=anitram]Prispejem vam aj ja mojou skusenostou so psikmi. Moji rodicia maju miesanca, ako tu bolo spomenute , ze vraj za vela nestoja poulicne zmesky, ale tento pes ich stale utvrdzuje v mienke, ze lepsie miesance ako cistokrvne a ja sa k tomu priklanam. Nikdy s nim nebol problem, sliepky a zajace si nevsima, v zahrade chodi po chodniku a inde sa neodvazi. Predtym mali cistokrvneho samojeda a vzdy im podrhol kurence. Travnik maju krasny, nic nevyhrabava a neokusuje ani stromky a topanky ho nezaujimaju. Dostali ho ako 7 mesacneho a postupne ho ucili co smie a co nie. Ja osobne mam labradora, ktoreho chovam v byte. Mozem povedat, ze je to vychcany pes a keby som mohla vratit cas, tak by som tie peniaze za neho radsej vyhodila do vzduchu. Labrador je len pre skuseneho chovatela, pretoze je to velmi mudry pes a svojmu majitelovi prejde cez rozum. /
anitram, nieže by som chcela toho nášho chuligána sa zastávať, lebo mám labradora ako ty, ale my máme problém so psom dcéry Leli - kríženec, ktorú si zobrala od ľudí, ktorí ju nechceli a ešte nemá rok ale likviduje všetko čo môže.Labrador Biondo niekedy len nechápavo na ňu hľadí, Lela vyhrabáva trávu, ničí a vytrháva kvety, zničí hračky, búdu, koberec, všetko čo dostane do pazúrov.
Nemyslím si, že je to otázka rasy, je to otázka výchovy, na Bionda bol čas a preto nikdy nič nezničil, ale nemyslím si že je vychcaný, labradorov ja považujem za psov, ktorí milujú svojich majiteľov až do špiku kostí a viem, že keby sa čosi stalo, tak bude so mnou a aj keby horelo radšej uhorí so mnou...Leli, je kazisvet, myslela som že či to - aký pes je, teda čo sa týka základu charakteru nezáleží aj to v akom sociálnom prostredí sa zviera narodí a je jeho matka....
Čo vy na to??
Andy
0 0
AlaNR AlaNR

AlaNR je offline (nepripojený) AlaNR

Som, kto som...
Ja už kašlem na to. Kúpila som asi 60 cm okrasný plot, chvalabohu ho nepreskočí.
Len ma trápi tujka na okraji záhodu, pretože tá svinka tam dociká. Asi aj tam niečo strčím. Okrem toho už mám plný trávnik aj kvetináče jeho 10 cm dlhých chlpov.
Takže budem čakať, kým sa ten náš miláčik pominie a potom budem robiť ďalšie záhradnícke pokusy.
Inak to nevidím, lebo by som skončila u doktora Vraždu...
0 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
[QUOTE=AlaNR]Ja už kašlem na to. Kúpila som asi 60 cm okrasný plot, chvalabohu ho nepreskočí.
Len ma trápi tujka na okraji záhodu, pretože tá svinka tam dociká. Asi aj tam niečo strčím. Okrem toho už mám plný trávnik aj kvetináče jeho 10 cm dlhých chlpov.
Takže budem čakať, kým sa ten náš miláčik pominie a potom budem robiť ďalšie záhradnícke pokusy.
Inak to nevidím, lebo by som skončila u doktora Vraždu...[/QUOT

AlaNR vrele odporúčam STOP PES /neviem či si čítala môj príspevok dnešný/, a chlpi nechaj pre krtka/ bolo mi totiž poradené , že chlpi ,vlasy odpudzujú krtkov/.
xi xi
0 0
anitram anitram

anitram je offline (nepripojený) anitram

Bionda - Mas pravdu v tom, ze ide o cas, ktory psovi venujeme. Ale na druhej strane stoji povaha a charakter psa. Tak ako u ludi nevie nikto predpokladat, ci bude v buducnosti tichy, pokojny, tak ani u psa sa pri vybere steniatka neda predpokladat, ze toto steniatko bude ticho sediet, to druhe bude potrebovat stalu pozornost od majitela a to tretie bude huncut, ktory potrebuje stale behat a vybijat si energiu. To je loteria pri psoch. Vyberala som si labradora, lebo su to slepecke psy a myslela som si ze to bude kludas ako som ja, ale zatial som zistila, ze je to len nadrzany nevdacny pes, ktory ma v sebe len samostatnost, nezavislost a feny.
Gratulujem ti k takemu dobremu vyberu povahy labradora, to co pises, som si myslela aj ja o labradoroch, ale moja kruta 3-rocna skusenost hovori o inom a v buducnosti sa budem drzat len svojho sna od strednej skoly - yorkshierskeho teriera a nikto ma uz nenahovori na nieco ine.
0 0
anet anet

anet je offline (nepripojený) anet

anitram, budem trosku odporovat. U steniatka sa da priblizne zistit ake povahovo bude (dominantne,submisivne). Na to ti postaci maly test. Obrat stena na chrbat a pridrz ho ak sa vzpiera je to dominantny bojovnik. Ak sa lahko podda bude ochotnejsi pracovat s clovekom a plnit jeho prikazy. Jeho nadmiernu plachost dokazes zase zistit pohodenim klucov na dlazku. Ak sa stena trhne a zuteka, bude mat strach, ked steniatko zareaguje ale neutecie bude sa dobre vyrovnavat s roznymi zvukmi (vysavac, mixer,....).

AlaNR Kto by ti inak sarapatil na zahradke. Celu by si ju mala krasnu a potom uz by si nemala co robit.
0 0
anitram anitram

anitram je offline (nepripojený) anitram

anet, diky moc, ale tieto testy som uz aj ja nasla pred niekolkymi mesiacmi a na zaklade nich som zistila, ze stena, ktore sme si vybrali nie je pre zacinajuceho chovatela, ale skuseneho kynologa, pretoze na neho treba inak. Chyba je,ze je velmi samostatny, keby sme mu nedavali zrat, tak nas ani nepotrebuje. Malo nas to napadnut, ked sme ho zobrali od jeho matky a nikto mu nechybal ani matka ani surodenci, tak sme sa bali noci, ze bude zavyjat a on kludne spal. To hovori za vsetko. A chovatel co ho predaval, nam na vsetko pritakal, len aby ho predal a skutocnost, ktoru sme zistili neskor, bola uplne ina.
0 0
anet anet

anet je offline (nepripojený) anet

No tie testy su fakt stare. Niekedy to chovatelia skusali tak ze dvihli stena do vzduchu (bud sa metalo alebo zostalo kludne visiet). Niektore drobnosti sa sice zmenili ale v podstate "vymyslene uz nevymyslime".
0 0
Paula Paula

Paula je offline (nepripojený) Paula

Chobot
univerzálny návod, ako dať dohromady mačku a psa neexistuje
požičala som si vetičku
140.jpg  
1 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Paula..................
0 0
Vlastas Vlastas

Vlastas je offline (nepripojený) Vlastas

žena
Veľmi som sa pobavila na všetkých príspevkoch o psíkoch. Všetkými peripetiami som už prešla. Máme takého menšieho 60 kg Bulmastifa Henriho. Je kľuďas. Mám plno kvetov, veľkých i malých črepníkov všade po dvore, v záhrade ktorú Henri vlastní ako svoju ohradu mám vysadené jahody,nikdy sa ich ani nedotkol. Inak celý pozemok okolo domu je jeho rajón. Všetko je v poriadku do okamihu ak ho necháme doma samého cez noc. Stalo so to aj pred týžňom keď sme sa vrátili po dvoch dňoch domov, mala som obrovskú časť zeminy zo skalky premiestnenú na chodníku. Vyhrabal nám dve obrovské jamy, kde bolo možné zasadiť aj veľký ovocný strom. Bola som zúfalá. Išla som ho zbiť a on aby ušiel si čupol a čakal na výprask. Samozrejme, že som ho potreslala ale keď on na mňa tak kukal, že ma zlosť rýchlo prešla.
Náš Henri neznáša samotu a takto sa nám pomsťuje /super výraz/.
- Čo sa týka Stop Pes- vynikajúca hľúposť, vôbec to nepôsobí
- treba len výcvik
- vyskúšam ešte natretie dverí octom,máme problém v zime, keď sa chce dostať do vnútra, škrabká na dvere lebo mu je zima. Ináč nepoškodí nič.
-manžel mu hovorí OBRANÁR - lebo je celý deň opretý o bránku

Ste super Ahojte Vlasta :p
0 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Bionda
Zita5 ak máš takú možnosť, treba to skúsiť. Záleží aj to či je pes alebo fenka (ten vlčiak) Neviem, ak ten labradorko má len do roka, je možné, že aj keď je pes podriadi sa psovi. Ale určite by nebolo dobré, hneď pustiť vášho doteritória vlčiakovho, ale niekde na neutrál. pôde skúsiť stretnutie. Je fakt že ak sa znesú, prinesie to obom dosť a dosť sa váš malý aj naučí.

Oprášim starú tému .......labradora sme pobalili a nasťahovali do firmy k vlčiakovi Alanovi ......labrador Bruno sa veľmi ukľudnil, polepšil a hlavne prispôsobil .Alan mu pár krát dal dobrú školu ......Bruno už si nedovolí vyskakovať .
Sú spolu spokojní ....ale vyvádzajú blbosti:p lebo majú všakovaké chúťky .
Inak už lepšie som nemohla spraviť.Každé ráno ma pekne privítajú obaja sa dajú pohladiť a sused mi dohovára , že ich nemám rozmaznávať , lebo počuje cez okno ako s oboma bavím.
Stačí pozrieť na vlčiaka a keď mu poviem "milujem Ťa" ty ši moja lášenka..a pohladím ho , však to poznáte ....tak nie je krajšie ,ako sa ten pes vie odvďačiť...dobehne pritúli sa,ten božský pohľad ...no to je pociť a niečo úžasné .To isté aj nezbedník Bruno .Mám ich rada oboch rovnako .

P.S.To som uviedla preto ,lebo prechádzam staršie témy , nuž a chcela som dopísať ako sa moji hafkovci znášajú.
Naposledy upravil Zita5 : 08.07.06 at 14:39
0 0
Fragaria Fragaria

Fragaria je offline (nepripojený) Fragaria

Ahoj Zitka5.
Oprášila si dobrú tému.Akurát dnes som rozmýšľala o nejakej takej téme na domácich miláčikov.Práve som chcela napísať,akého vegetariánskeho psa máme.Raňajkovali sme musli s mliekom a on tak strašne prezočivel, že sme mu museli dať ochutnať.Veľmi mu to pochutilo aj hrozienka aj sušené banány.Pravidelne mu kupujeme cererálne gulôčky ,lebo to sú jeho pochúťka. Keď behá kade nemá a urobí sa že nepočuje keď ho hreším, tak mu len zakričím, že mu dám gulôčku a užaj páli ku mne. Samozrejme,že mu ju dám,potom je taký šťastný. A keď čistím zemiaky, prvý musí byť jeho ,lebo si sadne ku vedru so zemiakmi a až ma hypnotizuje očkami aby som mu krájala lupienky. Chrúme ich jedna radosť. Veľa slov už rozumie, keď mu poviem že ideme tatá, užaj páli po vodítko. Minule mi dopratal domov vyhodenca tak sme ju chúďa pritúlili tak máme teraz dvoch. Tá mi zasa v záhradke povytrhovala všetky kvety čo som okopala.Dostala bitku a už to nerobí. Aj papuče pohrýzla tak doslala papučou a teraz ich už ani neodnáša. Ešte stále chodí hrabať jamku pod jeden krík.Zakaždým keď ju zahrabem , ona ju vyhrabe. Taká je veľmi upriamená , že keď idem do susedov ona sa aj popod plot podhrabe a hybaj za mnou. Asi sa niektoré psíky boja že ich nechcete tak si asi takto vynucujú pozornosť.Mali sme aj labradora a vlčiaka a toho malého čo máme teraz a on huncút tak žiarlil , že ich vláčil cez dieru v plote von až sa nám stratili.On sa koťuha vrátil.Hľadali sme ich až na tretej dedine.Raz ich odvliekol do hory, čo som sa ja nachodila ich hľadať. A malý čušal v peliešku doma.Ten labrador bol strašne múdry, aj sliepky keď prešli za svoj rajón mali po chlebe , lebo už aj pálil za nimi a pričupil labou a čakal kým sme ju neprišli zaduriť späť.Nakoniec mali pred ním rešpekt.Čo bolo jeho územie tam sa nemal kto čo túlať a hotovo.To bolo jeho.Rád sa hrával s loptou tú nám strašne rád donášal. No sú to predsa len poľovné plemená na donášku streleného vodného vtáctva.Aportéri.Možno aj tie sliepky to bol tiež taký jeho poľovnícky pud.Ale nezadrhol ani jednu . Tento malý je na myši a krty . Aj včera ráno doniesol zo záhrady krta , predtým myš.A dovlečie ich skoro pred vchod aby sme videli .Tak ho všetci vychválime ,že je taký hrdý ako páv. Po kvetoch nechodí, lebo keď mu poviem " nie po kvetoch" vie čo to znamená. Inak by dostal a to už on vie. Zitka Ty máš tiež krásnych psíkov. Videla som ich foto. Labradoríkovi kúp hračku, dostať aj také gumové kačky , aby mal radosť chúďa malé. Ja sa tiež rozprávam so psami ako Ty . Z toho si nič nerob. To sme také postihnuté xi xi . U nás mi hovoria , že mám radšej psov ako ich.Inak máme našho miláčika všetci radi.Minule nám ho pohrýzol vlčiak a syn tak plakal /23 ročný/ , že sme museli utekať so psom k veterinárovi.Ale už je OK.A kôli háravej suke sa aj pohrýzť dá.Zitka som rada, že si našla túto tému ,lebo tak človeku dobre padne počítať si o miláčikoch a čo všetko dokážu. A dobre je aj keď si navzájom poradíme, veď sú to naši členovia rodín.No nemám pravdu." Pes najlepší priateľ človeka." Ja keď mi je veru ťažko, alebo cítim krivdu tak mu to vyrozprávam a viem , že ten veru klebetu neurobí a mne sa uľaví.To je ako taká bútľavá vrba.Aj teraz mi leží pri nohách. Už aj na to reaguje keď poviem
"klikni myšou" musíme mu ukázať , že akou už aj knučí a pýta sa na kolená, lebo si myslí že to je poľná myš.No to je morový mudrc.Som rada, že sme tu taká komunita, ktorá má rada zvieratká a prírodu. Ahojte.
0 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Ja som sa ešte pred tým /ako sme si priniesli domov malého vlčiaka/ bála psov a strááášne. Boli sme na návšteve v Ružomberku a tam bolo 8 šteniatok-vlčiakov .Majitelia vedeli ako sa bojím psov aj napriek tomu vzali môjho najmladšieho za ruku ...........a mal si jedného z nich vybrať .On si vybral .....no to by si ma nechcela vidieť aká som bola .........nevedela som si to predstaviť .Pri tom to bolo zlatučké malučké . Viezli sme ho domov v košíku na hríby ......po ceste to mrnčalo ....a mrnčala som aj ja , že ako si zvyknem . No a zvykla som si tak , že dnes by som ho nedala za nič na svete .Strááááášne je zlatý .
Inak začal preskakovať plot susedom a to z dôvodu , že za našim pozemkom sú kasárne .Je deň , že vojaci strieľajú on sa veľmi bojí od strachu zdrhne preč .Raz som sa tak naštvala , že som volala náčelníkovi , že do kedy to máme trpieť,jeden fakt je , že strieľajú v časti kde sa nachádza obytná zóna .........no to si mala počuť .Apelovala som tým , že ak raz odíde a niekomu na ulici ublíži , tak ich zažalujem ,nebudem niesť zodpovednosť ja .Ale čo ...strieľajú ďalej ...vtedy malého zoberieme dnu do firmy a je tam celý deň ,pokiaľ ho strach neprejde .A vidíš vlčiak ako hrom , keď začne šťekať ,tak má pred ním každý rešpekt a pri tom takto sa bojí .
Máme s ním ale problém ,od začiatku má problém s ekzémom......má to v krvi .Nehorázne veľa financií nás to už stálo , čo sme platili veterinárovi .
Začal mu na bruchu,potom na uchu a skončilo to pod okom .Ak si pozerala fotky psíkov , tak je to viditeľné u vlčiaka aj z fotky .Už sme chodili aj na liečenie , nosil ten psí golier , aby si to s labkou nerozškriabal a nič nepomáha .Doktor si už nevie dať radu a my tiež .Varím mu bylinky ...repík,skorocel a umývame no a nič,všetko po starom .Dávam mu na to aj detský zásyp .Najhoršie obdobie je leto .....vtedy to má zakrvavené ...v zime sa to stiahne a zarastie to novou kožou .Neviem už čo by som mala robiť .
Naposledy upravil Zita5 : 09.07.06 at 08:06
0 0
Elena Navrátilová Elena Navrátilová

Elena Navrátilová je offline (nepripojený) Elena Navrátilová

Zitka neskúšala si manganistan draselný? Nejaký slabší roztok a uvidíš. Ten má aj dezinfekčné účinky. Ja som to mladšej /mala atopický ekzém/ vymývala roztokom manganistanu. A nie sú nejaké upokojujúce tabletky aj pre psíkov, aby si to neškriabal? Pre ľudí je dithiaden a to tiež veľmi pomáha, lebo hlavne tým že sa to škriabe sa to zväčšuje. Keď to je v kľude sa to lepšie hojí. Zaujímavé je to, že v lete má horšie štádium, pre takéto diagnózy býva zima horšia.
0 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Elena Navrátilová
Zitka neskúšala si manganistan draselný? Nejaký slabší roztok a uvidíš. Ten má aj dezinfekčné účinky. Ja som to mladšej /mala atopický ekzém/ vymývala roztokom manganistanu. A nie sú nejaké upokojujúce tabletky aj pre psíkov, aby si to neškriabal? Pre ľudí je dithiaden a to tiež veľmi pomáha, lebo hlavne tým že sa to škriabe sa to zväčšuje. Keď to je v kľude sa to lepšie hojí. Zaujímavé je to, že v lete má horšie štádium, pre takéto diagnózy býva zima horšia.
Manganistan som neskúšala, ale môžem vyskúšať .To sa aj ja čudujem , že v zime to má pekne zcelené a v lete rozškriabané , mokvá to stále .
Práve preto dostal aj ten golier , neviem či si to už videla , ale nezniesol ho , museli sme mu to zhodiť dolu .
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať