Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť čo sa týka účtovania stravy. Máme vlastné stravovacie zariadenie a v ňom sa stravujú aj cudzí ľudia. Vznikajú nám tu nejaké náklady na nákup potravín, na elektriku, na výplaty atď. 501,502,511,518....atď. Výnosy za predaj stravy 602.... Ako mám zúčtovať celkové náklady? Každý mesiac si vypočítam počet obedov našich zamestnancov krát 55% zo sumy 3,80 t. j. 2,09 je celkový uznaný náklad a ten zaúčtujem na 527/622. Na konci roka zistím nejaký náklad na stravu ale v tom náklade sú náklady aj na našich zamestnancov aj na cudzích. Ako toto zúčtujem, ako náklad nad rámec našich zamestnancov a ako náklad na cudzích. A čo z celkovou stratou zo stravovacieho zariadenia, dám si z tej straty 45 % do riadku daňového priznania ako pripočitateľnú položku?? Ďakujem, neviem či som správne vysvetlila svoj problém.
Napr. náklady celkom 28 000 účty 501,502,511,518......
uznané 55 %: 8637 obedov zamestnancov X 2,09 /18 051,33/ účet 527/622
zbytok: 9 948,67 ?
Celkový počet obedov za rok bol 10 214 a z toho 8 637 zamestnanci
Naposledy upravil PBEA : 01.02.12 at 07:56