Máš veľký ovocný vlastný sad, alebo chceš ovocie kupovať? Bývaš v rodinnom dome?
Kde by si tie zaváraniny vyrábala?
Neviem koľko máš rokov, ak ti deti odišli z domu, tak by si mala dosť priestoru na jeho upravenie podľa predpisov. Alebo ak máš napr. letnú kuchyňu. Úpravy sa dajú vždy urobiť.
Ja osobne ak chcem poriadnu a správnu informáciu, zájdem rovno za kompetetnými.
Zrýchli to celý proces.
Osobne som stroskotala , síce veľmi dávno, na jednom projekte, pretože mi chýbala iba jeden jediná podmienka na prevádzku a to svetlá výška miestnosti - 10 cm.Svetlá výška - výška od podlahy pod strop.
Takže ak máš predstavu aké množstvo budeš vyrábať, z čoho budeš vyrábať, či to nemôže byť postupne aj biovýroba, tak choď priamo na hygienu a popýtaj sa.
Najlepšie info sú z prvej ruky.
Osobne si myslím, že na trhu je stále diera v kvalitných zaváraninách, inak letia aj 100% šťavy (pozri si situáciu a ceny).
Práve včera tu bola požiadavka na Porade na egrešový kompót, začala som googliť, my sme ho mali vždy doma a čuduj sa svete, na Slovensku som nenašla, v Čechách iba jedného výrobcu a nektár ďalší výrobca. Ani sa nedováža. To len pre zaujímavosť.
Jedine Ikea ho má vraj v sortimente, tuším lekvár a či je aj u nás, neviem.
Vo všetkých lekvároch je priveľa cukru, osobne kupujem dovážané maďarské lekváre TARPA bez cukru (diabetes v rodine nemáme), jedinou zložkou je ovocie pri slivkovom, napr. pri marhuľovom 15% medu. Bez akýchkoľvek konzervačných a aromatických prísad. Z 320g ovocia je 100g produktu. Med má Ph 5, neprekysľuje.Je neutrálny.
Budeš vyrábať kvalitné, zapýtaš si dobrú cenu.
Atraktívne balenie a etkikety.
Ak cítiš, že ťa to ťahá do tejto výroby a máš podmienky, tak za tú počiatočnú kalváriu s vybavovaním to bude stáť snáď zato.
Nikde nie je napísané, že neprerazíš aj do zahraničia, ako napr.
http://www.cas.sk/clanok/144317/nase...-v-dubaji.html http://www.radmilla.sk/ http://www.mikromarkt.eu/pdfs/sk_dob...odukty%202.pdf
Veľa šťastia.
Nedaj sa odradiť.