Tvoja otáza je veľmi obšírna, nedá sa zodpovedať. Na niečo existujú normy (napr. maslom sa môže nazvať výrobok s obsahom mliečneho tuku minimálne 80 percent, avšak menej ako 90 percent, môže maťobsah vody najviac 16 percent a netukovej sušiny maximálne dve percentá), niektoré výrobky sú viazané na výrobcu, resp. registrovanú známku (Becherovka) a niektoré na oblasť (šampanským sa môže nazvať šumivé víno pochádzajúce z obalsti Champagne).
Potom sú obchodné názvy výrobkov, napr. Trenčiansky párok s fazuľou, kde vieš, že bude párok, fazuľa a paradajková omáčka. Ale v akom pomere - to nikdo neurčuje.
Ani hydinové párky neobsahujú len hydinové mäso. Neviem, koľko toho hydinového musí byť, či vôbec je nejaká norma, ktorá to ustanovuje. Rovnako to bude s tými frankfurtskými párkami. Je to len obchodný názov z ktorého spotrebiteľ vie, že typické pre ich obsah je biele korenie, muškátový kvet a muškátové korenie. Ale zloženie párku od rôznych výrobcov sa môže líšiť.
http://www.vimperskamasna.cz/generat...lni=4&jazyk=cz
Určité požiadavky na potraviny udáva Potravinový kódex, môžeš v ňom študovať:
http://www.svps.sk/legislativa/legislativa_kodex.asp
Treba odskúšať viacero produktov a keď ti niektorý bude vyhovovať, tak zostať pri danej značke od konkrétneho výrobcu.